Το Εργοστάσιο του Μέλλοντος είναι WILO

1.899 επισκέψεις στο άρθρο

H WILO επεκτείνει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Ντόρτμουντ, κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο που έρχεται από το μέλλον και έχει σκοπό να γίνει η Νο1 ψηφιακή τοποθεσία του Ομίλου.

Με αυτόν τον τρόπο θέτεινέα πρότυπα στον κόσμο της Wilo,αλλά και στη βιομηχανία της αντλίας στο σύνολό της.
Το «έξυπνο» εργοστάσιο έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται σε 41.000 τ.μ.ενώ στεγάζεται σε έναν ευρύτερο χώρο 194.000 τ.μ. Αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην ιστορία του Ομίλου, με εφαρμογές του Industry 4.0 που αφορούν στην αυτοματοποίηση της παραγωγής, στα logistic και στον έλεγχο ποιότητας.
Οι διαδικασίες της παραγωγής θα είναι τόσο ευέλικτες και πολύπλευρες έτσι, ώστε οι τροποποιήσεις στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της εταιρίας αλλά και οι νέες τεχνολογίες, να μπορούν να ενσωματώνονταιγρήγορα και εύκολα.Τα πιο σημαντικά αλλά κι εντυπωσιακά στοιχεία είναι τα εξής:
 
  • Ακριβής σχεδιασμός των διαδικασιών κι έλεγχος των παραγγελιών των πελατών
  • Δυναμική σύνδεση των διαδικασιών παραγωγής – logistic
  • Πιο άμεση σύνδεση της Wilo με τους προμηθευτές της
  • Μικρότερα αποθέματα υλικών σε στοκ
  • Μικρότεροι χρόνοι παράδοσης
  • Μεγαλύτερη παραγωγικότητα
 
Οι πελάτες της Wiloαναζητούν όχι μόνο πρωτοποριακά αλλά και εξατομικευμένα  προϊόντα. Η έξυπνη δικτύωση ανθρώπων, μηχανών, διαδικασιών και προϊόντων, θα επιτρέψει στην εταιρία να παρέχει προσαρμοσμένες λύσεις στις εκάστοτε ανάγκες. Έτσι, στο «έξυπνο» εργοστάσιο της Wiloοι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν οι ίδιοι τα προϊόντα που επιθυμούν και να τα παραγγέλνουν απευθείας, χωρίς ενδιάμεσους!