Θέρμανση με Air Condition: H επιλογή του χειμώνα!

28.199 επισκέψεις στο άρθρο

Αν αποφάσισες να εγκαταλείψεις το πετρέλαιο και να στραφείς στο air condition για θέρμανση, διάβασε τώρα όσα πρέπει να προσέξεις για να πετύχεις maximum οικονομία και απόδοση.

ELITH
THERMOVENT HELLAS A.E.
Για μέγιστη απόδοση & οικονομία επιλέγεις inverter, δηλαδή τις συσκευές ενεργειακής κλάσεως Α+ ! 
Τα κλιματιστικά τύπου inverter κάνουν μεγάλη οικονομία παράγοντας θερμική ενέργεια 3 με 4 φορές παραπάνω από ένα κοινό αερόθερμο καίγοντας το ίδιο ρεύμα. Οι τιμές των κλιματιστικών Inverter ξεκινούν από τα 250 ευρώ περίπου, χωρίς το κόστος εγκατάστασης. Αυτό που κάνουν τα Inverter είναι να προσαρμόζουν τον τρόπο λειτουργίας τους στη θερμοκρασία που επικρατεί στον χώρο. Έτσι, παραμένουν ενεργοποιημένα ακόμη και όταν έχουν επιτευχθεί οι επιθυμητές συνθήκες για να τις διατηρήσουν, καταναλώνοντας ωστόσο πολύ λιγότερο ρεύμα σε αυτή την περίπτωση.
 
Τα κλιματιστικά σου εξασφαλίζουν αυτονομία σε κάθε χώρο και σε κάνουν ανεξάρτητο από την υπόλοιπη πολυκατοικία. Τέλος στα παραφουσκωμένα κοινόχρηστα λόγω πετρελαίου. 
Τα κλιματιστικά σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις αυτονομία σε κάθε χώρο. Τουτέστιν, δεν χρειάζεται να καις το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν δηλαδή περνάς περισσότερες ώρες στους κεντρικούς χώρους του σπιτιού σου. Επιπλέον, η εξοικονόμηση με τη χρήση κλιματιστικού φτάνει τουλάχιστον το 50% στις δαπάνες θέρμανσης έναντι του πετρελαίου. Σε συμφέρει, λοιπόν, πολύ περισσότερο από την κεντρική θέρμανση μιας πολυκατοικίας.
 
Ρύθμισε σωστά τη θερμοκρασία του για να μην καίει! 
Το χειμώνα η συσκευή πρέπει να ρυθμίζεται σε θερμοκρασίες 21-23 βαθμούς ενώ το καλοκαίρι 26-27. Αυτές οι τιμές εξασφαλίζουν την οικονομικότερη λειτουργία του κλιματιστικού και δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.
 
Μην αμελείς την τακτική συντήρηση και τον καθαρισμό του. Αν το χειμώνα το δουλεύεις non stop , μπορεί να βγάλει βλάβες ή να καίει περισσότερο , σε περίπτωση που δεν το «φροντίσεις» σωστά! 
Η τακτική συντήρηση και ο καθαρισμός του κλιματιστικού σας σάς διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του, χωρίς κοστοβόρες βλάβες. Ένας τυπικός καθαρισμός του κλιματιστικού σας από κάποιον ειδικό δεν θα σας κοστίσει πάνω από 60-70 ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στον καθαρισμό των φίλτρων αέρα της εσωτερικής μονάδας, στα οποία συσσωρεύεται σκόνη. Αφαιρούνται εύκολα, πλένονται με νερό και επανατοποθετούνται γρήγορα. Τα φραγμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση της συσκευής και αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας!