Net Metering, παράγεις το δικό σου ρεύμα, μειώνεις τη συνολική ετήσια αξία ρεύματος έως 80%.

Net Metering, παράγεις το δικό σου ρεύμα, μειώνεις τη συνολική ετήσια αξία ρεύματος έως 80%.

Πληρώνεις πολλά για ρεύμα; Με τα φωτοβολταϊκά το έχεις δωρεάν

  • Net Metering, παράγεις το δικό σου ρεύμα, μειώνεις τη συνολική ετήσια αξία ρεύματος έως 80%.
  • Πληρώνεις πολλά για ρεύμα; Με τα φωτοβολταϊκά το έχεις δωρεάν

Πληρώνεις πολλά για ρεύμα; Με τα φωτοβολταϊκά το έχεις δωρεάν

37.626 επισκέψεις στο άρθρο (26/01/2024)
Σχολιάστε

- Μειώνεις την αξία ρεύματος από 65% έως 80% το χρόνο.
- Αναβαθμίζεις ενεργειακά το σπίτι σου-του δίνεις αξία.
- Αν έχεις και αντλία θερμότητας, μπορείς να έχεις δωρεάν θέρμανση & ψύξη.
- Αφήνεις περιβάλλον βιώσιμο για τις επόμενες γενιές.

 
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
 Με το Net Metering, ουσιαστικά, ξεχνάς τους λογαριασμούς ρεύματος! Mειώνεις τη συνολική ετήσια αξία ρεύματος από 65% έως 80%. Αυξάνεις (κατά πολύ) την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου σου. Με αντλία θερμότητας απαλλάσσεσαι & από έξοδα θέρμανσης/ψύξης. Αφήνεις περιβάλλον βιώσιμο για τις επόμενες γενιές.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. To Net Metering δεν είναι τίποτε άλλο από μια συμφωνία με την επιχείρηση ηλεκτρισμού, που επιτρέπει στον καταναλωτή να εγκαταστήσει ένα σύστημα φωτοβολταϊκών για να καλύψει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Αν μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο καταναλωτής παρήγαγε περισσότερη ενέργεια από αυτή που κατανάλωσε, τότε το πλεόνασμα παρέχεται δωρεάν στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αντίθετα, αν παρήγαγε λιγότερη ενέργεια από αυτή που κατανάλωσε, πληρώνει μόνο για τη διαφορά.

Μειώνεις την συνολική ετήσια αξία ρεύματος έως 80%!

Το Net Metering μειώνει την αξία ρεύματος, δηλαδή τις χρεώσεις που καθορίζονται από τη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ανάλογα με το μέγεθος του συστήματος και τη συνολική ετήσια κατανάλωση, το Net Metering μπορεί να μηδενίσει πλήρως τις ανταγωνιστικές χρεώσεις και να μειώσει δραστικά τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις πλην των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Η χρέωση ΥΚΩ παραμένει αμετάβλητη πριν και μετά την εγκατάσταση ενός συστήματος Net Metering.

Η μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων πλην ΥΚΩ εξαρτάται από το προφίλ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Όση περισσότερη ενέργεια καταναλώνουμε τις ώρες που τα φωτοβολταϊκά παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, τόσο μεγαλύτερη και η μείωση.

Στην πράξη, η μείωση στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις πλην ΥΚΩ με τη χρήση φωτοβολταϊκών, κυμαίνεται στις κατοικίες από 30% έως 50%, και στις επιχειρήσεις από 40% έως 65%. Τελικά, το Net Metering μπορεί να μειώσει τη συνολική ετήσια αξία ρεύματος από 65% έως 80% ανάλογα με το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται τις ώρες λειτουργίας των φωτοβολταϊκών.

Δείτε το βίντεο που εξηγεί πώς λειτουργεί το Net metering



Αναβαθμίζεις ενεργειακά το σπίτι σου

Τα νοικοκυριά έχουν οικονομική σταθερότητα στους λογαριασμούς. Στις επιχειρήσεις δίνεται η δυνατότητα ανάκτησης του ΦΠΑ, μείωσης του φορολογητέου ποσού λόγω της ετήσιας απόσβεσης του συστήματος, ενώ αποτελεί και επιλέξιμη δαπάνη κατά την ένταξη της επιχείρησης σε προγράμματα επιχορήγησης. Τέλος, η εγκατάσταση του συστήματος Net Metering αυξάνει την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου, λόγω παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)!

Αν έχεις και αντλία θερμότητας, μπορείς να έχεις δωρεάν θέρμανση & ψύξη

Υπό συγκεκριμένες συνθήκες και κατόπιν υπολογισμών, μπορείς  να απαλλαγείς από το χρόνιο πρόβλημα θέρμανσης και ψύξης στο σπίτι ή την επιχείρηση σου, αντικαθιστώντας τα συστήματα παραγωγής θερμότητας που χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, με σύστημα αντλίας θερμότητας, όπου μαζί με το φωτοβολταϊκό σύστημα που ήδη έχεις απαλλάσσεσαι για πάντα εκτός από το κόστος ρεύματος και από το κόστος θέρμανσης-ψύξης (διάβασε περισσότερα εδώ).

Αφήνεις περιβάλλον βιώσιμο για τα παιδιά σου. Το Net Metering δεν επιβαρύνει το σύστημα και τους υπόλοιπους καταναλωτές!

Συμβάλεις στη μείωση εκπομπών CO2 και άλλων επικίνδυνων ρύπων. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας συνεπάγεται λιγότερες εκπομπές ρύπων, όπως τα καρκινογόνα μικροσωματίδια, τα οξείδια του αζώτου, οι ενώσεις του θείου, κ.λπ. Οι ρύποι αυτοί επιφέρουν σοβαρές βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον.

Εντυπωσιάστηκες από το τι μπορεί να προσφέρει το Net Metering στο σπίτι και στην επιχείρησή σου; Μήπως πληρώνεις πολλά για ηλεκτρικό ρεύμα και θα έπρεπε να δεις πιο «ζεστά» το Net Metering;