Οι λάμπες led εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και είναι η λύση για κάθε χρήση, σπίτι, επιχείρηση, ακόμα και δήμους και περιφέρειες.

Οι λάμπες led εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και είναι η λύση για κάθε χρήση, σπίτι, επιχείρηση, ακόμα και δήμους και περιφέρειες.

Led φωτισμός, Μax οικονομία στο Σπίτι, στο κτίριο ακόμη & στα δημοτικά τέλη!

Διαβάστηκε από 1600 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/3/2022

Τώρα με την ενεργειακή κρίση σε κάθε σπίτι, επαγγελματικό χώρο, αλλά και δήμους και περιφέρειες, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο φωτισμός με λάμπες Led εξοικονομεί πολλά χρήματα, αναβαθμίζει αποτελεσματικότητα και αισθητική.

Σχολιάστε

Η αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας, αλλά κυρίως η αύξηση στους συντελεστές των κυμαινόμενων χρεώσεων, συντελούν στην αύξηση του τελικού λογαριασμού που καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε. Ως καταναλωτές, οικιακοί, επιχειρήσεις, αλλά και ως δήμοι και περιφέρειες δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις τιμές, μα μπορούμε να βρούμε λύσεις εξοικονόμησης. Ο Led φωτισμός είναι μία από αυτές.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Είναι γνωστά τα πλεονεκτήματα που έχουν οι λάμπες Led στον τομέα της εξοικονόμησης (διάβασε περισσότερα εδώ). 

Led φωτισμός – Μax οικονομία στο Σπίτι, στο κτίριο, ακόμη & στα δημοτικά τέλη!

- Led στο σπίτι, άνεση με wifi, άπειροι αισθητήρες εξοικονόμησης ενέργειας
- Προβολέας led, εξοικονόμηση  & υψηλή αισθητική για την επιχείρηση
- One-Stop-Shop λύση-πακέτο για κάθε είδους εσωτερικό-εξωτερικό χώρο
- Led φωτισμός πόλης, λιγότερα δημοτικά τέλη για τους πολίτες
- Led για αθλητικές εγκαταστάσεις, max οικονομία, εξαιρετικός φωτισμός

Εξοικονόμησε ενέργεια & χρήμα από τα φώτα!

Μία από τις κυριότερες κατηγορίες κατανάλωσης ενέργειας, στην οποία δυστυχώς δεν δίνουμε τη βαρύτητα που πρέπει, είναι ο φωτισμός. Η κατανάλωση ενέργειας σε αυτό τον τομέα ανέρχεται περίπου στο 20-30% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού.

Η εξοικονόμηση ενέργειας από το φωτισμό αποτελεί σημαντική παράμετρο στη συνολική προσπάθεια για μειωμένα έξοδα.

Αισθητήρες φωτισμού, χρονοδιακόπτες, ροοστάτες μειώνουν το λογαριασμό του ρεύματος!

Αισθητήρες φωτισμού

Οι αισθητήρες φωτισμού χρησιμοποιούνται για την αυτόματη απενεργοποίηση του λαμπτήρα όταν πλέον ο φυσικός φωτισμός επαρκεί.

Αισθητήρες παρουσίας

Οι αισθητήρες παρουσίας μπορούν να αντιληφθούν πότε υπάρχει στον χώρο ανθρώπινη παρουσία, έτσι ώστε να απενεργοποιούνται αυτόματα όταν δεν ανιχνευθεί κίνηση στο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Συνδυάζονται εύκολα με χρονοδιακόπτες, τόσο για την εξοικονόμηση ενέργειας όσο και για την διευκόλυνση του χρήστη.

Χρονοδιακόπτες

Οι χρονοδιακόπτες χρησιμοποιούνται για χώρους όπου απαιτείται ανθρώπινη παρουσία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα τα κλιμακοστάσια.

Ροοστάτες

Ο ροοστάτης (dimmer που λέμε και στο χωριό) στην ουσία μεταβάλλει την καταναλισκόμενη ισχύ του λαμπτήρα με τον δικό σας χειρισμό, εξοικονομώντας ενέργεια. Οι ροοστάτες διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την ισχύ τους και με το είδος του φορτίου που ρυθμίζουν και ως εκ τούτου, η σωστή επιλογή του τύπου του ροοστάτη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του.

5 προτάσεις Led φωτισμού για κάθε χρήση!

Η ομάδα του 4green εντόπισε και σας παρουσιάζει σήμερα 5 προτάσεις-λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων με Led φωτισμό για κάθε χρήση, οικιακή, επαγγελματική, αλλά και για δήμους και περιφέρειες. ΚΑΥΚΑΣ, LEDVANCE, BigSolar, GlobiLED και Geyer προσφέρουν λύσεις για κάθε χρήση. Πάμε να τις δούμε μαζί.

Led λάμπα Tapo L 530 E Smart Wi-Fi από την ΚΑΥΚΑΣ

Led λάμπα Tapo L 530 E Smart Wi-Fi από την ΚΑΥΚΑΣ.

Led λάμπα Tapo L 530 E Smart Wi-Fi από την ΚΑΥΚΑΣ.

  Η Tapo L530E Smart Wi-Fi, την οποία μπορείτε να βρείτε στην εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ, είναι η κλασική λύση 8,7W 806lm E27 230V 2500-6500K RGBW Dimmable WiFi.

  Τα τεχνικά της χαρακτηριστικά με μία ματιά!

  • Πολύχρωμη - Σχεδιάστε εύκολα σενάρια για την καθημερινή ρουτίνα ή τις δραστηριότητές σας προσαρμόζοντας τη φωτεινότητα, τη θερμοκρασία φωτός και τα χρώματα - με 16.000.000 αποχρώσεις για να διαλέξετε.
  • Ισοδύναμο 60 watt - Ο λαμπτήρας LED παράγει λευκή φωτεινότητα έως και 806 lumens και έχει εύρος απόκλισης από 1% έως 100%.
  • Προεπιλογή για ευκολία - Βρήκατε τον αγαπημένο σας φωτισμό για να παρακολουθείτε ταινίες; Αποθηκεύστε το ως ρύθμιση που μπορείτε απλά να επιλέξετε για μελλοντικές βραδιές ταινιών.
  • Χρονοδιάγραμμα & Χρονοδιακόπτης - Δημιουργήστε χρονοδιαγράμματα και σχέδια για ενεργοποίηση / απενεργοποίηση με τη φωτεινότητα / το χρώμα που έχετε ορίσει.
  • Λειτουργίες Sunrise και Sunset - Ενεργοποιήστε αυτόματα το φως σας ανάλογα με τη ζώνη ώρας σας.
  • Δεν απαιτείται Hub - Συνδέστε τη λυχνία L530E στο wifi του σπιτιού σας, είστε έτοιμοι.
  • Φωνητικός έλεγχος - Διαχειριστείτε τα φώτα με τις φωνητικές σας εντολές καθώς το Tapo λειτουργεί με το AmazonAlexa και τον Βοηθό Google.
  • Απομακρυσμένος έλεγχος - Βγάλτε το τηλέφωνό σας για την τσέπη και ανοίξτε την εφαρμογή Tapo για να ελέγξετε το φως σας από απόσταση.
  • Λειτουργία μακριά - προσομοιώστε αυτόματα κάποιον που βρίσκεται στο σπίτι για να τρομάξει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.
  • Επαναφορά κατάστασης τελευταίας φωτεινότητας - ο λαμπτήρας επιστρέφει αυτόματα στην προηγούμενη κατάσταση απενεργοποίησης. 
  Εξοικονόμηση ενέργειας

  Η προηγμένη τεχνολογία επιτρέπει στο Tapo L530 να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια από τα κανονικά φώτα LED - μόνο 8,7 W για 806 lm (ισοδύναμο 60 W).

  Προβολέας LED με αισθητήρα κίνησης 20W 3000K από LEDVANCE

  Προβολέας LED Με αισθητήρα κίνησης 20W 3000K από την LEDVANCE.

  Προβολέας LED Με αισθητήρα κίνησης 20W 3000K από την LEDVANCE.

   Ο προβολέας LED με αισθητήρα κίνησης (20W 3000K Μαύρος IP65) από την LEDVANCE, έχει συμμετρικό φως εξόδου 20W με αισθητήρα κίνησης για εύκολη ρύθμιση του εύρους, του φωτός ημέρας και της ανίχνευσης κίνησης μέσω του περιστροφικού διακόπτη.

   Σε γαλακτερό κάλυμμα από σκληρυμένο γυαλί, για ομοιόμορφη εκπομπή φωτός. Χωρίς εκπομπή φωτισμού προς τα πάνω (ULOR 0%) όταν είναι τοποθετημένος σε κλίση 0°. Έως και 90% εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με προβολείς λαμπτήρων αλογόνου.

   Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά με μία ματιά!

   • Θερμοκρασία χρώματος: 3000 K
   • Φωτεινή ροή: 2200 lm
   • Φωτεινή απόδοση: 110 lm/W
   • Τυπική απόκλιση χρωματικής συνάφειας: ≤5 sdcm
   • Χρώμα φωτός σύμφωνα με EN 12464-1: Θερμό Λευκό
   • Δείκτης χρωματικής απόδοσης Ra: ≥80
   • Γωνία δέσμης: 100 ° x 100 °
   • Τύπος αισθητήρα: Κίνηση / Φως
   • Μήκος: 176,0 mm
   • Πλάτος: 156,0 mm
   • Ύψος:55,0 mm

   One-Stop-Shop λύσεις (μέσα-έξω) φωτισμού Led από την Big Solar

   One-Stop-Shop λύσεις (μέσα-έξω) φωτισμού Led από την Big Solar.

   One-Stop-Shop λύσεις (μέσα-έξω) φωτισμού Led από την Big Solar.

    Στον τομέα της Ενεργειακής Εξοικονόμησης η δραστηριότητα της BIG SOLAR επικεντρώνεται στο φωτισμό τεχνολογίας Led, όπου έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο One-Stop-Shop, διαθέτοντας μια πλήρη σειρά λαμπτήρων και φωτιστκώνLed που καλύπτουν κάθε πιθανή ανάγκη φωτισμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

    Η ανάπτυξη των προιόντων της είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής έρευνας και αναλυτικών ελέγχων, που διεξάγονται στο δικό της φωτομετρικό εργαστήριο, ένα από τα πιο εξελιγμένα φωτομετρικά εργαστήρια της ελληνικής αγοράς

    Στελεχώνεται από μία μεγάλη και έμπειρη ομάδα επιστημόνων και τεχνικών, που της δίνει την δυνατότητα να παρέχει άμεση και αξιόπιστη υποστήριξη σε κάθε πελάτη τόσο πριν όσο και μετά την πώληση, ενώ έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστές ανά τον κόσμο που της επιτρέπουν να έχει το πλήρες φάσμα των προϊόντων LED καλύπτοντας κάθε πιθανή ανάγκη φωτισμού εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων.

    Γιατί φωτισμός LED;

    Τα LED είναι μία επαναστατική τεχνολογία φωτισμού. Αποτελούν το παρόν και το προβλεπτό μέλλον του φωτισμού ή αλλιώς «το φωτισμό του 21ου αιώνα», όπως παραδέχεται και η Βασιλική Ακαδημία της Στοκχόλμης στο σκεπτικό της απονομής του βραβείου NOBEL Φυσικής του 2014 στους τρεις Ιάπωνες επιστήμονες που εφηύραν το μπλε LED, απαραίτητο στοιχείο για την παραγωγή λευκού φωτός από LED.

    Το πακέτο λύσεων

    • Εκπόνηση μελετών φωτισμού (DIALux) οι οποίες τεκμηριώνουν τις φωτιστικές ανάγκες και συμβάλλουν καθοριστικά στον προσδιορισμό του αναγκαίου αριθμού και των κατάλληλων χαρακτηριστικών των λαμπτήρων ή των φωτιστικών σωμάτων.
    • Εκπόνηση τεχνικοοικονομικών μελετών αντικατάστασης φωτισμού παντός είδους και ενεργειακής εξοικονόμησης, από τις οποίες προκύπτει το οικονομικό μέγεθος της επιτυγχανόμενης με την αντικατάσταση εξοικονόμησης και ο χρόνος επιστροφής του κεφαλαίου της επένδυσης.
    • Εμπορία λαμπτήρων LED για κάθε χρήση και σε όλα τα επίπεδα σχέσης ποιότητας-τιμής.
    • Εμπορία φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες LED
    • Εμπορία συστημάτων αυτοματισμού για τον έλεγχο του φωτισμού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, την παρακολούθηση της κατανάλωσης, την ευκολία χειρισμού τοπικά ή απομακρυσμένα και την περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας.
    • Εμπορία οθονών LED για κάθε χρήση
    Επιπλέον των μελετών και της εμπορίας του εξοπλισμού, παρέχεται η δυνατότητα ολοκληρωμένων λύσεων που περιλαμβάνουν:
    • Υλοποίηση των παρεμβάσεων που θα αποφασισθούν
    • Μέτρηση των αποτελεσμάτων των παρεμβάσεων
    • Παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης και συντήρησης

    Οδικός φωτισμός πόλεων από την GlobiLED

    Οδικός φωτισμός πόλεων από την GlobiLED.

    Οδικός φωτισμός πόλεων από την GlobiLED.

     H GlobiLED έχει αποπερατώσει με επιτυχία απαιτητικά έργα μεγάλης κλίμακας, όπως ο φωτισμός πόλεων σε περισσότερους από 24 δήμους και περιφέρειες . Τα έργα αυτά δεν περιελάμβαναν μόνο την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών με φωτιστικά GlobiLED, αλλά και την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου έξυπνου συστήματος φωτισμού που διαχειρίζεται, ελέγχει και μετρά την κατανάλωση ενέργειας των φωτιστικών σε πραγματικό χρόνο.

     Εξοικονόμηση ενέργειας ως 80%!

     Στα έργα που έχει αναλάβει μέχρι στγμής, η GlobiLED πέτυχε κατά μέσο όρο εξοικονόμηση ενέργειας κατά 80%, ενώ παράλληλα εγκατέστησε την έξυπνη πλατφόρμα φωτισμού, μετατρέποντας το δίκτυο των φωτεινών σηματοδοτών από παθητικό σε έξυπνο!
      

     Φωτισμός αθλητικών εγκαταστάσεων από την Geyer

     Φωτισμός αθλητικών εγκαταστάσεων από την Geyer.

     Φωτισμός αθλητικών εγκαταστάσεων από την Geyer.

      Η εταιρεία GEYER μελέτησε και δημιούργησε μια σειρά από εξειδικευμένα προϊόντα φωτισμού αθλητικών εγκαταστάσεων, που είναι ικανά να καλύψουν ακόμα και τις ποιο απαιτητικές εφαρμογές.  Με τα προϊόντα αυτά σχεδίασε και υλοποίησε πλήθος έργων όπως, γήπεδο τένις, στάδια ολυμπιακών εγκαταστάσεων, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια γήπεδα ποδοσφαίρου.

      Τα προϊόντα της GEYER χαρακτηρίζονται από την κορυφαία ποιότητα κατασκευής τους και καλύπτονται με πενταετή εγγύηση καλής λειτουργίας. Είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές οδηγίες και διεθνή τεχνικά πρότυπα. Ο σχεδιασμός τους, η συνεχής μελέτη και αναβάθμισή τους, εξασφαλίζει κορυφαίες φωτιστικές αποδόσεις, μέγιστη οικονομία για το χρήστη και εξαιρετική ποιότητα φωτισμού.

      Τα προϊόντα GEYER παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις όχι μόνο για την αρένα, αλλά για οποιαδήποτε απαίτηση προκύψει στον τομέα του φωτισμού μιας αθλητικής εγκατάστασης.

      Τα πλεονεκτήματα της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε φωτισμό τεχνολογίας LED της GEYER:

      • Η εξαιρετική ποιότητα φωτισμού, με ομοιομορφία που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το 95% (με όριο της UEFA το 70%)
      • Η εξοικονομία ενέργειας που μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και το  85%,
      • Η άμεση έναυση των προβολέων του γηπέδου χωρίς καθυστέρηση προθέρμανσης,
      • Η δυνατότητα χρήσης κονσόλας ελέγχου για δημιουργία οπτικών εφέ στους θεατές κατά τη διάρκεια του αγώνα,
      • Η δυνατότητα σεναρίων φωτισμού μικρότερης έντασης (π.χ. προπόνηση) χωρίς να επηρεάζεται η ομοιομορφία του φωτισμού και χωρίς να επιβαρύνονται με ώρες λειτουργίας συγκεκριμένος αριθμός προβολέων,
      • Η μείωση του κόστους συντήρησης της εγκατάστασης και
      • Η μείωση εκπομπών CO2.
      Η GEYER διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα μελετών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το οποίο αποτελείται από έμπειρους και τεχνικά καταρτισμένους μηχανικούς. Τα στελέχη της εταιρίας στηρίζουν τον πελάτη της σε κάθε στάδιο του έργου, στην μελέτη φωτισμού, την φωτομέτρηση, ακόμα την εγκατάσταση και στόχευση των φωτιστικών σωμάτων κατά την υλοποίηση του έργου. Οι μηχανικοί της επεξεργάζονται επίσης εναλλακτικές τεχνικές και οικονομικές λύσεις για καλύτερη προσαρμογή του αποτελέσματος στις απαιτήσεις του χρήστη.

      Η τεχνογνωσία και η εμπειρία της GEYER σε αθλητικές εγκαταστάσεις αποτελεί εγγύηση ποιότητας για κάθε έργο, ανεξαρτήτως μεγέθους. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η εταιρεία έχει αναλάβει και ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
       

      Κοινοποίησέ το »
      Σχολίασέ το »

      Σχολιάστε