Πιάσε το πινέλο, ανανεώσου & γλίτωσε πολλά..!

4.925 επισκέψεις στο άρθρο

Τα νανοχρώματα προστατεύουν το χώρο σου σε περίπτωση φωτιάς, καθυστερώντας σημαντικά την εξάπλωσή της, ενισχύουν τη θερμομόνωση, προστατεύουν από την υγρασία και κρατάνε περισσότερο από τα κανονικά χρώματα!

VECHRO
  • Υπάρχουν χρώματα με νανοτεχνολογία
Θα θελες να βάψεις το σπίτι σου με high tech χρώματα νέας γενιάς και να μην τα πληρώσεις για χρυσά;
Τα μικροσωματίδια των νανοχρωμάτων έχουν την ικανότητα να αντανακλούν πάνω από το 90% της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό συμβαίνει διότι οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν στα πάρα πολλά μικρά σωματίδια και αντανακλώνται.
Προσδίδουν έτσι, θερμομονωτικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας χειμώνα-καλοκαίρι.
 
  • Θα βάψεις μία φορά και ξεμπέρδεψες για χρόνια
Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μιας και δεν φθείρονται από τον ήλιο και την υγρασία όπως τα άλλα χρώματα. Το κόστος τους ξεκινά από τα 2ευρώ/τ.μ., ενώ τα αντίστοιχα συμβατικά κοστολογούνται στο 1ευρώ/τ.μ.
 
  • Με τα νανοχρώματα θα γλιτώσεις λεφτά και από τον κλιματισμό
Πιο αναλυτικά, η απόδοση των ενεργειακών χρωμάτων είναι εντυπωσιακή, καθώς -σύμφωνα και με τις σχετικές μετρήσεις- η χρησιμοποίησή τους για το βάψιμο ενός κτιρίου, «μεταφράζεται» αυτόματα σε μία ενεργειακή εξοικονόμηση που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 30%. Έχει υπολογισθεί δε, ότι τα οικολογικά χρώματα μπορούν να μειώσουν την ηλεκτρική ενέργεια των χρησιμοποιούμενων κλιματιστικών μονάδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ακόμη και κατά 65%.
 
Επίσης, τα ενεργειακά χρώματα μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να «αγγίξουν» την αποτελεσματικότητα της εσωτερικής ή εξωτερικής δομικής θερμομόνωσης στην τοιχοποιία, η απόδοσή τους όμως είναι αρκετά υψηλή και η τιμή τους αρκετά χαμηλότερη.
 
  • Προστατεύουν και το σπίτι σε περίπτωση φωτιάς
Τα νανοχρώματα είναι ιδανικά για τους εξωτερικούς τοίχους και σταματούν τη φωτιά. Έτσι, σε περίπτωση πυρκαγιάς του κτιρίου καθυστερούν την διάδοση της. Αυτό συμβαίνει διότι κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς σχηματίζουν αέρια που δεν καίγονται, µε αποτέλεσμα να απομακρύνουν  το οξυγόνο, εμποδίζοντας την  φωτιά να εξαπλωθεί.
 
Σκεφτόσουν να φρεσκάρεις το σπίτι;
Ψήνεσαι να δοκιμάσεις νανοχρώματα;