Έξυπνοι τρόποι οικονομίας στη θέρμανση.

Έξυπνοι τρόποι οικονομίας στη θέρμανση.

Έξυπνοι τρόποι οικονομίας στη θέρμανση.

Έξυπνοι τρόποι οικονομίας στη θέρμανση.

  • Έξυπνοι τρόποι οικονομίας στη θέρμανση.
  • Έξυπνοι τρόποι οικονομίας στη θέρμανση.

Ζεστό σπίτι και θέρμανση. Πώς θα βρεις τι συμφέρει

9.446 επισκέψεις στο άρθρο (19/01/2024)
Σχολιάστε

- Μάθε τις ανάγκες θέρμανσης του σπιτιού σε κιλοβατώρες (μίλα με μηχανικό)
- Bάλε κάτω τιμές καυσίμων (και ρεύματος) και ποσότητα για 4-5 μήνες
- Με μικρό κόστος βάζεις αυτοματισμούς, εξοικονομείς ως 40%
- Ηλεκτρικά θερμαντικά μόνο ως συμπληρωματικά, αλλιώς πληρώνεις 2πλα και από πετρέλαιο

ELITH
THERMOVENT HELLAS A.E.

Ακούγονται διάφορα κατά καιρούς για οικονομικούς τρόπους θέρμανσης αλλά δύσκολα θα ακούσεις ότι τα πάντα εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες θέρμανσης, δεν μένουμε στην ίδια περιοχή, δεν μένουμε στο ίδιο κτίσμα (μικρότερο ή μεγαλύτερο, παλαιότερο ή νεότερο κλπ).

Προτού επιλέξεις τρόπο θέρμανσης, πρέπει να υπολογίσεις το τι πραγματικά σε συμφέρει, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου.

 

Μάθε τις ανάγκες θέρμανσης του σπιτιού σε κιλοβατώρες (μίλα με μηχανικό)

Μιλώντας με ένα μηχανικό μπορείς εύκολα να υπολογίσεις τις ανάγκες θέρμανσης του χώρου σου σε κιλοβατώρες (kWh), χωρίς να ξεχνάς τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως στη περιοχή σου, το επίπεδο μόνωσης του σπιτιού και άλλους παράγοντες, τους οποίους υπολογίζει ο μηχανικός σου.
 

Bάλε κάτω τιμές καυσίμων (και ρεύματος) και ποσότητα για 4-5 μήνες

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελικές τιμές των καυσίμων αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος είσαι σε θέση να γνωρίζεις την κατανάλωσή σου και το ποσό που θα χρειαστεί να δώσεις για τη θέρμανσή σου, υπολογίζοντας ένα διάστημα 120-150 ημερών, ανάλογα με την περιοχή που μένεις, καθώς στη βόρεια Ελλάδα ο χειμώνας ξεκινά πιο νωρίς και τελειώνει πιο αργά και στη νότια Ελλάδα το αντίστροφο, αλλά είναι και πιο ήπιος.
 

Με μικρό κόστος βάζεις αυτοματισμούς, εξοικονομείς ως 40%

Αυτοματισμοί θέρμανσης όπως οι θερμοστατικές κεφαλές και θερμιδομετρητέςμπορούν να μειώσουν αισθητά το κόστος λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης και μάλιστα με χαμηλό κόστος αγοράς τους. 

Μια έξυπνη εναλλακτική λύση και με χαμηλό budget είναι η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών ή θερμιδομετρητών. Πρόκειται ουσιαστικά για συσκευές που  τοποθετούνται τοπικά σε κάθε ένα θερμαντικό σώμα χωριστά και ρυθμίζουν τη ροή του ζεστού νερού, βάσει της θερμοκρασίας του συγκεκριμένου χώρου.

Έτσι, όταν επιτυγχάνεται η επιθυμητή θερμοκρασία, το σώμα αυτό απομονώνεται, ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζουν να δουλεύουν. Με αυτόν τον τρόπο η εξοικονόμηση καυσίμου μπορεί να φτάσει και στο 40%!
 

Συνέχεια του άρθρου >>>