Αλλάζω Κουφώματα με επιδότηση εώς και 85%!

21.417 επισκέψεις στο άρθρο

Μία από τις βασικότερες επιδοτούμενες εργασίες του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ- ΑΥΤΟΝΟΜΩ είναι αυτή των κουφωμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε από μια τεράστια γκάμα ανάλογα με το υλικό ή τον τύπο του κουφώματος. Τα PVC θα αναβαθμίσουν το σπίτι σας τόσο ενεργειακά όσο και αισθητικά.

REHAU

Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο οδηγό που εκδόθηκε για το Εξοικονομώ Αυτονομώ 2020-2021, μπορείτε να αντικαταστήσετα τα παλιά σας κουφώματα με νέα συνθετικά κουφώματα PVC με επιδότηση εώς και 85% μιας και όλοι οι συμμετέχοντες του προγράμματος επωφελούνται από ένα επιπλέον 10% λόγω COVID-19. Με αυτούς τους νέους όρους λοιπόν, εξοικονομείτε χρήματα όχι μόνο με την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας αλλά και από την σημαντική αύξηση της αξίας του ακινήτου σας συνολικά.

Kοινοποίησε το »



Στις επιλέξιμες παρεμβάσεις του προγράμματος Εξοικονομώ - Αυτονομώ ανήκει η αντικατάσταση Κουφωμάτων
Στις επιλέξιμες παρεμβάσεις του προγράμματος Εξοικονομώ - Αυτονομώ ανήκει η αντικατάσταση Κουφωμάτων


Όσοι επιθυμούν να τοποθετήσουν χωνευτά κουφώματα στην κατοικία τους δεν μπορούν να κάνουν εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη) με το πρόγραμμα, παρά μόνο εσωτερική μόνωση η οποία μπορεί να αποβεί χρονοβόρα και να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό του σπιτιού μέχρι να ολοκληρωθεί.

Επιλέγοντας όμως ανοιγόμενα κουφώματα PVC, τα οποία αποτελούν πρόταση στην πλειονότητα λόγω των πλεονεκτημάτων τους, μπορείτε να έχετε επιχορήγηση για θερμοπρόσοψη & κουφώματα.

 

Τα κουφώματα PVC αντέχουν για πάνω από 25 χρόνια
Τα κουφώματα PVC, καταλαμβάνουν σταδιακά μεγάλο μέρος της αγοράς κουφωμάτων λόγω της αυξημένης αποδοτικότητάς τους σε συνδυασμό με την χαμηλή τους τιμή. Αναφορικά με την αντοχή του υλικού, τα κουφώματα PVC έχουν αντοχή τουλάχιστον 25 χρόνια ενώ η ανάγκη συντήρησης αυτών είναι σπάνια. Επιπροσθέτως, το υλικό ανακυκλώνεται μειώνοντας σημαντικά του αντίκτυπο στον πλανήτη.
 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα τους;
Το PVC σαν υλικό χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη ανθεκτικότητα, έχει παρατηρηθεί πως αντιδρά πολύ καλά απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που παρουσιάζει το PVC όταν χρησιμοποιείται σε κουφώματα είναι η ηχομόνωση που φτάνει και το 70%, ιδιότητα απαραίτητη για οικείες που βρίσκονται σε περιοχές έντονης κίνησης.

Τέλος τα κουφώματα PVC είναι θερμομονωτικά, ιδιότητα που συμβάλλει στην οικιακή οικονομία του ατόμου δεδομένου του ότι το κόστος θέρμανσης και ψύξης αποτελεί έξοδο υψίστης σημασίας. Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα PVC κουφώματα έχουν πιστοποιηθεί και ακολουθούν διεθνή κριτήρια ώστε να είναι ασφαλή για τα άτομα που διαμένουν στο χώρο.
 

  1. Μεγάλη διάρκεια: To PVC είναι δυνατό και ελαφρύ σαν υλικό με μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Είναι μηχανολογικά δυνατό και ανθεκτικό για αυτό θεωρείται ως εξαιρετική επιλογή για κατασκευαστικές χρήσεις σε κτήρια.

  2. Ευελιξία: Είναι πολύ ευέλικτο υλικό στη χρήση του αφού μπορεί να κοπεί, σχηματιστεί όπως θέλουμε, να συγκολληθεί και να ενωθεί με άλλα υλικά σε διαφορετικά στιλ.

  3. Αντοχή: Σαν υλικό έχει πολύ μεγάλη διάρκεια στο χρόνο και στη σκουριά. Επίσης είναι ανθεκτικό απέναντι στις χημικές διαβρώσεις. Αντέχει στις καιρικές συνθήκες και στη τριβή. Για αυτή του την ιδιότητα προτιμάται συχνά σε προϊόντα εξωτερικού χώρου και προϊόντα που προορίζονται για μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. 

  4. Κόστος: To PVC είναι εξαιρετικά δημοφιλές λόγω της χαμηλής τιμής του. Χρησιμοποιείται τόσο πολύ σε κατασκευαστικές δομές εδώ και δεκαετίες λόγω του οι φυσικές και τεχνικές του ιδιότητες του προσφέρουν πλεονεκτήματα κόστους-απόδοσης. Σαν υλικό είναι πολύ ανταγωνιστικό στη τιμή του. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτικό, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι πολύ οικονομική η συντήρηση του, το καθιστά άκρως ανταγωνιστικό προς τα υπόλοιπα υλικά του είδους. 

  5. Φιλικό προς το περιβάλλον: To γεγονός ότι είναι τόσο καλό θερμομονωτικό υλικό ενισχύει την ενεργειακή αποδοτικότητα ενός κτηρίου. Τα προϊόντα PVC χρειάζονται σημαντικά λιγότερη ενέργεια και καταναλώνουνε λιγότερους πόρους για τη παρασκευή τους. Όπως επίσης και κατά την μετατροπή τους στο τελικό προϊόν. Επιπρόσθετα, είναι πολύ πιο ελαφρύ σαν υλικό από το τσιμέντο, σίδερο και ατσάλι, που σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας (και άρα λιγότερες εκπομπές αερίων) για τη μεταφορά και εγκατάσταση του. Σε μελέτες και αναλύσεις σε σχέση με το κύκλο ζωής, το PVC βρέθηκε να είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον σε σχέση με τα άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κατασκευές. Η μεγάλη διάρκεια ζωής που έχει σαν υλικό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται συχνή αντικατάσταση. Στην Ευρώπη η ανακύκλωση του PVC είναι μια ραγδαίως αυξανόμενη επένδυση.

  6. Ασφάλεια: To PVC είναι μη-τοξικό αδρανές πολυμερές. Χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από μισό αιώνα με αποτέλεσμα να έχει δοκιμαστεί υπό διαφορετικές συνθήκες. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι έχει ερευνηθεί περισσότερο από κάθε άλλο πλαστικό καθίσταται ως το πιο ασφαλές υλικό. Πληροί όλα τα διεθνή κριτήρια σε σχέση με την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων. 

     




Κουφώματα Αλουμινίου ή PVC;

Εφόσον τα κουφώματα PVC εφαρμόζουν σε τόσα σημεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επένδυση ολόκληρου του επαγγελματικού ή οικιακού σας χώρου. Κατανοώντας πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο παράγοντας του κόστους η επιλογή των κουφωμάτων PVC αποτελεί μια λύση που μπορεί να διαμορφώσει ένα πακέτο επένδυσης ολόκληρου του χώρου σας οικονομικά.

Υπάρχουν αρκετά υλικά ανάμεσα στα οποία μπορείτε να επιλέξετε για τα κουφώματα σας. Ωστόσο, τα συνθετικά κουφώματα αποτελούν μία ξεχωριστή λύση στην επιλογή των κουφωμάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό αγοραστή. Η επιλογή της τοποθέτησης συνθετικών κουφωμάτων είναι μία σημαντική οικονομική επένδυση που πρέπει να γίνεται με προσοχή.

Χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των PVC καθώς και των κουφωμάτων αλουμινίου.
Πλεονεκτήματα

  • Αντοχή στις Καταπονήσεις
  • Ηχομόνωση κατα 70%
  • Εξοικονόμηση Χρημάτων & Ενέργειας
  • Ασφάλεια & Σιγουριά
  • Κόστος


Μειονεκτήματα
Το υλικό PVC και συμπερασματικά τα κουφώματα που κατασκευάζονται από αυτό είναι αρκετά ανθεκτικά και όπως είδαμε και παραπάνω παρουσιάζουν μία σειρά από αρκετά πειστικά πλεονεκτήματα που δύσκολα μπορούν να μην εντυπωσιάσουν έναν αγοραστή. Μειονεκτήματα που να μπορέσουν να αντικρούσουν τα πλεονεκτήματα του είναι δύσκολο να βρείτε. Παρόλα αυτά, μπορούμε να σας επισημάνουμε κάποια σημεία που θα ήταν καλό να προσέξετε έπειτα από εκτεταμένη χρήση.

  • Ευαισθησία στον Ήλιο

Η εκτεταμένη εκπομπή των κουφωμάτων PVC στον ήλιο και γενικά σε πολύ υψηλές και έντονες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει έπειτα από χρόνια κιτρίνισμα ή ίσως και φούσκωμα των κουφωμάτων. Αυτό το φαινόμενο βέβαια, παρουσιαζόταν συχνότερα στα παλιά μοντέλα και πλέον τέτοιες μαρτυρίες και παραδείγματα σπάνια εμφανίζονται.


Εφαρμογή των PVC
Τα σύγχρονα κουφώματα PVC παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και είναι κατάλληλα τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση. Τα κουφώματα PVC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

1) Παντζούρια
2) Μπαλκονόπορτες
3) Παράθυρα PVC
4) Εσωτερικές & Εξωτερικές Πόρτες

Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σας μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του κουφώματος που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Οι συνηθέστεροι τύποι κουφωμάτων PVC είναι οι εξής:

• Ανοιγοανακλινόμενα

• Επάλληλα

• Σταθερά & Εξώπορτες
 

Kοινοποίησε το »