Φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω iPad στην Κέρκυρα

17406 επισκέψεις στο άρθρο

Ένα καταπληκτικό θέαμα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες της παραλιακής πόλης Γαρίτσα της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του corfutvnews.gr, το υπερσύγχρονο γιοτ Adastra βρίσκεται στην περιοχή και εντυπωσιάζει όχι με το μέγεθός του αλλά κυρίως με τον εκπληκτικό σχεδιασμό του, ο οποίος οφείλεται στον Τζον Σάτλγουορθ που έχει την έδρα του στο Σάσεξ της Βρετανίας.
Το γιοτ χαρακτηρίζεται ως «τρι-μαράν», καθώς μπορεί να κόβει στη μέση τα κύματα της ανοικτής θάλασσας προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερη σταθερότητα.

Ιδιοκτήτης του είναι εφοπλιτής μεγιστάνας με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος επίσης διαθέτει δύο νησιά ανοικτά της Ινδονησίας.Το γιοτ είναι εφοδιασμένο με μία μεγάλη δεξαμενή καυσίμων, και διαθέτει αυτονομία 4.000 μιλίων, απόσταση που ισοδυναμεί από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Υπερπολυτελείς χώροι, μπάνια αντίστοιχα ξενοδοχείου πέντε αστέρων, σαλόνι με πανοραμική θέα και υπαίδθρια μπαρ στο κατάστρωμα είναι το αποτέλεσμα δουλειάς πέντε ετών και κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ. Στο σούπερ αυτό γιοτ μπορούν να φιλοξενηθούν εννέα επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.

Το «Adastra» αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην ναυπηγική αρχιτεκτονική και τέχνη και διαφέρει από τα υπόλοιπα σούπερ γιοτ καθώς μπορεί να πλοηγηθεί με ένα iPad από ακτίνα μέχρι 50 μέτρων.

Η κατασκευή του 42,5 μέτρων σκάφους έγινε  στην Κίνα ενώ,ιδική έρευνα απαιτήθηκε από τους βρετανούς ναυπηγούς για να γίνει πολυτελές ένα τέτοιο σκάφος, με τρεις καρίνες.
Εκτός από το iPad, το σκάφος μπορεί να πλοηγηθεί και από το ανώτερο κατάστρωμα του. Στο πίσω μέρος υπάρχει εκτός από τους καναπέδες σε κάθε πλευρά και υπαίθριο μπαρ. Έχει τόση αυτονομία ώστε να μπορεί να φθάσει χωρίς ανεφοδιασμό από τη Βρετανία στην Αμερική.

Πηγή: CNN Greece

Tags: VIRAL
Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr