Με την επιδότηση αγοράς νέων ηλεκτρικών συσκευών στέλνεις τις παλιές για… ανακύκλωση! Εξοικονομείς ενέργεια, γλιτώνεις λεφτά, κερδίζεις χρόνο.

Με την επιδότηση αγοράς νέων ηλεκτρικών συσκευών στέλνεις τις παλιές για… ανακύκλωση! Εξοικονομείς ενέργεια, γλιτώνεις λεφτά, κερδίζεις χρόνο.

Νέα επιδότηση για να αλλάξεις παλιές ηλεκτρικές συσκευές

6.704 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει το επιδοτούμενο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων συσκευών.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη ολοκληρώσει τον οδηγό του επιδοτούμενου προγράμματος που θα αφορά σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας και θα δίνει τη δυνατότητα σε αυτά να… στείλουν για ανακύκλωση παλιά ψυγεία, πλυντήρια, κλιματιστικά, παλαιούς φούρνους και να πάρουν νέα!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

- Οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές καίνε το 67% των χρημάτων σου
- Οι νέες “πράσινες” συσκευές εξοικονομούν ενέργεια ως και 80%
- Η νέα επιδότηση σου χρηματοδοτεί αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών
- Ως το καλοκαίρι, τα παλιά κλιματιστικά με τη μία στο …ντάκο

Στείλε τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές για… ανακύκλωση!

Σε παλαιότερο άρθρο μας στο 4green.gr, μετά και από πολλές ερωτήσεις των αναγνωστών μας στα social media, έχουμε πει, μιλώντας με αριθμούς, ό,τι οι ηλεκτρικές συσκευές ευθύνονται για το 67% της ενέργειας που καταναλώνεις στο σπίτι. Ο αριθμός αυτός είναι τεράστιος, ειδικά αν αναλογιστούμε ό,τι η ενεργειακή κρίση δεν αστειεύεται με την τσέπη μας και αν δεν προσέξουμε, τότε θα χάνουμε διαρκώς χρήματα και μάλιστα χωρίς λόγο.

Μεταξύ άλλων tips για τα μυστικά της σωστής λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών για να μειώσεις την κατανάλωση ενέργειας από 20% - 80%, ήταν και η αντικατάσταση παλαιών ή/και ενεργοβόρων ηλεκτρικών οικιακών συσκευών με νέες ενεργειακά πιο αποδοτικές (διάβασε περισσότερα εδώ).

Τώρα λοιπόν με την επιδότηση που δίνει το κράτος για αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών, είναι ευκαιρία να στείλεις για… ανακύκλωση τις παλιές και να πάρεις νέες που θα εξοικονομούν ενέργεια, χρήμα και χρόνο!

Το πρόγραμμα επιδότησης ξεκινά, δικαιούχοι όλα τα νοικοκυριά της χώρας!

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένεται να «τρέξει» το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων συσκευών και θα αφορά σε όλα τα νοικοκυριά της Ελλάδας, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, να λέει σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ό,τι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός με τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Δικαιούχοι θα είναι όλα τα νοικοκυριά της χώρας με κριτήρια προτεραιοποίησης, ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και βέβαια θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών τους ηλεκτρικών συσκευών. Σύμφωνα με τον υπουργό, το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια και όποτε υπάρχουν νέα κονδύλια, τότε θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του

Μειώνεις το λογαριασμό ρεύματος, αποκτάς καλύτερες ηλεκτρικές συσκευές!

Ένας από τους στόχους του επιδοτούμενου προγράμματος είναι μέχρι το καλοκαίρι το αργότερο να έχουν αντικατασταθεί εκατοντάδες χιλιάδες κλιματιστικά παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια, καθώς αυτά καταναλώνουν 30% - 40% λιγότερο ρεύμα!

Επιπροσθέτως, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ό,τι στόχος είναι όλα τα σπίτια «να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε περιβάλλον και να έχουν μια καλύτερη οικοσκευή».

Η ενεργειακή ετικέτα κάνει τη διαφορά!

Το πρόγραμμα της επιδότησης για αγορά ηλεκτρικών συσκευών θα αφορά σε συγκεκριμένες προδιαγραφές κατανάλωσης, ώστε να αποσυρθούν όλες οι παλαιές που σε βαραίνουν με απώλεια ενέργειας, χρημάτων και χρόνου.

Αναμένουμε τον οδηγό προγράμματος και τις τελικές ανακοινώσεις, οι οποίες πιθανότατα θα αφορούν στις ενεργειακές ετικέτες των νέων ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά!

Γνωρίζοντας τις ενεργειακές ετικέτες ξέρεις πόση ενέργεια καταναλώνεις!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ό,τι η κατανάλωση ενέργειας στην κουζίνα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές συσκευές αυξημένης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη νέα ενεργειακή ετικέτα:
  • έχουν προστεθεί τρεις νέες τάξεις υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης: A+, A++ και A+++
  •  έχουν καταργηθεί οι τάξεις χαμηλότερης ενεργειακής απόδοσης (G, F και E αντίστοιχα)
  • η κατάταξη των συσκευών έχει γίνει σύμφωνα με μία εγκυρότερη εκτίμηση της ετήσιας χρήσης τους από ένα νοικοκυριό
  • έχουν περιληφθεί νέες πληροφορίες (π.χ. στοιχεία για την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στα πλυντήρια ρούχων και πιάτων)
  • οι πληροφορίες είναι απλούστερες και παρουσιάζονται με τη βοήθεια εικόνων
  •  οι πρόσφατες απαιτήσεις που έχει επιβάλει ο οικολογικός σχεδιασμός για τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές έχουν συνεκτιμηθεί στη διαμόρφωση της νέας ενεργειακής ετικέτας.
Το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς νέων ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες θα εξοικονομούν για εσένα, ενέργεια, χρόνο και χρήμα, είναι μία τεράστια ευκαιρία. Εσύ θα την αφήσεις να πάει χαμένη;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »