Τα κτίρια μηδενικής καταναλωσης χρησιμοποιούν τις ιδιότητες των υλικών και νέες τεχνολογίες για να εξοικονομούμε περισσότερο

Τα κτίρια μηδενικής καταναλωσης χρησιμοποιούν τις ιδιότητες των υλικών και νέες τεχνολογίες για να εξοικονομούμε περισσότερο

Θέλεις το σπίτι σου να καταναλώνει ελάχιστα; 4 βασικές αρχές

19.114 επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2023)
Σχολιάστε

- Στόχος η ενεργειακή απόδοση, η άνεση και η οικονομία.
- Συστήματα ηλιοθερμίας για αξιοποίηση ηλιακής ενέργειας
- Μόνωση με ενεργειακά κουφώματα και τζάμια
- Σύστημα εξαερισμού για καθαρό, φρέσκο αέρα.

ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.

Μια από τις βασικές αρχές αυτής της φιλοσοφίας είναι να είναι εύκολα εφαρμόσιμη από όλους για όλες τις περιπτώσεις στέγασης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Δεν αφορά δηλαδή μόνο την ελαχιστοποιημένη κατανάλωση:

Στόχος η ενεργειακή απόδοση, η άνεση και η οικονομία

Ένα τέτοιο κτίριο έχει έως και 90% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα παλιά κτίρια και 75% σε σχέση με αυτά που χτίζονται τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιούν περίπου 1.5l/πετρέλαιο ή  1.5 m3 φυσικό αέριο για την θέρμανση ενός τετραγωνικού του σπιτιού μας για ένα χρόνο. Αρκετά λιγότερο δηλαδή και από τα σπίτια χαμηλής κατανάλωσης. Ειδικά σε κλίματα θερμά όπως της Ελλάδας παρατηρείται ακόμα περισσότερη οικονομία αφού δεν χρειάζονται ενεργό σύστημα ψύξης.

Συστήματα ηλιοθερμίας για αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας

Τα παθητικά κτίρια χρησιμοποιούν καταλλήλως την ενέργεια από τον ήλιο, εσωτερικές πηγές θέρμανσης και αναπλήρωσης της ζέστης μειώνοντας την χρήση συμβατικών μεθόδων θέρμανσης στο ελάχιστο. Ακόμα και κατά του ζεστούς μήνες με τη σωστή χρήση σκιών και τεχνικών παθητικής ψύξης βοηθάνε πολύ στο να κρατάμε τα επίπεδα της θερμοκρασίας σε άνετα επίπεδα.

Μόνωση με ενεργειακά κουφώματα και τζάμια

Με τη σωστή εγκατάσταση σύγχρονων υλικών, όπως ενεργειακά τζάμια, κουφώματα και χρώματα, την αναγκαία εξωτερική θερμομόνωση σε ένα παθητικό κτίριο οι συνθήκες διαβίωσης είναι αρκετά άνετες χωρίς να χρειάζεται σπατάλη ενέργειας από τον καταναλωτή.

Σύστημα εξαερισμού για καθαρό, φρέσκο αέρα

Τέλος με την βοήθεια ενός σύγχρονου συστήματος εξαερισμού κρατάμε φρέσκο τον αέρα που αναπνέουμε, τον κρατάμε σε υψηλά επίπεδα ποιότητας και σε συνδυασμό με μία εγκατάσταση ανακύκλωσης του, φέρνουμε ξανά στο χώρο μας ζέστη ή κρύο ανάλογα τι χρειαζόμαστε.