Έσπασε τα κοντέρ και τα ρεκόρ η διαδικασία Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ.

Έσπασε τα κοντέρ και τα ρεκόρ η διαδικασία Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ.

Έσπασε τα κοντέρ και τα ρεκόρ η ΑΜΚ της ΔΕΗ!

1.635 επισκέψεις στο άρθρο

Έσπασε τα κοντέρ και τα ρεκόρ η διαδικασία Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ, καθώς σε μία μόλις ώρα από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών οι ιδιώτες κάλυψαν ήδη το αιτούμενο ποσό του 1,350 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς η ιδιωτική τοποθέτηση κεφαλαίων για τη ΔΕΗ έχει ήδη συγκεντρώσει 1,350 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ενώ το βιβλίο προσφορών παραμένει ακόμα ανοιχτό.

Kοινοποίησε το »


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τιμές οι τιμές προσφοράς είναι στα 9 ευρώ, γεγονός που σηματοδοτεί και τη τιμή διάθεσης των μετόχων μετά το κλείσιμο του βιβλίου των προσφορών, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του in.gr.

Την ίδια στιγμή, πηγές της αγοράς εκτιμούν ό,τι η ΔΕΗ δεν θα αντλήσει παραπάνω κεφάλαια, με δεδομένη και τη συμμετοχή του δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τη διατήρηση του ποσοστού του στο 34,12% (διάβασε περισσότερα εδώ).

Φαίνεται πως στη περίπτωση της ΔΕΗ ισχύει ο πάγιος κανόνας της αγοράς που λέει πως ό,τι καλό βγαίνει σε αυτή, εξαφανίζεται σε χρόνο dt. Πάντως, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς υπάρχει από πολλούς η αντίληψη που συμπυκνώνεται στο συμπέρασμα πως η ΔΕΗ χάνει το «Δ» της (διάβασε περισσότερα εδώ).
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »