Δες τι προετοιμασία πρέπει να κάνεις πριν βάψεις τα σκουριασμένα κάγκελα, αλλιώς το πρόβλημα θα επανέλθει. Δες VIDEO, δώσε λύση.

Δες τι προετοιμασία πρέπει να κάνεις πριν βάψεις τα σκουριασμένα κάγκελα, αλλιώς το πρόβλημα θα επανέλθει. Δες VIDEO, δώσε λύση.

VIDEO: Έτσι γλιτώνεις τα κάγκελα από τη σκουριά!

2909 επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2023)

Τα κάγκελα του σπιτιού σου, είτε πρόκειται για την κύρια κατοικία ή για την εξοχική έχουν αρχίσει να χάνουν το ωραίο χρώμα τους ή ακόμα χειρότερα έχουν αρχίσει να σκουριάζουν. Αν διαβρωθούν θα πάθεις μεγάλη ζημιά. Δες πώς θα το προλάβεις!

Σχολιάστε

Σκέφτεσαι ότι θα χρειαστούν πολλά χρήματα για να βάψεις τα κάγκελα που έπιασαν σκουριά; Λάθος. Για την ακρίβεια, θα χρειαστείς πάρα πολλά αν διαβρωθούν και τότε πας για αντικατάσταση. Θα τα αφήσεις έτσι ή θα αναλάβεις δράση;

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Είχαμε την ενεργειακή κρίση, «έσκασε» τώρα και αυτό, σκέφτεσαι. Τα σκουριασμένα κάγκελα είναι μεγάλος πονοκέφαλος, καθώς πρέπει να βαφτούν σύντομα, προκειμένου να μη διαβρωθούν και χρειαστεί να πληρώσεις πολλά χρήματα για να τα αντικαταστήσεις. Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με αυτά τα πράγματα δεν παίζεις. Υπάρχει όμως λύση και μπορείς να την εφαρμόσεις και μόνος/η σου. Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

Όταν δεις τα πρώτα σημάδια φθοράς, μην τα αφήσεις έτσι!
  • Αν δώσεις βάση στην προετοιμασία, η βαφή είναι παιχνιδάκι
  • Πότε και γιατί εφαρμόζεις αστάρι-μίνιο
  • Απόξεση και λείανση με γυαλόχαρτο πριν το αστάρωμα
  • Δες αναλυτικό οδηγό, video & extra tips
Βάψτα μόνος σου εύκολα, γλίτωσε πολλά χρήματα!
Η τεχνολογική εξέλιξη υπάρχει και στα νέα ενεργειακά χρώματα (διάβασε περισσότερα εδώκαι πρέπει να την εκμεταλλευτείς, προκειμένου να γλιτώσεις πολλά χρήματα και να μη δυσκολευτείς καθόλου να βάψεις τα σκουριασμένα κάγκελα του σπιτιού σου. Είναι πραγματικά ευκολάκι και κυριολεκτούμε. Όταν τελειώσεις, εσύ θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό, καθώς θα τα έχεις κάνει να μοιάζουν σαν καινούρια, αλλά και η τσέπη σου θα μείνει ανέγγιχτη από περιττά έξοδα!

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!
Για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου θα χρειαστεί να κάνεις μια προετοιμασία. Μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά αυτό το κομμάτι είναι το πιο σημαντικό, καθώς αν γίνει σωστά, τότε το βάψιμο θα είναι παιχνιδάκι. Το ήξερες ότι η προετοιμασία παίρνει περισσότερο χρόνο από το βάψιμο;

Πώς να βάφεις κάγκελα και μεταλλικές επιφάνειες!
Η κατάλληλη προεργασία της επιφάνειας συχνά απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο απ' ότι η εφαρμογή της βαφής. Όλες οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και να μην έχουν σκόνες, βρωμιές, άλατα, φουσκώματα, λίπη, ή ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη πρόσφυση του χρώματος. Οι επιφάνειες που βάφονται για πρώτη φορά πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες και να έχει εφαρμοστεί το σωστό αστάρι-μίνιο πριν την εφαρμογή του τελικού χρώματος.

Συμβουλή για το αστάρι-μίνιο!
Είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε καλής κατάστασης βαμμένες επιφάνειες. Γιατί θα ρωτήσει κάποιος; Γιατί μεγιστοποιεί τη πρόσφυση του τελικού χρώματος, η απάντηση.

Πριν το αστάρωμα: Απόξεση και λείανση με γυαλόχαρτο
Η απόξεση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απομάκρυνσης χαλαρωμένου χρώματος για όλες τις επίπεδες επιφάνειες από πέτρα, ξύλο, μέταλλο κλπ. Διατήρησε το μέσο απόξεσης (ξύστρα χειρός ή κάποιο κοφτερό αντικείμενο) σε καλή κατάσταση και βάλε ίση δύναμη, καθώς ξύνεις την  επιφάνεια. Ξύσε προς μία κατεύθυνση και μετά κάθετα στη προηγούμενη φορά (90 μοίρες). Στις γωνίες και σε στρογγυλά σημεία χρησιμοποίησε πιο μικρά, κατάλληλα εργαλεία για το ξύσιμο. Για πολύ σκληρές επιφάνειες (όπως είναι το μέταλλο) χρησιμοποίησε ξύστρα δύο χεριών (two hand scraper).

Μετά το ξύσιμο και την απομάκρυνση του παλιού χρώματος χρησιμοποίησε γυαλόχαρτο για να λειάνεις την επιφάνεια. Φόρεσε γυαλιά ή μάσκα προστασίας για τα μάτια, δερμάτινα γάντια ή γάντια εργασίας για τη προστασία του δέρματος και απόφυγε την εισπνοή σκόνης, χρησιμοποιώντας μάσκα αναπνευστικής προστασίας.

Μετά το τρίψιμο με γυαλόχαρτο, σκούπισε την επιφάνεια με πανί και διαλυτικό. Η χρησιμοποίηση διαλυτικών γίνεται κυρίως για την απομάκρυνση λαδιού, λιπαρών ουσιών, σκόνης, ρύπων και οργανικών στοιχείων. Ανόργανα στοιχεία όπως χλωρίδια, θειϊκά ή σκουριά δεν διαλύονται με τη χρήση οργανικών διαλυτών.

Για όλα αυτά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις μην ξεχνάς να ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή! Πρώτα από όλα για τη δική σου υγεία και ασφάλεια και μετά για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος!

Extra tips – info
  • Χρησιμοποίησε αντισκωριακό αστάρι και χρώμα, για να προστατέψεις τα κάγκελα από την επανεμφάνιση της σκουριάς.
  • Ξεκίνησε να βάφεις όταν καθαρίσεις καλά τις επιφάνειες. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν το κάνεις, τότε θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχουν σκόνη.
  • Μην βάφεις όταν έχει αέρα ή κακές καιρικές συνθήκες. Το νωπό χρώμα μπορεί να μαζέψει επάνω του σκόνη και να μην έχεις σωστή εφαρμογή του.
Δες το video για να διαπιστώσεις πόσο εύκολο είναι να το κάνεις μόνος σου, αν ακολουθήσεις όλα τα βήματα με τη σωστή σειρά. Τώρα πλέον ξέρεις πώς να το κάνεις!

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε