ΔΕΗ και ιδιώτες πάροχοι πρέπει να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΕΗ και ιδιώτες πάροχοι πρέπει να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα μείνουν απροστάτευτοι

1.452 επισκέψεις στο άρθρο

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τις αυξημένες τιμές ενεργειακών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την επιδότηση των καταναλωτών για την ηλεκτρική ενέργεια και τη θέρμανση (διάβασε περισσότερα εδώ). Μίλησε για το αίτημα προς τη ΔΕΗ και κάλεσε και τους ιδιώτες παρόχους να πράξουν ανάλογα απορροφώντας τις ανατιμήσεις.

Kοινοποίησε το »


Το αίτημα προς τη ΔΕΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έκανε λόγο για το αίτημα προς τη ΔΕΗ, τονίζοντας ό,τι «η κρατική επένδυση αφορά όλους τους παρόχους», σχετικά με τον διπλασιασμό της επιδότησης ρεύματος, για να προσθέσει ό,τι «επιπλέον, ζητήσαμε από τη ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους για την κατανάλωση άνω των 300 κιλοβατώρων να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση», μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

Υπενθυμίζεται ό,τι τα κυβερνητικά μέτρα αφορούν σε διπλασιασμό επιδόματος του ηλεκτρικού ρεύματος, έκπτωση για το φυσικό αέριο και νέα αυξημένα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης (ποσό: 100 ευρώ έως 750 ευρώ).

Οι καταναλωτές ενέργειας δεν θα μείνουν απροστάτευτοι

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, η επιδότηση για τους καταναλωτές θα είναι ενισχυμένη, μέσω επιδόματος θέρμανσης για όσους πληρούν τα νέα εισοδηματικά  περιουσιακά κριτήρια και μέσω έκπτωσης από άλλους παρόχους.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ο κ. Σκρέκας, απαντώντας για το πότε προβλέπει το τέλος της ενεργειακής κρίσης υπογράμμισε ό,τι «κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα κρατήσει η ενεργειακή κρίση», αλλά διευκρίνισε ό,τι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές».

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημείωσε ό,τι κάθε χρόνο είναι φανερά και στην Ελλάδα τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, σχετικά με τη κλιματική κρίση.
 

Kοινοποίησε το »