Τα μυστικά για να εξοικονομήσεις όσο το δυνατό περισσότερα λεφτά από καύσιμο και ρεύμα για τη θέρμανσή σου, αλλά και από πιθανές βλάβες του λέβητα.

Τα μυστικά για να εξοικονομήσεις όσο το δυνατό περισσότερα λεφτά από καύσιμο και ρεύμα για τη θέρμανσή σου, αλλά και από πιθανές βλάβες του λέβητα.

Ώρα να ανάψεις το λέβητα; Μυστικά max εξοικονόμησης σε καύσιμο & ρεύμα

1.843 επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2023)
Σχολιάστε

Τακτική συντήρηση & καθαρισμός για max οικονομία, απόδοση, λιγότερες βλάβες. Με σύστημα αντιστάθμισης εξοικονομείς 30% καυσίμου. Inverter κυκλοφορητής για εξοικονόμηση στο ρεύμα ως 90%. Θερμοκρασία λειτουργίας λέβητα max στους 70 βαθμούς.

Οι λέβητες και οι καυστήρες αποτελούν τα δύο σημαντικότερα τμήματα ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Η ρύθμισή τους στις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα από τα έξοδα της θέρμανσης.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Κάνε το λέβητα να «πετά» σε απόδοση & οικονομία!
  • Τακτική συντήρηση & καθαρισμός για max οικονομία, απόδοση, λιγότερες βλάβες
  • Με σύστημα αντιστάθμισης εξοικονομείς 30% καυσίμου
  • Θερμοκρασία λειτουργίας λέβητα max στους 70 βαθμούς
  • Inverter κυκλοφορητής για εξοικονόμηση στο ρεύμα ως 90%
Πολλά νοικοκυριά έχουν λέβητα πετρελαίου και αυτός είναι ο τρόπος που θα επιλέξουν να θερμανθούν φέτος, περιμένοντας βέβαια και τις ανακοινώσεις για το ύψος του επιδόματος θέρμανσης. Πέρα όμως από το επίδομα, υπάρχουν και τρόποι εξοικονόμησης, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου όσο το δυνατό περισσότερο.

6 χρήσιμα tips για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση
  1. Ζήτα σύστημα αντιστάθμισης. Αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας που ρυθμίζει την θερμοκρασία προς τα θερμαντικά μέσα. Με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού καταναλώνεις λιγότερο καύσιμο και έχεις έως και 30% εξοικονόμηση.
  2. Ζήτα υδραυλική εξισορρόπηση. Για να έχεις θερμική άνεση σε όλους τους χώρους, αλλά και εξοικονόμηση καυσίμου 5-15%.Γίνεται με βάνες εξισορρόπησης.
  3. Να αλλάξεις τον κυκλοφορητή. Με νέο ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Inverter με Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης <=0,23 έχεις εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από 40% έως και 90%.
  4. Μείωσε τη θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα μέχρι και τους 70 βαθμούς Κελσίου.
  5. Ζήτα από τον τεχνικό σου να ρυθμίσει το σύστημα στην ελάχιστη θερμική ισχύ που αποδίδει σε υψηλό επίπεδο και εντός των ορίων εκπομπής αέριων ρύπων.
  6. Μόνωσε τα εκτιθέμενα τμήματα των σωληνώσεων. Η σωστή θερμομόνωση του λέβητα μειώνει τις απώλειες θερμότητας προς τον χώρο του λεβητοστασίου.
Μη ξεχνάς συντήρηση & καθαρισμό (από εκεί ξεκινάμε)!

Το αφήσαμε για το τέλος, αλλά από εκεί πρέπει να ξεκινάμε. Οποιοδήποτε μηχάνημα, ακόμα και αν είναι ολοκαίνουριο, θέλει συντήρηση και καθαρισμό. Όχι μόνο για να αντέξει περισσότερο μα και για να λειτουργεί σωστά, να μη βγάζει βλάβες (άρα έξοδα επισκευών), για να έχεις τη maximum οικονομία και απόδοση.

Ζήτα από πιστοποιημένο τεχνικό καθαρισμό του λέβητα, ρύθμιση του καυστήρα, μέτρηση και ανάλυση καυσαερίων και όλα αυτά να συνοδεύονται από έκδοση του αντίστοιχου φύλλου ελέγχου. Μην υποτιμάς καθόλου τη συντήρηση και τον καθαρισμό. Μαζί με τις σωστές ρυθμίσεις μπορείς να εξασφαλίσεις οικονομία που αγγίζει το 20%.

Συμπέρασμα

Με όλα όσα συμβαίνουν, λόγω της ενεργειακής –και όχι μόνο- κρίσης, θα προσπαθήσουμε να ζεσταθούμε όσο το δυνατό πιο οικονομικά. Αν επιλέξουμε τη θέρμανση με λέβητα πετρελαίου, μπορεί να μην μπορούμε να καθορίσουμε την τιμή του καυσίμου, αλλά σίγουρα μπορούμε, αν εφαρμόσουμε τα παραπάνω tips να μειώσουμε την κατανάλωση του καυσίμου.