Αντίο στο κρύο και τη ζέστη με θερμομόνωση: Πετροβάμβακας ή φελιζόλ;

Πετροβάμβακας ή φελιζόλ για θερμομόνωση; Ό,τι και να επιλέξεις, θα εξοικονομείς ως 70% ενέργειας και χρημάτων χειμώνα-καλοκαίρι.

Πετροβάμβακας ή φελιζόλ για θερμομόνωση; Ό,τι και να επιλέξεις, θα εξοικονομείς ως 70% ενέργειας και χρημάτων χειμώνα-καλοκαίρι.

Αντίο στο κρύο και τη ζέστη με θερμομόνωση: Πετροβάμβακας ή φελιζόλ;

  • Αντίο στο κρύο και τη ζέστη με θερμομόνωση: Πετροβάμβακας ή φελιζόλ;
  • Πετροβάμβακας ή φελιζόλ για θερμομόνωση; Ό,τι και να επιλέξεις, θα εξοικονομείς ως 70% ενέργειας και χρημάτων χειμώνα-καλοκαίρι.
  • Αντίο στο κρύο και τη ζέστη με θερμομόνωση: Πετροβάμβακας ή φελιζόλ;

Αντίο στο κρύο και τη ζέστη με θερμομόνωση: Πετροβάμβακας ή φελιζόλ;

8.696 επισκέψεις στο άρθρο (28/10/2023)
Σχολιάστε

Ασφάλεια, άκαυστο υλικό µε µεγάλη πυραντίσταση, μέχρι και 120 λεπτά. Εξαιρετική ηχομόνωση. Εξαιρετική θερμική μόνωση. Υψηλή μηχανική αντοχή, για μία ζωή. Η καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης. Δες πλεονεκτήματα πετροβάμβακα και φελιζόλ στη θερμομόνωση.

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.

Πετροβάμβακας. Ασφάλεια, άκαυστο υλικό µε µεγάλη πυραντίσταση, μέχρι και 120 λεπτά. Εξαιρετική ηχομόνωση (απορρόφηση όλων των εξωτερικών θορύβων). Αντοχή στις δονήσεις, στο χρόνο, λίγα έξοδα συντήρησης. Φελιζόλ. Εξαιρετική θερμική μόνωση (το 98% είναι αέρας). Υψηλή μηχανική αντοχή, για μία ζωή. Με την καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Τα πλεονεκτήματα που έχουν στη φαρέτρα τους πετροβάμβακας και φελιζόλ (EPS) για εφαρμογές θερμομόνωσης είναι αρκετά για να σε πείσουν και να τα επιλέξεις. 

Μία μόνιμη λύση για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων είναι η θερμομόνωσηΗ εφαρμογή πετροβάμβακα στη θερμομόνωση την πηγαίνει σε άλλο επίπεδο με 4 πολύ δυνατά πλεονεκτήματα.

Ανάμεσα σε 6 πολύ σημαντικά tips που δίνει η αγορά βρίσκεται και ο πετροβάμβακας, καθώς ένα από τα δυνατά του πλεονεκτήματα είναι η πυροπροστασία της τοιχοποιίας.

Πετροβάμβακας για ισχυρή θερμομόνωση και πυροπροστασία!
  • Εξαιρετική θερμομόνωση χειμώνα-καλοκαίρι, γλιτώνεις πολλά λεφτά για 1 ζωή
  • Ασφάλεια, άκαυστο υλικό µε µεγάλη πυραντίσταση, μέχρι και 120 λεπτά
  • Εξαιρετική ηχομόνωση με απορρόφηση όλων των εξωτερικών θορύβων
  • Αντοχή στις δονήσεις, στο χρόνο, σημαντική μείωση εξόδων συντήρησης
6 tips για θερμομόνωση (μέσα και ο πετροβάμβακας)

Οι ειδικοί της αγοράς έχουν 6 πολύ σημαντικά tips για την εξωτερική θερμομόνωση που πρέπει να προσέξεις και από αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει η εφαρμογή με πετροβάμβακα!
  • Η επιλογή του θερμομονωτικού υλικού πρέπει να γίνεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του έργου. Για παράδειγμα, μία ιδιαίτερη ανάγκη για αυξημένη πυροπροστασία της τοιχοποιίας καθιστά αναγκαία την επιλογή του πετροβάμβακα.
  • Το σύστημα που θα επιλέξεις πρέπει να «αναπνέει»!
  • Για την επιλογή του πάχους του θερμομονωτικού υλικού είναι σημαντικό να γνωρίζεις τη κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκεται το κτίριο.
  • Οι εξοχές του κτιρίου (μαρκίζες, βεράντες, στηθαία κλπ) πρέπει επίσης να θερμομονώνονται για την αποφυγή θερμογεφυρών.
  • Επίλεξε ένα πιστοποιημένο συνεργείο εφαρμογής ή ένα εξουσιοδοτημένο από την εταιρεία που παράγει ή αντιπροσωπεύει το σύστημα που θα διαλέξεις για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων και κακοτεχνιών.
Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης έχει ως κύριο προσανατολισμό τη θερμική θωράκιση του κτηρίου. Κατά συνέπεια, η προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων μέσα από τη μείωση του πάχους του θερμομονωτικού υλικού όχι μόνο δεν δημιουργεί οικονομικό όφελος, αλλά αντιθέτως υπονομεύει τον αρχικό σου σκοπό.

Πράγματι, σε σχέση με το συνολικό κόστος του συστήματος, το κόστος του θερμομονωτικού υλικού είναι το μικρότερο και μία μείωση του πάχους του συνήθως «εξοικονομεί» από το κόστος κατασκευής μόλις από 1-3 το πολύ ευρώ/τετραγωνικό μέτρο.

Θερμομόνωση με «φελιζόλ», οικονομία με την καλύτερη σχέση απόδοσης – τιμής!

Με το «φελιζόλ» (Διογκωμένο Πολυστερένιο, EPS) έχεις ιδανική θερμομόνωση, εξοικονόμηση ως 70% ενέργειας. Εξαιρετική θερμική μόνωση γιατί το 98% είναι αέρας. Υψηλή μηχανική αντοχή, για μία ζωή. Ηχομονωτικό, αντιπυρικό, αποδοτικό, με εύκολη τοποθέτηση.

Τι είναι το «φελιζόλ» - διογκωμένο Πολυστερένιο (EPS)

Tο Διογκωμένο Πολυστερένιο (EPS) παράγεται με πολυμερισμό του στυρενίου, με διογκωτικό αέριο το πεντάνιο, και η τελική του μορφή είναι σε κόκκους. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων που χρησιμοποιούνται στη μόνωση, δόμηση, διακόσμηση και στην συσκευασία. Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά αφρός κλειστής κυψελικής δομής με αέρα, σύσταση η οποία δίνει εξαιρετικές ιδιότητες θερμικής μόνωσης. Το 98% του όγκου του είναι αέρας!

Πρωτοποριακό θερμομονωτικό υλικό, μονώνει & λεφτά γλιτώνει!

Το EPS δεν είναι απλά ένα μονωτικό υλικό, αλλά ένα πρωτοποριακό θερμομονωτικό υλικό με άριστη εφαρμογή στις παραπάνω χρήσεις. Όσο για το αν αξίζει τα λεφτά του; Είναι αναμφισβήτητα το πιο ευμετάβλητο και οικονομικό υλικό στην αγορά, με την καλύτερη σχέση τιμής – απόδοσης.

Ανακαλύφθηκε το 1950 από την γερμανική εταιρεία BASF και η πρώτη χρήση του έγινε στον κλάδο των κατασκευών, ως μονωτικό υλικό με την μορφή πλακών, εξαιτίας των εξαιρετικών θερμομονωτικών ιδιοτήτων του. Από τότε όχι μόνο εξελίχθηκε και εξαπλώθηκε ραγδαία σε αυτόν τον κλάδο, αλλά χρησιμοποιήθηκε και σε άλλους κλάδους, όπως αυτός της συσκευασίας (1958). Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και κατά την παραγωγή του και κατά τη χρήση του.

Γραφίτης, άνθρακας, έρχονται να του δώσουν ακόμα καλύτερες δυνατότητες!

Πέρα από ένα εξαιρετικό θερμομονωτικό υλικό που μπορεί να εφαρμοστεί στην τοιχοποιία, στην εξωτερική θερμομόνωση, στη θερμομόνωση της στέγης και του δώματος, το EPS, είναι άριστο ηχομονωτικό υλικό, προσφέρει αντιπυρική προστασία, καθώς λειτουργεί ως επιβραδυντικό υλικό για τη φωτιά, έχει μεγάλες μηχανικές ιδιότητες στις κατασκευές με άριστες αντισεισμικές ιδιότητες, έχει εξαιρετική απόδοσηανθεκτικό για μία ζωή και τοποθετείται πολύ εύκολα!

Θερμομόνωση για κέρδος επί 5!

1. Με τη θερμομόνωση αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτήριο μειώνοντας το κόστος κατανάλωσης για θέρμανση ή ψύξη έως 70%.

2. Αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος ζωής του κτηρίου και η προστασία του από διάβρωση, υγρασία, ακόμα και από το παγετό.

3. Η ισχυρή θερμομόνωση μόνο των τοίχων και της ταράτσας μπορεί να προσφέρει μείωση των ενεργειακών αναγκών κατά 60% για θέρμανση και ψύξη. Η εξωτερική θερμομόνωση είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να θερμομονώσει κάποιος τους τοίχους, τις ταράτσες, τις οροφές, τους πυλώνες κλπ.

4. Το κόστος για τη θερμομόνωση ενός κτιρίου εξαρτάται από τα τετραγωνικά, τη γεωγραφική περιοχή, την εποχή και το πάχος θερμομονωτικού υλικού. Ένα τέτοιο σύστημα έχει ένα κόστος περίπου 40 ευρώ + ΦΠΑ ανά τετραγωνικό μέτρο και μέσο χρόνο απόσβεσης, από την εξοικονόμηση ενέργειας και μόνο, τα 4- 6 χρόνια.

5. Αυξάνεται σημαντικά η εμπορική αξία του κτηρίου, με αποτέλεσμα τη μεγάλη μεταπωλητική του αξία ή την ενοικιαστική του αξία.

Συμπέρασμα

Στις μέρες μας η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι μόνο μία οικονομική επένδυση με πολλαπλά οφέλη εξοικονόμησης. Η επένδυση στη θερμομόνωση είτε επιλέξεις πετροβάμβακα, είτε φελιζόλ, δεν έχει κανένα ρίσκο. Το ακριβώς αντίθετο. Θα την αποσβέσεις γρήγορα (εντυπωσιακά γρήγορα) και θα αναβαθμίσεις στο μέγιστο βαθμό την ενεργειακή ταυτότητα του κτηρίου.

MAPEI HELLAS S.A.