ΜΠΙΖΙΟΣ ΑΕ: 425kWp από την Βαρνάς Ε.Τ.Ε. με Amerisolar–KOSTAL - Alumil

1.677 επισκέψεις στο άρθρο

H εταιρεία ΒΑΡΝΑΣ Ε.Τ.Ε μετά την αδειοδότηση και μελέτη, ολοκλήρωσε την κατασκευή του Φ/Β  σταθμού ισχύος 425kWp της  ΜΠΙΖΙΟΣ ΑΕ, μίας εκ των μεγαλυτέρων εργοστασίων επεξεργασίας γάλακτος  στην Ελλάδα.

H εταιρεία ΒΑΡΝΑΣ Ε.Τ.Ε μετά την αδειοδότηση και μελέτη, ολοκλήρωσε την κατασκευή του Φ/Β  σταθμού ισχύος 425kWp της  ΜΠΙΖΙΟΣ ΑΕ, μίας εκ των μεγαλυτέρων εργοστασίων επεξεργασίας γάλακτος  στην Ελλάδα.

Η κατασκευή του Φ/Β σταθμού για την ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΜΠΙΖΙΟΣ ΑΕ αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της εταιρείας για βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αποτρέποντας από την ατμόσφαιρα μόλυνση περίπου 470  τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Ο Φ/Β σταθμός που είναι συνολικής ηλεκτρικής ισχύος 425 KWp, θα παράγει σε ετησία βάση πάνω από 550.000kwh και υλοποιήθηκε με το πρόγραμμα Net Metering, επί των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελάσσονα. Το Νet Metering είναι ένα πρόγραμμα που βοήθα γενικά τις  επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις ενεργοβόρες να επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση ενεργείας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα  τους.

Το έργο υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα κατασκευής Φ/Β σταθμών. Η ΒΑΡΝΑΣ Ε.Τ.Ε είναι πιστοποιημένη με τα πρότυπα ISO9001: 2014, ISO14001:2015, ISO45001: 2018. Για την υλοποίηση του έργου ακολουθήθηκαν τα κατάλληλα μέτρα Ασφάλειας και Υγείας, ενώ παράλληλα διασφαλίστηκε πλήρως η απρόσκοπτη παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου ακόμα και κατά την φάση σύνδεσης με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ .

Για την κατασκευή του έργου χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα υψηλής ποιότητας και  αξιοπιστίας. Συγκεκριμένα τα μονοκρυσταλλικά half cell πάνελ της εταιρείας AMERISOLAR 400W (αποκλειστικός εισαγωγέας NanoDomi), τα inverter KOSTAL PIKO CI60kw ενώ επιλέχθηκαν οι βάσεις αλουμινίου βιομηχανικής στέγης Alumil.

Με το ΝΕΟ PIKO CI 30/50/60 η KOSTAL ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη του ανταγωνισμού στον τομέα των μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων, καλύπτοντας ανάγκες πολλών MW, συνδυάζοντας βελτιστοποιημένο κόστος και υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

Το παραπάνω αποτελεί ένα ακόμα έργο το όποιο προστίθεται στα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει υλοποιήσει με επιτυχία η ΒΑΡΝΑΣ  Ε.Τ.Ε,  για επενδυτές στο χώρο των ΦΒ και γενικότερα στον τομέα των ΑΠΕ ενισχύοντας επιπλέον, την θέση που κατέχει η εταιρεία στον κλάδο της Μελέτης, Κατασκευής και Συντήρησης Φωτοβολταϊκών σταθμών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. 


NanoDomi
Ασκληπιού 109, 11472, Αθήνα
τηλ.:210 3629581
www.nanodomi.com