Net metering και αντλία θερμότητας, τα συνδυάζεις & κερδίζεις μόνιμα. Σούπερ οικονομία σε ρεύμα, θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης.

Net metering και αντλία θερμότητας, τα συνδυάζεις & κερδίζεις μόνιμα. Σούπερ οικονομία σε ρεύμα, θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης.

Net Metering & αντλία θερμότητας: Φθηνό ρεύμα, οικονομική θέρμανση

  • Net metering και αντλία θερμότητας, τα συνδυάζεις & κερδίζεις μόνιμα. Σούπερ οικονομία σε ρεύμα, θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης.
  • Net Metering & αντλία θερμότητας: Φθηνό ρεύμα, οικονομική θέρμανση

Net Metering & αντλία θερμότητας: Φθηνό ρεύμα, οικονομική θέρμανση

8.003 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Παράγεις το δικό σου ρεύμα με φωτοβολταϊκό, ξεχνάς το λογαριασμό ρεύματος. Σούπερ οικονομία σε θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης. Αντλία θερμότητας, παράγει 4 θερμικές kwh & καταναλώνει μόνο 1 kwh ρεύματος. Μόνιμη λύση εξοικονόμησης για πολλά χρόνια, κόντρα σε κάθε κρίση.

RECOM – TECHNOLOGIES
ENERGY EXPERTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε

Σε εποχές, όπως αυτή που ζούμε, με την ενεργειακή κρίση να έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των ενεργειακών προϊόντων  και όχι μόνο, πρέπει διαρκώς να βρίσκουμε λύσεις που μπορούν να ελαττώσουν ή ακόμα και να εκμηδενίσουν τα έξοδα για ρεύμα, θέρμανση, ζεστό νερό και άλλες ανάγκες του σπιτιού ή της επιχείρησης.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Net metering και αντλία θερμότητας, τα συνδυάζεις & κερδίζεις μόνιμα
  • Παράγεις το δικό σου ρεύμα με φωτοβολταϊκό
  • Σούπερ οικονομία σε θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης
  • Αντλία θερμότητας, παράγει 4 θερμικές kwh, καταναλώνει μόλις 1 kwh ρεύματος
  • Ξεχνάς λογαριασμούς ρεύματος & κάθε ενεργειακή κρίση (τωρινή ή μελλοντική)
Ο συνδυασμός μιας αντλίας θερμότητας με ένα διασυνδεδεμένο στο δημόσιο δίκτυο οικιακό φωτοβολταϊκό για αυτοπαραγωγή ρεύματος είναι σπουδαία λύση για σχεδόν μηδενικό κόστος για ηλεκτρισμό, θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, αλλά και για ζεστό νερό χρήσης.

Τι είναι το Νet Μetering με 1 ματιά!

Το Net Metering αναφέρεται σε μια συμφωνία μεταξύ της εταιρείας ηλεκτρισμού και ενός καταναλωτή ηλεκτρικού ρεύματος, που εγκαθιστά ένα τοπικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συμφωνία προβλέπει ότι αν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου καταμέτρησης η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι μεγαλύτερη από τη κατανάλωση, το πλεόνασμα πιστώνεται στο επόμενο τιμολόγιο χρέωσης.

Αν η παραγωγή είναι μικρότερη από την κατανάλωση, ο καταναλωτής χρεώνεται μόνο για τη διαφορά. Αν κατά τη διάρκεια του έτους το σύστημα παραγωγής παράγει ενέργεια ίση με τη συνολική ετήσια κατανάλωση, τότε ο καταναλωτής δεν πληρώνει τίποτε στην εταιρεία ηλεκτρισμού.

Γιατί με συμφέρει;

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της ενεργειακής κρίσης καθιστούν το Net Metering ως την πλέον συμφέρουσα επιλογή για τις μεγάλες οικιακές καταναλώσεις, καθώς και για τη μεγάλη πλειονότητα των εμπορικών καταναλώσεων.

Το Net Metering όμως μπορεί να δώσει διέξοδο και στους μικρούς καταναλωτές, καθώς τους δίνει ένα σημαντικό κίνητρο να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των πάγιων ενεργειακών τους αναγκών χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια. Τυπικό παράδειγμα αποτελεί η αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου από αντλία θερμότητας.

Τι κάνει μία αντλία θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι μηχανήματα θέρμανσης/ψύξης, τα οποία «αντλούν» θερμότητα από μια δεξαμενή θερμότητας όπως είναι ο αέρας του περιβάλλοντος, μία δεξαμενή νερού ή υπόγεια νερά, προς ένα χώρο, μέσω του κύκλου εξάτμισης και συμπύκνωσης.

Ο βαθμός απόδοσης μιας αντλίας θερμότητας, δηλαδή το COP (Coefficient of Performance), είναι αρκετά μεγαλύτερος της μονάδας, επειδή εκμεταλλεύεται τη θερμότητα που «αντλεί από το περιβάλλον» και συνήθως παίρνει τιμές από 2 έως 5.

Η επιλογή αντλίας θερμότητας αέρα-νερού είναι μία ιδανική επιλογή που χρησιμοποιείται για θέρμανση /ψύξη σε κατοικίες. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και η σύνδεσή της με το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης της κατοικίας δεν απαιτεί πολύπλοκες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.

Extra info

Όταν η κατοικία διαθέτει σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης συνήθως τοποθετείται αντλία θερμότητας αέρος – νερού χαμηλών θερμοκρασιών (περίπου 55-65°C). Όταν υπάρχει δίκτυο θερμοπομπών (καλοριφέρ) χρησιμοποιείται η αντλία υψηλών θερμοκρασιών (περίπου 75-80°C).

Στην πρώτη περίπτωση το COP, η απόδοση δηλαδή της αντλίας, έχει ονομαστική τιμή το 4.0, ενώ στην περίπτωση των υψηλών θερμοκρασιών η απόδοση βρίσκεται κοντά στο 2.5.

Η απόδοση ουσιαστικά δείχνει πόσες θερμικές μονάδες (kWh) μπορεί να παράγει η αντλία θερμότητας καταναλώνοντας μία ηλεκτρική μονάδα (kWh). Είναι φανερό ότι οι αντλίες θερμότητας είναι πολύ αποδοτικές στη χρήση τους παράγοντας κατά μέσο όρο 4 θερμικές κιλοβατώρες καταναλώνοντας μόλις μία ηλεκτρική κιλοβατώρα!

Συμπέρασμα


Ο συνδυασμός μιας αντλίας θερμότητας με ένα οικιακό φωτοβολταϊκό, το οποίο μπορεί να λειτουργεί με το σύστημα ενεργειακού συμψηφισμού (Net Metering) αποτελεί μία ασφαλή επένδυση. Ελαττώνει -ως και εκμηδενίζει- το κόστος για ηλεκτρισμό, θέρμανση και ψύξη, αλλά και για το ζεστό νερό χρήσης!
 

ΝΑΝΟΔΟΜΗ
OLYMPIC