Για σωστή και οικονομική λειτουργία του κλιματιστικού σου χειμώνα-καλοκαίρι, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκαιρη και σωστή συντήρηση.

Για σωστή και οικονομική λειτουργία του κλιματιστικού σου χειμώνα-καλοκαίρι, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκαιρη και σωστή συντήρηση.

Κλιματιστικό, έκανες συντήρηση πριν το ανάψεις στα κρύα που έρχονται;

 • Για σωστή και οικονομική λειτουργία του κλιματιστικού σου χειμώνα-καλοκαίρι, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκαιρη και σωστή συντήρηση.
 • Κλιματιστικό, έκανες συντήρηση πριν το ανάψεις στα κρύα που έρχονται;

Κλιματιστικό, έκανες συντήρηση πριν το ανάψεις στα κρύα που έρχονται;

3.091 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Αν συντηρείς έγκαιρα και σωστά το κλιματιστικό σου, εξοικονομείς ενέργεια & χρήματα από μελλοντικές βλάβες και επισκευές, έχεις σταθερή απόδοση χειμώνα-καλοκαίρι, καλύτερη ποιότητα αέρα, χωρίς βακτήρια μα και αθόρυβη λειτουργία.

Η σωστή και οικονομική λειτουργία του κλιματισμού, ειδικότερα κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, έχει τα μυστικά της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκαιρη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού που έχεις στο σπίτι ή στην επιχείρησή σου. Ο καιρός αλλάζει σταδιακά και αν δεν έχεις κάνει συντήρηση, μάθε τα σωστά βήματα για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, μα και οικονομία.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Η εναλλαγή του A/C από ψύξη σε θέρμανση έχει μυστικά εξοικονόμησης!
 • Για σταθερή απόδοση & λειτουργία στην εναλλαγή από ψύξη σε θέρμανση
 • Εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων τώρα, μα & από μελλοντικές βλάβες & επισκευές
 • Καλύτερη ποιότητα αέρα, χωρίς βακτήρια
 • Απολαμβάνεις την αθόρυβη λειτουργία που εγγυάται ο κατασκευαστής
Σωστή & οικονομική θέρμανση το χειμώνα!
Πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν το 2023 το κλιματιστικό τους για να θερμανθούν αλλά και για δροσιά το καλοκαίρι. Είναι μία οικονομική λύση (διάβασε περισσότερα εδώ), μα η κρίση εκτόξευσε τις τιμές στο ρεύμα. Πιστεύεις ότι ένα απλό πάτημα του κουμπιού του κλιματιστικού σου είναι αρκετό για να έχεις θέρμανση, χωρίς να την χρυσοπληρώσεις; Μάθε πώς να το κάνεις για να έχεις σωστή ποιότητα και απόδοση, μα πάνω από όλα οικονομία!

«Κλειδί» η σωστή συχνότητα συντήρησης!
Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι η ενδεδειγμένη συχνότητα συντήρησης ορίζεται από τον κατασκευαστή του κλιματιστικού σου συστήματος. Κάθε εταιρεία μπορεί να ορίσει μία ή περισσότερες συντηρήσεις κάθε χρόνο, με βάση τις ανάγκες και τις εσωτερικές της διαδικασίες. Κύριος γνώμονας η τοποθεσία της εγκατάστασης, αλλά και το πόσο εκτεθειμένη είναι σε ρύπους. Συνεπώς, η συχνότητα συντήρησης μπορεί να γίνεται κάθε εξάμηνο, δηλαδή με την εναλλαγή από ψύξη σε θέρμανση και το αντίστροφο. Μπορεί επίσης να πραγματοποιείται κάθε μήνα, τρίμηνο ή τετράμηνο.

Όλα όσα περιλαμβάνονται σε μία συντήρηση
Η συντήρηση του κλιματιστικού συστήματος περιλαμβάνει αρκετά πράγματα, τα οποία μας επιτρέπουν να το διατηρούμε σε άριστη κατάσταση και λειτουργία για σωστή ποιότητα και απόδοση, αλλά και για προστασία από τη φθορά.

Το πλήρες πακέτο συντήρησης
 1. Καθαρισμός ή αλλαγή φίλτρων – σακόφιλτρων
 1. Χημικός καθαρισμός συμπυκνωτών και εξατμιστών των μονάδων
   
 2. Καθαρισμός αποχετεύσεων μονάδων
   
 3. Λίπανση κινητών τμημάτων μονάδων, όπως μοτέρ κίνησης με ιμάντα, dumper κ.α.
   
 4. Έλεγχος ποσότητας ψυκτικού μέσου και μέτρηση πιέσεων
   
 5. Έλεγχος για τυχόν διαρροές, τόσο στο ψυκτικό μέσο, όσο και σε δίκτυα κλιματισμού με νερό
   
 6. Έλεγχος στα χειριστήρια επιμέρους μονάδων ή κεντρικού κλιματισμού
   
 7. Έλεγχος ηλεκτρολογικού κυκλώματος και αμπερομετρήσεις συμπιεστών και ανεμιστήρων εξωτερικών μονάδων
   
 8. Περιμετρικός καθαρισμός από φερτά υλικά στη περιοχή των εξωτερικών μονάδων
 
Τι όφελος έχω από τη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού;
 1. Σταθερή απόδοση και λειτουργία χωρίς καμία βλάβη
 2. Εξοικονομείς ενέργεια. Οι μονάδες που έχουν καθαρά φίλτρα, πρόφιλτρα, σακόφιλτρα, εξατμιστές, συμπυκνωτές και συντηρημένα όλα τα μηχανολογικά τμήματά τους, όπως οι συμπιεστές, λειτουργούν αποδοτικότερα χωρίς άσκοπη κατανάλωση ρεύματος
 3. Εξοικονομείς χρήματα από μελλοντικές βλάβες και επισκευές. Δεν είναι καθόλου αμελητέο
 4. Καλύτερη ποιότητα του αέρα προσαγωγής, καθώς καθαρίζονται οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες και συγκεκριμένα τα φίλτρα και τα στοιχεία των μονάδων όπου συγκεντρώνονται μικρόβια, βακτήρια και παθογόνοι μικροοργανισμοί εξασφαλίζοντας έναν ασφαλή χώρο ξεκούρασης στο σπίτι ή εργασίας στον επαγγελματικό σου χώρο
 5. Απολαμβάνεις την αθόρυβη λειτουργία, στα decibel (db) που έχει καταγράψει και εγγυάται ο κατασκευαστής.
Αρκετές φορές έχουμε ακούσει παράπονα από φίλους και γνωστούς για μη σωστή απόδοση και λειτουργία του κλιματιστικού συστήματος, για θόρυβο, αλλά και για μεγάλη κατανάλωση. Τώρα ξέρεις σε τι οφείλονται όλα αυτά. Η σωστή συντήρηση είναι το μυστικό.