Αν ο συμπιεστής του κλιματιστικού σου δεν δουλεύει και δεν βγαίνει ψύξη, μάλλον φταίει ο πυκνωτής. Δες VIDEO.

Αν ο συμπιεστής του κλιματιστικού σου δεν δουλεύει και δεν βγαίνει ψύξη, μάλλον φταίει ο πυκνωτής. Δες VIDEO.

Σταμάτησε να λειτουργεί το κλιματιστικό! Δουλεύει ο πυκνωτής;

2.086 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Έχει σταματήσει ο συμπιεστής, ακούς μόνο 1 βουητό. Πιθανό το «κάψιμο» του πυκνωτή, δες πως τον αλλάζεις. Δεν αγγίζεις τις ακίδες του πυκνωτή (έχουν ρεύμα ακόμα & εκτός πρίζας).

Aνάβεις το κλιματιστικό, βλέπεις τον ανεμιστήρα να δουλεύει, αλλά αντί για ψύξη ακούς ένα βουητό. Ο συμπιεστής δεν δουλεύει. Μία πιθανή αιτία είναι το «κάψιμο» του πυκνωτή.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Μία από τις συχνές βλάβες στα κλιματιστικά είναι το «κάψιμο» του πυκνωτή. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί ο ανεμιστήρας του κλιματιστικού σου να δουλεύει, αλλά ο συμπιεστής όχι και αυτό είναι που δεν αφήνει το A/C να βγάλει αυτό που θέλεις. Ψύξη. Τι μπορεί να φταίει; Κατά πάσα πιθανότητα ο πυκνωτής τα έχει «φτύσει».

Ο ανεμιστήρας του A/C δουλεύει, μα όχι ο συμπιεστής! Τι φταίει;
  • Έχει σταματήσει ο συμπιεστής & ακούς μόνο ένα περίεργο βουητό
  • Τσεκάρεις πυκνωτή. Αν «κάηκε» & ξέρεις, αγοράζεις 1 ίδιο (προσοχή ίδια mF)
  • Δες πώς τον αλλάζεις (αν έχεις γνώση) μόνος σου με 1 πένσα & 1 κατσαβίδι
  • Προσοχή, δεν αγγίζεις τις ακίδες του πυκνωτή (έχουν ρεύμα ακόμα & εκτός πρίζας)
Η σωστή και οικονομική λειτουργία του κλιματισμού, ειδικότερα κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, έχει τα μυστικά της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκαιρη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού που έχεις στο σπίτι ή στην επιχείρησή σου. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και τώρα είναι η ώρα να κάνεις τα σωστά βήματα για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, μα και οικονομία.

Σε περίπτωση που το άναψες ήδη και παρατηρείς ό,τι δεν δουλεύει, δεν βγάζει δηλαδή καθόλου ψύξη, τότε κάποιο προβληματάκι υπάρχει, ειδικά αν δεν ακούς καν το συμπιεστή, αλλά ένα περίεργο βουητό. Σε πολλές περιπτώσεις ευθύνεται ο πυκνωτής. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δαπανηρό, αλλά πρέπει να αλλαχτεί.

Δες 1 video με 1 από τις συνηθέστερες βλάβες που βγάζουν τα κλιματιστικά μετά από καιρό, αλλά και τη λύση που μπορείς να εφαρμόσεις μόνος σου (αν γνωρίζεις μόνο) χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »