Tα πιο συχνά ψέματα για τα φωτοβολταϊκά συστήματα!

Tα πιο συχνά ψέματα για τα φωτοβολταϊκά συστήματα!

  • Tα πιο συχνά ψέματα για τα φωτοβολταϊκά συστήματα!
  • Tα πιο συχνά ψέματα για τα φωτοβολταϊκά συστήματα!

Tα πιο συχνά ψέματα για τα φωτοβολταϊκά συστήματα!

5.748 επισκέψεις στο άρθρο

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί μύθοι σχετικά με τα φωτοβολταϊκά συστήματα; Η ποιότητα και η απόδοση τους βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο όσων προσπαθούν να σας παραμυθιάσουν... Διαβάστε περισσότερα για τα ψέματα που κυκλοφορούν στην αγορά!

RECOM – TECHNOLOGIES
ENERGY EXPERTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε

Έχει παρατηρηθεί ότι η επιδίωξη της γρήγορης απόσβεσης μιας επένδυσης έχει διαμορφώσει μια φιλοσοφία στην επιλογή εξοπλισμού, η οποία βασίζεται σε τρεις πολύ σαθρούς άξονες, τρεις φωτοβολταϊκούς «μύθους»:

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »

  • «… Όλα τα πάνελ, πάνω-κάτω ίδια είναι…» 
Μπορεί οπτικά να μοιάζουν σε γενικές γραμμές, αλλά μια προσεκτικότερη ματιά σε ένα φωτοβολταϊκό πλαίσιο εύκολα αποκαλύπτει διαφορές στη σχεδίαση, τη μηχανική στιβαρότητα, αλλά και την ποιότητα των υλικών. Σε επίπεδο εφαρμογής και συγκρίνοντας τις αποδόσεις παραγωγής, οι διαφοροποιήσεις γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές.
  • «Η τιμή μετράει πάνω από όλα…» 
Σαφώς, ένα ποιοτικό προϊόν πρέπει προσφέρεται στην κατάλληλη τιμή, ώστε ο επενδυτής να ελκύεται. Ύψιστης σημασίας, όμως, είναι να γίνει αντιληπτό από τον επενδυτή/καταναλωτή τι ρίσκα αναλαμβάνει με την απόφασή του να θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα το χαμηλό κόστος, χωρίς να εξετάσει σε βάθος τα χαρακτηριστικά των φωτοβολταϊκών πλαισίων και την αξιοπιστία του κατασκευαστή. Οι εκπτώσεις στην ποιότητα του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε προβληματική λειτουργία, χαμηλή απόδοση και συμβιβασμό της επένδυσης.
  • «Η επένδυση πρέπει να αποσβεστεί το ταχύτερο δυνατό…» 
Οι φωτοβολταϊκές επενδύσεις, είτε στο πλαίσιο Feed-in Tariff είτε ως συστήματα Net-Metering, δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αγώνας ταχύτητας. Το αντίθετο μάλιστα: πρόκειται για αγώνα αντοχής, μεγάλων αποστάσεων και ανώμαλου δρόμου! Δίνοντας προτεραιότητα στο χαμηλό κόστος κτήσης με στόχο τη γρήγορη απόσβεση της επένδυσης, είναι πλέον αποδεδειγμένο και στην πράξη ότι τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ίδια η επένδυση.
  • Γιατί να επενδύσει κανείς σε ένα ποιοτικό φωτοβολταϊκό πλαίσιο;    
Λίγο έως πολύ, όλοι οι καταναλωτές επιζητούν την ποιότητα και από την πλευρά των Εμπορικών και Τεχνικών Εταιρειών –δυστυχώς– όλοι διατείνονται ότι την προσφέρουν. Στην πραγματικότητα:
  • Η επένδυση σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα διαρκεί –ή πρέπει να διαρκεί – τουλάχιστον για 25-30 χρόνια. 
  • Ανεξάρτητα από το μέγεθος του συστήματος, ακόμη και στα σημερινά επίπεδα τιμών, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια αποτελούν το 50-60% της αξίας της επένδυσης. 
  • Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια εκτίθενται άμεσα στο περιβάλλον για περισσότερα από 25 χρόνια. Αρα ένα ποιοτικό φωτοβολταϊκό πλαίσιο πρέπει να εξασφαλίζει: 
  • Υψηλή απόδοση για τουλάχιστον 25-30 χρόνια 
  • Ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία, η οποία είναι εξαιρετικής σημασίας, ειδικά στα συστήματα Net-Metering, τα οποία κατά μία έννοια ταυτίζονται με το κόστος λειτουργίας του κτιρίου...

ΝΑΝΟΔΟΜΗ
OLYMPIC