Μόνωσε το με επιδότηση έως και 85% !

10.816 επισκέψεις στο άρθρο

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» επιτέλους έχει πάρει φόρα! Εκμεταλλευτείτε την επιδότηση και #sintiriste tospiti . Γλιτώστε έως και 85% των χρημάτων σας και μονώστε το κτίριο σας!

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.

Σε Εξοικονομώ – Αυτονομώ μετονομάστηκε το Εξοικονομώ Κατ` Οίκον σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό τη διεύρυνση των δαπανών για τις οποίες μπορούν να επιχορηγηθούν τα νοικοκυριά προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους. 


Ως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγού εφαρμογής του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» ενώ η πλατφόρμα για την υποδοχή αιτήσεων υπαγωγής θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για την «έξυπνη» χρηματοδότηση ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων στην Ελλάδα.
Επιπέλον, τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.

Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει νέα κριτήρια, εκτός από τα εισοδηματικά, και νέους όρους ως προς την αξιολόγηση, επιδιώκοντας ως έναν μεγάλο βαθμό την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Το πρόγραμμα θα είναι συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ και για τη χρηματοδότησή του αναμένεται η έγκριση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης, το οποίο υποβλήθηκε πριν από λίγες μέρες στην ΕΕ.

Oι μεγάλες αλλαγές έρχονται στον τρόπο επιλογής των δικαιούχων για τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων στα διαμερίσματα ή τις μονοκατοικίες.

  • Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα καλύπτει δαπάνες για:

1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων & τοποθέτηση Ενεργειακών Τζαμιών!

2. Συστήματα σκίασης (παντζούρια, ρολά, τέντες κλπ)

3. Θερμομόνωση στο εξωτερικό του κτιρίου συμπεριλαμβανομένης και της ταράτσας και της πιλοτής.

4. Αναβάθμιση Θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης
 

Ο πιο απλός και προσιτός τρόπος να κάνετε εξοικονόμηση και να προστατεύσετε το κτίριο σας είναι να μονώσετε τον χώρο σας.
  • Γνωρίζεις ότι στην Ελλάδα το 36% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται προέρχεται από την ενέργεια που δαπανούν τα κτίρια;
Από αυτό το 36% το 73% δαπανάται για την θέρμανση και για ζεστό νερό. Φανταστείτε πόση ενέργεια πάει χαμένη και πόσο οικονομία μπορούμε να κάνουμε αν μονώσουμε σωστά το χώρο μας.
  • Μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 70% θερμομονώνοντας σωστά το χώρο σου.
Συμφέρει την τσέπη σας! Μιας και μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 70% , αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια που θα χρειάζεστε για να φέρεται το σπίτι σας σε μια θερμοκρασία που θα είναι ιδανική για σας είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι ελαττώνεται τουλάχιστον στα μισά με αποτέλεσμα να έχετε σταθερά λιγότερα έξοδα.
 
Η τεχνογνωσία της θερμομόνωσης  στην Ελλάδα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες και εταιρείες που κάνουν ποιοτική δουλειά με την  κατάλληλη εμπειρία. Θα βρείτε εύκολα καλές προσφορές και επιλέγοντας αυτό που σας ταιριάζει μπορείτε να εξασφαλίσετε την προστασία του σπιτιού και την δική σας, ποιοτικά και για πολλά χρόνια.
 
Ακολουθούν οι ΤΟΡ εταιρείες Θερμομόνωσης ! 

 

MAPEI HELLAS S.A.