Ταξίδι στον κόσμο με ελληνικά φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς σε ποδήλατο

Ταξίδι στον κόσμο με ελληνικά φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς σε ποδήλατο

Ταξίδι στον κόσμο με ελληνικά φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς σε ποδήλατο

  • Ταξίδι στον κόσμο με ελληνικά φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς σε ποδήλατο
  • Ταξίδι στον κόσμο με ελληνικά φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς σε ποδήλατο
  • Ταξίδι στον κόσμο με ελληνικά φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς σε ποδήλατο

Ταξίδι στον κόσμο με ελληνικά φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς σε ποδήλατο

1376 επισκέψεις στο άρθρο (15/09/2023)

Τα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς OET είναι φορητά, έχουν μικρό βάρος, τοποθετούνται σε κάθε επιφάνεια. Σήμερα και αύριο τα Φ/Β της εταιρείας ΟΕΤ θα τοποθετηθούν στο ποδήλατο του Παναγιώτη Ζαφειριάδη στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, ενός νέου που συνεχίζει το ταξίδι ζωής που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 ποδηλατώντας από την Ιρλανδία έως την Ελλάδα και έχοντας στόχο τον υπόλοιπο κόσμο!

Ποδηλατώντας από το Βορρά προς το Νότο, ο Παναγιώτης πέρασε με πλοίο στην Κορσική και μετά ταξίδεψε στην Τυνησία για να σαλπάρει για την Ιταλία κι από εκεί με το ποδήλατο να φτάσει στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη. Το ταξίδι του συνεχίζεται σε πρώτη φάση στην ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη και μετά εκτός Ευρώπης, πηγαίνοντας πιθανότατα ανατολικά προς στην Ασία.   

ΣΆ αυτή την εναλλακτική διαδρομή στον κόσμο απαραίτητη είναι η Ενεργειακή Αυτονομία. Τα τρίτης γενιάς φωτοβολταϊκά της εταιρείας ΟΕΤ (Organic Electronic Technologies) είναι εύκαμπτα και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, είναι ελαφρά γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία όταν κινείσαι πάνω σε ένα ποδήλατο και φυσικά εξασφαλίζουν την απαραίτητη ενέργεια, ώστε να τροφοδοτούνται για παράδειγμα όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές.     

Κοινοποίησέ το »

Στην πραγματικότητα αυτή η μοναδική διαδρομή του Παναγιώτη Ζαφειριάδη ξεκίνησε το 2018 όταν άφησε τη δουλειά του ως προγραμματιστής για να ξεκινήσει το δικό του βιωματικό ταξίδι στον κόσμο. «Το περιστατικό που μου συνέβη πριν από μερικά χρόνια με έκανε να δω τη ζωή μου και τον εαυτό μου διαφορετικά. Εγκατέλειψα όλα όσα έκανα μέχρι τότε και ξεκίνησα από την αρχή», λέει.

Ο Παναγιώτης ακολουθεί διαδρομές μέσα στη φύση, γνωρίζει τους κατοίκους της και τη ιστορία της κάθε περιοχής, κάνει δουλειές της ειδικότητάς του, και κυρίως κρατά ένα πλούσιο ημερολόγιο εμπλουτισμένο με βιώματα, εμπειρίες, παρατηρήσεις , μεταφέροντας σε όλους εμάς μια μικρή γεύση ταξιδιού και περιπέτειας.

Ενεργειακή αυτονομία σε δύο τροχούς

Η ενεργειακή αυτονομία είναι πολύ σημαντική στο ταξίδι του και τα τρίτης γενιάς φωτοβολταϊκά της εταιρείας ΟΕΤ την προσφέρουν, με το μικρό βάρος τους και τις ιδιότητές τους να τοποθετούνται σε κάθε επιφάνεια. «Βρίσκομαι πολλές φορές μακριά από  δίκτυα ενέργειας. Χρειάζομαι ενεργειακή αυτονομία, ενώ παράλληλα θα πρέπει ό,τι μεταφέρω να είναι ελαφρύ γιατί στο ποδήλατο κάθε γραμμάριο βάρους μετράει», λέει ο Παναγιώτης Ζαφειριάδης.

Η Ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies με πολυετή εμπειρία στον τομέα των οργανικών ηλεκτρονικών έχει αναπτύξει πρωτοποριακές εφαρμογές φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς. Αυτά τα φωτοβολταϊκά είναι εύκαμπτα, ημιδιαφανή, πολύ ελαφριά (λιγότερο από 400 γραμμάρια το τετραγωνικό μέτρο) και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια ή σημείο.  

Τα Φωτοβολταϊκά της ΟΕΤ όπως εγκαθίστανται σε κάθε επιφάνεια, κτίριο ή κατασκευή για παραγωγή ενέργειας και για αισθητική, αλλά και στο ποδήλατο του Παναγιώτη και ο τρόπος τοποθέτησής τους στο ποδήλατο για το ταξίδι του παρουσιάζονται στο Περίπτερο 10 stand 28 της εταιρείας ΟΕΤ, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ Θεσσαλονίκης.

Μονάδα Παραγωγής Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς

Στο περίπτερο 10 (stand 28) η εταιρεία Organic Electronic Technologies (ΟΕΤ) παρουσιάζει το εμβληματικό ευρωπαϊκό έργο Flex2Energy, στο οποίο συμμετέχουν ο Σύνδεσμος εταιρειών HOPE-A και το Εργαστήριο LTFN ΑΠΘ.

To Flex2Energy θέτει σε ευρωπαϊκό επίπεδο έναν πολύ φιλόδοξο και κρίσιμο στόχο: Την μαζική Παραγωγή 3ης γενιάς Φωτοβολταϊκών, ενώ παράλληλα  φέρνει τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των διεθνών πράσινων τεχνολογικών εξελίξεων καθώς δημιουργείται στην περιοχή της η πρώτη παγκοσμίως αυτοματοποιημένη γραμμή Παραγωγής  Φωτοβολταικών 3ης γενιάς με παραγωγή 1.000.000 m2 πάνελς τον χρόνο.

Επίσης στη ΔΕΘ παρουσιάζεται και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας COPE-Nano (www.cope-nano.eu) που αποτελεί την επέκταση και εξέλιξη του  Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN (www.ltfn.gr) του ΑΠΘ σε ένα Αυτόνομο, Ανεξάρτητο και Βιώσιμο Κέντρο Αριστείας στα Οργανικά Ηλεκτρονικά ,τα Φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς και στις Νανοτεχνολογίες.

Την Παρασκευή 15/9, στις 18.00-22.00 και το Σάββατο 16/9 10.00-15.00 ο Παναγιώτης Ζαφειριάδης θα βρίσκεται στο περίπτερο 10  (stand 28) της ΟΕΤ για την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς στο ποδήλατό του.
 

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr