Η εξοικονόμηση την ώρα της ενεργειακής κρίσης είναι το ζητούμενο. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις λέβητας και καυστήρας θα δουλεύουν σωστά και οικονομικά.

Η εξοικονόμηση την ώρα της ενεργειακής κρίσης είναι το ζητούμενο. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις λέβητας και καυστήρας θα δουλεύουν σωστά και οικονομικά.

Δες πώς εξοικονομείς 30% καυσίμου από το λέβητα!

4052 επισκέψεις στο άρθρο (27/09/2023)

Με σύστημα αντιστάθμισης εξοικονομείς 30% καυσίμου. Inverter κυκλοφορητής για εξοικονόμηση στο ρεύμα ως 90%. Θερμοκρασία λειτουργίας λέβητα max στους 70 βαθμούς. Τακτική συντήρηση και καθαρισμός για max οικονομία και απόδοση.

Σχολιάστε

Οι λέβητες και οι καυστήρες αποτελούν τα δύο σημαντικότερα τμήματα ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Η ρύθμισή τους στις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα από τα έξοδα της θέρμανσης.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα για τη θέρμανση του σπιτιού ή της επιχείρησης, ειδικά τώρα με την ενεργειακή κρίση; Διάβασε παρακάτω και θα δεις πως γίνεται.

6+1 tips για να κάνεις το λέβητά σου να «πετά»!
  • Σύστημα αντιστάθμισης, 30% εξοικονόμηση καυσίμου
  • Inverter κυκλοφορητής, εξοικονόμηση στο ρεύμα ως 90%
  • Θερμοκρασία λειτουργίας λέβητα max στους 70 βαθμούς
  • Τακτική συντήρηση, max οικονομία & απόδοση
Τι να προσέξεις!

• Πρόσεξε την υπερδιαστασιολόγηση. Να μην είναι μεγαλύτερος από ότι χρειάζεται.
• Ζήτα σύστημα αντιστάθμισης. Αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας που ρυθμίζει την θερμοκρασία προς τα θερμαντικά μέσα. Με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού καταναλώνεις λιγότερο καύσιμο και έχεις έως και 30% εξοικονόμηση.
• Ζήτα υδραυλική εξισορρόπηση. Για να έχεις θερμική άνεση σε όλους τους χώρους, αλλά και εξοικονόμηση καυσίμου 5-15%.Γίνεται με βάνες εξισορρόπησης.
• Να αλλάξεις το κυκλοφορητή. Με νέο ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Inverter με Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης <=0,23 έχεις εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από 40% έως και 90%.
• Μείωσε τη θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα μέχρι και τους 70 βαθμούς Κελσίου.
• Ζήτα από το τεχνικό να ρυθμίσει το σύστημα στην ελάχιστη θερμική ισχύ που αποδίδει σε υψηλό επίπεδο και εντός των ορίων εκπομπής αέριων ρύπων.
• Μόνωσε τα εκτιθέμενα τμήματα των σωληνώσεων. Η σωστή θερμομόνωση του λέβητα μειώνει τις απώλειες θερμότητας προς τον χώρο του λεβητοστασίου.

Μην ξεχνάς συντήρηση & καθαρισμό!

Οποιοδήποτε μηχάνημα, ακόμα και αν είναι ολοκαίνουριο, θέλει συντήρηση και καθαρισμό. Όχι μόνο για να αντέξει περισσότερο μα και για να λειτουργεί σωστά, για να έχεις τη maximum οικονομία και απόδοση.

Ζήτα από πιστοποιημένο τεχνικό καθαρισμό του λέβητα, ρύθμιση του καυστήρα, μέτρηση και ανάλυση καυσαερίων και όλα αυτά να συνοδεύονται από έκδοση του αντίστοιχου φύλλου ελέγχου!

Θέλεις να αγοράσεις καινούριο; 6 κρίσιμα tips για τη σωστή επιλογή!


• Μόνο η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης δεν αρκεί για να αποδώσει ο λέβητας. Προϋπόθεση γι αυτό είναι ο λέβητας να είναι εγκατεστημένος σωστά και απόλυτα συντονισμένος με το υπόλοιπο σύστημα θέρμανσης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αποδίδουν περισσότερο με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο και πετρέλαιο).
• Από 93% που αποδίδουν οι συμβατικοί λέβητες , οι λέβητες συμπύκνωσης μπορούν να φτάσουν και στο 108%.
• Η τεχνολογία συμπύκνωσης προσφέρει τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός λέβητα μεγάλης ισχύος σε μεγαλύτερα κτίρια, με συστοιχία πολλών λεβήτων μαζί μικρότερης ισχύος.
• Οι λέβητες συμπύκνωσης παράγουν ελάχιστους  «επικίνδυνους» ρύπους.
• Ο συνδυασμός των λεβήτων συμπύκνωσης, με όλα τα θερμαντικά συστήματα όπως τα καλοριφέρ, η θέρμανση δαπέδου, τοίχου και οροφής και οι μονάδες fan coils, είναι ιδανικός.

Συμπέρασμα

Τώρα πλέον ξέρεις, μέσα σε λίγες μόνο γραμμές, τι πρέπει να προσέξεις ώστε να έχεις πολλή και ποιοτική θέρμανση, αλλά να μη ξοδεύεις μία περιουσία, ειδικά τώρα με την ενεργειακή κρίση. Ρώτα και τον τεχνικό σου. Στο χέρι σου είναι να τηρήσεις αυτές τις συμβουλές. Η τσέπη σου θα δει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και εσύ θα παρατηρήσεις ό,τι έχεις τη σωστή απόδοση θέρμανσης!

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε
CALORIA ΑΒΕΕ