Επίδομα φυσικού αερίου για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Φυσικό αέριο: Έρχεται επίδομα για τα ευάλωτα νοικοκυριά

7.075 επισκέψεις στο άρθρο

Τρόπους για να μη δουν μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς φυσικού αερίου τα ευάλωτα νοικοκυριά φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, κινούμενη προς την ίδια κατεύθυνση με τη χορήγηση επιδόματος ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, φέρεται να έχει κάνει προτάσεις για τη χορήγηση επιδόματος στα οικονομικώς αδύναμα νοικοκυριά , προκειμένου να μη δουν μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς φυσικού αερίου.

Kοινοποίησε το »


500.000 νοικοκυριά χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για στην Ελλάδα – Το μηνιαίο κόστος

Οι πολίτες που έχουν επιλέξει ως τρόπο θέρμανσης – μαγειρέματος το φυσικό αέριο ανέρχονται περίπου στους 500.000 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία αρμοδίων αξιωματούχων ένα μέσο νοικοκυριό στην Αττική καταναλώνει μηνιαίως περίπου 1 θερμική MWh (μεγαβατώρα) μηνιαίως, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η κατανάλωση είναι σχεδόν διπλάσια. Το 2020 το κόστος ανερχόταν στα 35-40 ευρώ ανά μεγαβατώρα μηνιαίως, ενώ το 2021 η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 85 ευρώ, λόγω των αυξήσεων διεθνώς στις τιμές φυσικού αερίου, αλλά και των δικαιωμάτων εκπομπών αέριων ρύπων.

Από πού θα εξοικονομηθούν τα κονδύλια για τη χορήγηση επιδόματος στα ευάλωτα νοικοκυριά
 
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Ο.Τ., προσπαθεί να εντοπίσει τη πηγή από την οποία θα εξοικονομηθούν οι πόροι για τη χορήγηση του επιδόματος στα ευάλωτα νοικοκυριά. Αναμένεται να μην είναι από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, από όπου δηλαδή αντλήθηκαν οι πόροι για το επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας. Τόσο το υπουργείο Οικονομικών, όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεργάζονται για να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις.
 
Αξίζει να σημειωθεί ό,τι το ποσό του επιδόματος φυσικού αερίου θα προστεθεί στην επιδότηση θέρμανσης που λαμβάνουν τα ευάλωτα νοικοκυριά από το υπουργείο Οικονομικών και φέτος αναμένεται να είναι αυξημένο κατά 20%.
 

Kοινοποίησε το »