Ενεργειακά κουφώματα με χρηματοδότηση για ολική μεταμόρφωση!

Ενεργειακά κουφώματα με χρηματοδότηση για ολική μεταμόρφωση!

  • Ενεργειακά κουφώματα με χρηματοδότηση για ολική μεταμόρφωση!
  • Ενεργειακά κουφώματα με χρηματοδότηση για ολική μεταμόρφωση!

Ενεργειακά κουφώματα με χρηματοδότηση για ολική μεταμόρφωση!

1.865 επισκέψεις στο άρθρο (26/02/2024)
Σχολιάστε

-Γλιτώνεις ακόμη περισσότερα χρήματα με τo «Εξοικονομώ»
-Τέρμα οι διαρροές ενέργειας σε ποσοστό 65%
-Μεγάλη ποικιλία σε διαφορετικά είδη κουφωμάτων
-Τεράστια οικονομία σε θέρμανση και ψύξη

REHAU

Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» σου δίνει χρηματοδότηση για να αλλάξεις τα παλιά σου κουφώματα με ενεργειακά!


«Εξοικονομώ»: Ενεργειακή αναβάθμιση σε τρεις κατηγορίες με παρέμβαση που αφορά κατά βάση σε θερμομονωτικά/θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες.
 

Το 1/3 της χαμένης ενέργειας του σπιτιού σου οφείλεται στα παλιά σου κουφώματα! 

 

Τα τελευταία χρόνια, το θέμα της αντικατάστασης κουφωμάτων έχει αναχθεί σε μείζονος σημασίας, ιδιαίτερα λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρει. Έρευνες δείχνουν πως το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών ενός διαμερίσματος, προέρχονται από τα παλιά κουφώματα.
 

Τεράστια ποικιλία κουφωμάτων για να επιλέξεις: Ανοιγόμενα, συρόμενα, αλουμινίου, συνθετικά


Υπάρχουν πολλοί τύποι κουφωμάτων που αφορούν αφενός στον τρόπο που ανοίγουν και αφετέρου στο υλικό κατασκευής τους. Όσον αφορά στο πώς ανοίγουν, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τα ανοιγόμενα και τα συρόμενα. 

- Ανοιγόμενα κουφώματα

Στα θετικά χαρακτηριστικά των ανοιγόμενων κουφωμάτων, συγκαταλέγονται οι υψηλοί συντελεστές θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και ασφάλειας, η ποικιλία των σχεδίων και το ότι δέχονται υαλοστάσιο, σήτα, πατζούρι και εξωτερικό ρολό, ακόμη και μετά την εφαρμογή τους σε ένα χώρο. Σε σχέση με το κόστος, είναι πιο οικονομικά από τα συρόμενα, περίπου κατά 100 ευρώ, λόγω απλούστερης κατασκευής και μικρότερης ταχύτητας τοποθέτησης. Ωστόσο, δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανοίγματα μεγαλύτερα των δύο μέτρων. 

- Συρόμενα κουφώματα 

Το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της κατηγορίας αυτής είναι η εξοικονόμηση χώρου, καθώς ανοίγουν συρόμενα κατά μήκος. Έτσι αποτελούν ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου η οικονομία χώρου είναι απαραίτητη, όπως τα μικρά διαμερίσματα. Χρησιμοποιούνται χωρίς προβλήματα σε μεγάλα ανοίγματα και δέχονται -όπως και τα ανοιγόμενα- υαλοστάσιο, σήτα, πατζούρι και εξωτερικό ρολό, ενώ παρέχουν πολύ καλή μόνωση.  

- Κουφώματα αλουμινίου 

Είναι πολύ ανθεκτικά, ασφαλή, το υλικό κατασκευής τους είναι ανακυκλώσιμο, ο χρόνος ζωής τους είναι πολύ μεγάλος και διαθέτουν υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα. Προτιμώνται ιδιαίτερα για μεγάλα ανοίγματα, λόγω της ανθεκτικής κατασκευής τους. Μειονεκτούν στο ότι είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας, οπότε χρειάζονται την επιπρόσθετη τοποθέτηση θερμοδιακοπής, η οποία επιβαρύνει οικονομικά την αξία τους. 

- Συνθετικά κουφώματα 

Είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του αλουμινίου, από κατασκευής θερμοδιακοπτόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον. Επίσης, μετά από την αφαίρεσή τους ανακυκλώνονται εξ ολοκλήρου και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ. Η ηχομόνωση δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στα κουφώματα αλουμινίου και τα συνθετικά.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>