Η ΔΕΗ χάνει το «Δ» της-Στο 34% η συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου!

1.761 επισκέψεις στο άρθρο

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά η ΔΕΗ, έπειτα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Η απόφαση του ΔΣ αποσκοπεί στην επιτάχυνση και ταυτόχρονα αύξηση της επενδυτικού της προγράμματος, ύψους 8,4 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2026. Οι πυλώνες αυτού του προγράμματος είναι τρεις:

Kοινοποίησε το »

  • 9,1GW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ (συμπεριλαμβανομένων των Υδροηλεκτρικών Σταθμών), η οποία μεταφράζεται σε στόχο EBITDA ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.
  • διερεύνηση της επιλεκτικής και λελογισμένης επέκτασής της σε γειτονικές αγορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προκειμένου να επωφεληθεί από ευκαιρίες ανάπτυξης στην περιοχή.
  • αυξημένη ευελιξία σε στρατηγικό και λειτουργικό επίπεδο μέσω μιας πιο αποτελεσματικής και βιώσιμης κεφαλαιακής δομής.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αναμένεται να «τρέξει» στα τέλη Οκτωβρίου με άνοιγμα βιβλίου προσφορών για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ό,τι για την ΑΜΚ θα πρέπει να δοθεί τελική έγκριση από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου.

Ουσιαστικά, αυτή η εξέλιξη οδηγεί το ελληνικό Δημόσιο με μειοψηφία 34% στην εταιρεία και blocking minority, διατηρώντας το δικαίωμα veto, ενώ το 17%, το οποίο διατηρεί σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ θα περάσει στα χέρια ιδιωτών επενδυτών.
 

Kοινοποίησε το »