Νέα μπλε τιμολόγια 6μηνης διάρκειας

Νέα μπλε τιμολόγια 6μηνης διάρκειας

2.524 επισκέψεις στο άρθρο (23/02/2024)
Σχολιάστε

- Τα μπλε τιμολόγια αποκτούν 6μηνη διάρκεια
- 6μηνα μπλε τιμολόγια από Protergia και ΗΡΩΝ, 8μηνο από την ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
- Η Protergia έχει το φθηνότερο οικιακό τιμολόγιο του μήνα (μπλε), εκθρονίζοντας την ΕΛΙΝ

Τα μπλε τιμολόγια θα έχουν πλέον διάρκεια από 6 έως 12 μήνες


Έπειτα από το πράσινο φως που άναψε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), ορίζοντας ότι τα μπλε (σταθερά) τιμολόγια μπορούν να έχουν διάρκεια από έξι έως δώδεκα μήνες (έναντι της διάρκειας των 12 μηνών που είχαν αρχικά και ίσχυε ως τώρα), άνοιξε ο δρόμος για νέες προσφορές τιμολογίων από τους παρόχους. Εφόσον τα νέα προγράμματα με μικρότερη διάρκεια συμβολαίου (π.χ. εξάμηνης ή οχτάμηνης διάρκειας) έχουν σταθερή χρέωση τότε και αυτά θα ανήκουν στην κατηγορία των μπλε τιμολογίων και θα συνοδεύονται από ρήτρα σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης. Ωστόσο, τυχόν προϊόντα που θα έχουν μικτά χαρακτηριστικά – δηλαδή προϊόντα τα οποία για ένα χρονικό διάστημα θα προσφέρουν σταθερή χρέωση (π.χ. για τους πρώτους 6 μήνες) και στη συνέχεια αυτή θα μετατρέπεται σε κυμαινόμενη (π.χ. για τους υπόλοιπους 6 μήνες του συμβολαίου) – θα εμπίπτουν στα κυμαινόμενα τιμολόγια με κίτρινη χρωματική σήμανση.

Protergia και ΗΡΩΝ προσφέρουν μπλε τιμολόγια 6μηνης διάρκειας


Το τοπίο στα τιμολόγια ρεύματος άλλαξε πλέον και επίσημα μετά την ανακοίνωση των δύο νέων μπλε (σταθερών) τιμολογίων 6μηνης διάρκειας που λάνσαραν πρόσφατα στην αγορά οι εταιρείες Protergia και ΗΡΩΝ, αλλά και του μπλε τιμολογίου 8μηνης διάρκειας της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ από το οποίο ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία.
Ειδικότερα, η Protergia προσφέρει το νέο μπλε οικιακό τιμολόγιο «Οικιακό Value Safe» εξάμηνης διάρκειας με τιμή 0,097 ευρώ/κιλοβατώρα για όλο το 24ωρο και μηνιαίο πάγιο στα 9,90 ευρώ, χωρίς προϋποθέσεις πάγιας εντολής ή συνέπειας.
Από την άλλη πλευρά, η ΗΡΩΝ λάνσαρε το μπλε οικιακό τιμολόγιο «Fix Genius» εξάμηνης διάρκειας με τιμή 0,104 ευρώ/κιλοβατώρα για όλο το 24ωρο, η οποία διαμορφώνεται έπειτα από έκπτωση συνέπειας 20% από την αρχική τιμή των 0,130 ευρώ/κιλοβατώρα. Το μηνιαίο πάγιο του προγράμματος είναι στα 9,50 ευρώ.
Τέλος, όσον αφορά την Φυσικό Αέριο, με το μπλε οικιακό τιμολόγιο «Maxi Home Fixed» προσφέρει σταθερή τιμή στα 0,123 ευρώ/κιλοβατώρα για 8 μήνες, μηνιαίο πάγιο 9 ευρώ, αλλά και μηδενική εγγύηση με την ενεργοποίηση πάγιας εντολής.
Προς το παρόν όλα τα υπόλοιπα μπλε τιμολόγια των παρόχων έχουν 12μηνη διάρκεια συμβολαίου, αλλά αναμένεται να ανακοινωθούν νέα προγράμματα μικρότερης διάρκειας στο άμεσο μέλλον.

Οι τιμές των νέων τιμολογίων αλλάζουν την κατάταξη του μήνα για ρεύμα στο σπίτι


Το μπλε (σταθερό) τιμολόγιο της Protergia (Οικιακό Value Safe) με τιμή κάτω από 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,097 ευρώ/κιλοβατώρα) είναι πλέον το φθηνότερο τιμολόγιο του Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας το πράσινο οικιακό τιμολόγιο της ΕΛΙΝ με 0,118 ευρώ/κιλοβατώρα. Το νέο μπλε οικιακό τιμολόγιο της ΗΡΩΝ με 0,104 ευρώ/κιλοβατώρα παίρνει τη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας και αυτό με τη σειρά του το πράσινο οικιακό της ΕΛΙΝ που καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση των φθηνότερων οικιακών τιμολογίων του Φεβρουαρίου, ενώ το μπλε της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΟ έρχεται τέταρτο στην κατάταξη με διαφορά μόλις 0,001 ευρώ/κιλοβατώρα.
Αναλυτικότερα, σε μια μέση κατανάλωση 500 κιλοβατώρων, με το πράσινο οικιακό της ΕΛΙΝ (το πρώην φθηνότερο τιμολόγιο του μήνα) θα πληρώνατε 59 ευρώ, ενώ με το μπλε οικιακό της Protergia ο λογαριασμός στο τέλος του μήνα θα διαμορφωνόταν στα 48,50 ευρώ. Βέβαια, αν συνυπολογίσουμε και το μηνιαίο πάγιο των συγκεκριμένων προγραμμάτων, η διαφορά μειώνεται από τα 10,50 ευρώ στα 5,50 ευρώ.
 

ΠΡΑΣΙΝΑ vs ΜΠΛΕ ΟΙΚΙΑΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΗ  kWh (με έκπτωση) ΕΥΡΩ ΓΙΑ 500 kWh
PROTERGIA Οικιακό Value Safe 0,097 € 48,50 €
ΗΡΩΝ Fix Genius Home 0,104 € 52 €
ΕΛΙΝΟΙΛ Ειδικό 0,118 € 59 €
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Maxi Home Fixed 0,123 € 61,50 €
NRG Ειδικό 0,124 € 62 €
VOLTON Ειδικό 0,125 € 62,50 €
ΖΕΝΙΘ Power Home Direct 0,129 € 64,50 €
ΕΛΙΝΟΙΛ Power on! Blue 0,149 € 74,50 €
NRG NRG Fixed 4U 0,151 € 75,50 €
Οι τιμές που αναγράφονται στο τελευταίο πεδίο δεν είναι οι τελικές, καθώς δεν έχουν υπολογιστεί παράγοντες όπως π.χ. το μηνιαίο πάγιο ή προσφορές.

Συνέχεια του άρθρου >>>