Ηλιακοί προηγμένης τεχνολογίας - Εξοικονομούν όλο τον χρόνο!

Ηλιακοί προηγμένης τεχνολογίας - Εξοικονομούν όλο τον χρόνο!

  • Ηλιακοί προηγμένης τεχνολογίας - Εξοικονομούν όλο τον χρόνο!
  • Ηλιακοί προηγμένης τεχνολογίας - Εξοικονομούν όλο τον χρόνο!

Ηλιακοί προηγμένης τεχνολογίας - Εξοικονομούν όλο τον χρόνο!

6.958 επισκέψεις στο άρθρο (15/03/2024)
Σχολιάστε

- 3πλης ενέργειας: MAX απόδοση-MIN απώλειες
- Συνδέονται και με το κεντρικό σύστημα θέρμανσης
- Ενισχυμένη μόνωση θερμοδοχείου, ΔΕΝ χάνεται ενέργεια
- Αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες

CALPAK Α.Ε.
ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, μία μεσογειακή χώρα δηλαδή, όπου η ηλιοφάνεια υπάρχει σχεδόν όλο το χρόνο, η επένδυση στην αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα υψηλής ποιότητας κρίνεται ως απαραίτητη γιατί πολύ απλά είναι μία win win επένδυση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Προϊόντα θα βρεις πολλά στην αγορά, μα κάποια μπορούν άφοβα να μπουν στη σύγκριση, πάντοτε με κριτήριο το καλύτερο δυνατό όφελος για εσένα και τις ανάγκες σου. Μην ξεχνάς ότι σύντομα έρχεται και επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα.

Ό,τι και να επιλέξεις, μην ξεχνάς ό,τι πρέπει να δώσεις έμφαση στην υψηλή ποιότητα κατασκευής για να κάνεις δουλειά, αλλά και να κρατήσεις τον ηλιακό σου για πολλά χρόνια. Αυτό προϋποθέτει να κάνεις τη σωστή συντήρηση στο σωστό χρόνο.

Ηλιακοί θερμοσίφωνες προηγμένης τεχνολογίας! Αποδίδουν & Εξοικονομούν σε άλλο επίπεδο!
  • Προηγμένης τεχνολογίας! 3πλης ενέργειας: MAX απόδοση-MIN απώλειες
  • Συνδέονται και με το κεντρικό σύστημα θέρμανσης
  • Με ενισχυμένη μόνωση θερμοδοχείου (ΔΕΝ χάνεται ενέργεια)
  • Κλειστού κυκλώματος & αντοχή σε  ακραίες καιρικές συνθήκες
Τι σημαίνει ηλιακός θερμοσίφωνας υψηλής ποιότητας!

1. Οι ηλιακοί συλλέκτες φέρουν επιλεκτικούς απορροφητές υψηλής απόδοσης και μειωμένων απωλειών ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, κατά τους οποίους ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά και η διάρκεια της ηλιοφάνειας είναι περιορισμένη

2. Η ενισχυμένη μόνωση του θερμοδοχείου και των συλλεκτών εξασφαλίζουν ότι όση ενέργεια απορροφάται από τον ήλιο δεν θα χαθεί, σαν απώλεια προς το περιβάλλον κατά τις μέρες χαμηλής θερμοκρασίας του χειμώνα

3. Ακόμη και όταν η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη και δεν επαρκεί να δώσει την απαιτούμενη τελική θερμοκρασία, ο ήλιος μπορεί να την ανεβάσει στο νερό χρήσης στους 30-35 βαθμούς Κελσίου, οπότε η ηλεκτρική αντίσταση μπορεί γρήγορα και με ελάχιστη κατανάλωση να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία (45-50 βαθμούς)

4. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος με τη χρήση κατάλληλου διαλύματος προπυλενογλυκόλης δρουν καταλυτικά ώστε να αποφεύγεται ασφαλώς ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια παγετού να προκληθεί σπάσιμο στους συλλέκτες ή στους σωλήνες που τους συνδέουν με το θερμοδοχείο.

Τι κατηγορίες ηλιακών θερμοσιφώνων υπάρχουν;

Οι βασικές διακρίσεις των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι στις υποκατηγορίες Διπλής και Τριπλής ενέργειας και Κλειστού και Ανοιχτού κυκλώματος.

Διπλής ενέργειας

Σε αυτή την περίπτωση ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει μέσω δύο πηγών, αυτών δηλαδή του ηλίου και του ρεύματος. Για παράδειγμα, όταν κατά τη διάρκεια συννεφιάς η ηλιακή ενέργεια δεν είναι αρκετή για να ζεστάνει το νερό, υπάρχει στον ηλιακό μας ηλεκτρική αντίσταση τοποθετημένη εντός του τμήματος αποθήκευσης.

Τριπλής ενέργειας

Πρόκειται ουσιαστικά για τον ηλιακό θερμοσίφωνα, ο οποίος πέρα από τη λειτουργία του μέσω του ήλιου και μέσω ρεύματος, μπορεί να λειτουργήσει και σε συνεργασία με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης που υπάρχει στο σπίτι. Λειτουργεί όπως ο ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας, αλλά έχει επιπλέον μια είσοδο για να εκμεταλλευτεί ως θερμαντικό μέσο το ζεστό νερό του καλοριφέρ που παράγεται από το λέβητα κεντρικής θέρμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι προϋπόθεση για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας είναι να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στο κτίριο υπό τη μορφή ξεχωριστών σωληνώσεων (ανά διαμέρισμα εάν πρόκειται για πολυκατοικία) που να συνδέουν το λεβητοστάσιο με το χώρο εγκατάστασης του ηλιακού θερμοσίφωνα (ταράτσα ή σκεπή).

Ανοιχτού & κλειστού κυκλώματος!

Η διάκριση σε Κλειστού και Ανοιχτού κυκλώματος, γίνεται βάσει του θερμαινόμενου μέσου που χρησιμοποιούν, ως εξής:

Στους κλειστού κυκλώματος, η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται έμμεσα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας-σερπαντίνας, με το αντιψυκτικό υγρό να κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα, το οποίο και θερμαίνει το νερό χρήσης, χωρίς να γίνεται ανάμιξή τους.

Στους ανοικτού κυκλώματος, η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται απευθείας, με το ίδιο το νερό χρήσης να λειτουργεί ως θερμαινόμενο μέσο. 

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ανοικτού κυκλώματος είναι απλούστεροι και φθηνότεροι, όμως οι θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος είναι οι προτιμητέοι διότι η αντοχή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, ενισχύει την προστασία των ηλιακών συλλεκτών. Επιπλέον, ο ηλιακός θερμοσίφωνας κλειστού κυκλώματος διαθέτει μεγαλύτερο όριο ζωής ακόμη και κατά 50%, ενώ επιτυγχάνει και το μέγιστο βαθμό απόδοσης.

ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS