Οι ιδιοκτήτες κατοικιών που θέλουν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του σπιτιού τους μπορούν πλέον να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα του Νέου και Ενισχυμένου «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών που θέλουν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του σπιτιού τους μπορούν πλέον να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα του Νέου και Ενισχυμένου «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021».

Ανοίγει η πλατφόρμα «Εξοικονομώ 2021»!

2.304 επισκέψεις στο άρθρο

Η πολυπόθητη στιγμή έφτασε, καθώς σήμερα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του Νέου και Ενισχυμένου Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» για την υποβολή αιτήσεων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του Προγράμματος, η πλατφόρμα του Νέου και Ενισχυμένου «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» (διάβασε περισσότερα εδώ).

Kοινοποίησε το »


Μέχρι 3 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις!

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών που θέλουν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του σπιτιού τους, μέσω της επιδότησης του Προγράμματος θα έχουν, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του energypress, χρονικό περιθώριο ηλεκτρονικής κατάθεσης των φακέλων τους τις 50 ημέρες από σήμερα.

Παράλληλα, στις 8 Φεβρουαρίου και για το ίδιο χρονικό διάστημα (50 ημέρες) θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ 2021» για την υποβολή αιτήσεων πολυκατοικίας.

Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 50.000 κατοικιών, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο. Το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), για την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας.

Σημαντική διαφορά του Νέου και Ενισχυμένου «Εξοικονομώ» από τα παλαιά προγράμματα!

Το Νέο και Ενισχυμένο Εξοικονομώ - Αυτονομώ 2021 διαφέρει σημαντικά, σε σχέση με τα προηγούμενα, καθώς είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό. Μεταξύ των σημαντικότερων διαφορών είναι η κατάργηση της χρονικής ιεράρχησης των αιτήσεων και η δημιουργία λίστας επιλαχόντων.

Για πρώτη φορά θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ θα ληφθεί ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ.

Ως σημαντικότερο κριτήριο, ορίζεται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με 632 εκατ. ευρώ και μαζί με τη μόχλευση θα κινητοποιηθούν συνολικά κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ. Η μέση εκτιμώμενη επιδότηση θα ανέλθει σε ποσοστό 62% της συνολικής δαπάνης.

Δες περισσότερα και ενημερώσου με ένα κλικ στη Digital Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξοικονόμησης 2021!
 

Kοινοποίησε το »