Απαραίτητα τα νέα μέτρα για να προστατευτούν τα ελληνικά νοικοκυριά από υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους.

Απαραίτητα τα νέα μέτρα για να προστατευτούν τα ελληνικά νοικοκυριά από υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους.

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας

1.492 επισκέψεις στο άρθρο

Νέα, πρόσθετα μέτρα φαίνεται ό,τι εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να μη βρεθούν οι καταναλωτές αντιμέτωποι με «φουσκωμένους» λογαριασμούς, λόγω της ενεργειακής κρίσης και των αυξήσεων στις τιμές σε μία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πολλές άλλες (διάβασε περισσότερα εδώ) στην υπόλοιπη Ευρώπη προβληματίζονται ιδιαίτερα από τις αυξημένες τιμές, λόγω της ενεργειακής κρίσης και προσπαθούν με κάθε τρόπο, μετά και από τις προτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (διάβασε περισσότερα εδώ) να προστατέψουν τους καταναλωτές από υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους.

Kοινοποίησε το »


Τα νέα, πρόσθετα μέτρα για τη διευκόλυνση των καταναλωτών

Πέρα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα (διάβασε περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ), μία σειρά από νέα πρόσθετα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι των αρμόδιων υπουργών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε ό,τι ένα μέτρο που εξετάζεται είναι η πληρωμή των λογαριασμών με δόσεις, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι καταναλωτές να μεταθέτουν κάποιες από τις υποχρεώσεις τους σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

Την ίδια στιγμή, ο διπλασιασμός του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης για τα Χριστούγεννα, η περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023 και η προσπάθεια για πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης πριν τις γιορτές, συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που εξετάζονται.

Στόχος και η μη αύξηση των δημοτικών τελών για τους πολίτες

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, υπογράμμισε ό,τι το οικονομικό επιτελείο καταβάλλει προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει ενδεχόμενο να υπάρξουν και αυξημένα δημοτικά τέλη, λόγω της αύξησης στο τομέα της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τόνισε χαρακτηριστικά ό,τι «είμαστε σε μια συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο και με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τις αυξήσεις του κόστους ενέργειας, για να μην περάσουν στα τιμολόγια των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης των δήμων, για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη».
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »