Οι λογαριασμοί φυσικού αερίου αναμένεται να είναι φουσκωμένοι, λόγω ενεργειακής κρίσης και έρχονται νέα μέτρα στήριξης της τσέπης των ελληνικών νοικοκυριών.

Οι λογαριασμοί φυσικού αερίου αναμένεται να είναι φουσκωμένοι, λόγω ενεργειακής κρίσης και έρχονται νέα μέτρα στήριξης της τσέπης των ελληνικών νοικοκυριών.

Έτσι θα γίνει πιο …ελαφρύς ο λογαριασμός του φυσικού αερίου

1.508 επισκέψεις στο άρθρο

Ως απαραίτητη -για τη τσέπη των ελληνικών νοικοκυριών- κρίνεται μία νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ελάφρυνση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, όπως δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, είπε σήμερα ό,τι η κυβέρνηση πέρα από τη πρώτη παρέμβαση (διάβασε περισσότερα εδώ) θα πρέπει να προχωρήσει και σε μία δεύτερη, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση επιθυμεί να βοηθήσει τη μεσαία τάξη.

Kοινοποίησε το »


Δεύτερη παρέμβαση για την ελάφρυνση της μεσαίας τάξης

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και δεύτερη παρέμβαση σε ότι αφορά το φυσικό αέριο. Η παρέμβαση θα έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και θα καλύπτει ομάδες που βάλλονται περισσότερο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN (Ώρα Ελλάδος), για να προσθέσει ό,τι «η κυβέρνηση επιθυμεί να βοηθήσει περισσότερο τη μεσαία τάξη. Η συζήτηση για το επίδομα θέρμανσης είναι σε εξέλιξη. Αλλά θα είναι για περισσότερους».

Επιπροσθέτως, ο αναπληρωτής υπουργός, υπογράμμισε ό,τι «θα χρειαστεί μόνιμος μηχανισμός ώστε να υπάρχει αυτόματη παρέμβαση όταν θα υπάρχουν αυξήσεις στην ενέργεια. Θα είναι ήδη ενεργό το σύστημα κι αυτομάτως θα υπάρχει παρέμβαση. Θα ανακοινωθεί σε επόμενη φάση».

Δεν θα υπάρξει μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απάντησε σχετικά με εισηγήσεις των ανθρώπων της αγοράς (διάβασε περισσότερα εδώ) για μείωση των φόρων στα καύσιμα και ξεκαθάρισε ό,τι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ). «Δεν θα μπει κόφτης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Δεν υπάρχει περιθώριο για βίαιες μειώσεις του ΦΠΑ στην αγορά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.
 
 

Kοινοποίησε το »