Τα Building Materials Awards 2022 έρχονται να αναδείξουν καινοτόμα δομικά υλικά και συστήματα δόμησης ελληνικής επινόησης, σχεδιασμού και παραγωγής.

Τα Building Materials Awards 2022 έρχονται να αναδείξουν καινοτόμα δομικά υλικά και συστήματα δόμησης ελληνικής επινόησης, σχεδιασμού και παραγωγής.

Building Materials Awards 2022!

2.465 επισκέψεις στο άρθρο

Η περίοδος της πανδημίας ανέτρεψε τις ζωές μας, ανέδειξε, όμως, και την αξία της Επιστήμης και της τεκμηριωμένης γνώσης.

KEBE
ΧΑΛΚΙΣ / ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ

Η απόκριση της ανθρωπότητας ήταν άμεση, με πλήρη εμπιστοσύνη στην Έρευνα και στην Καινοτομία. Ο κλάδος των δομικών υλικών έχει να αντιμετωπίσει ανάλογες προκλήσεις. Η Αειφορία των κατασκευών, η Κλιματική Κρίση και η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η  μετάβαση σε μια οικονομία με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, επιφέρουν πολύπλευρες πιέσεις στον κλάδο των δομικών υλικών, από το στάδιο της παραγωγής των δομικών προϊόντων, μέχρι την εφαρμογή τους.

Kοινοποίησε το »


Τα δομικά υλικά υπήρξαν τα πρώτα μέσα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για να παρέμβει στο φυσικό περιβάλλον και να το φέρει στα δικά του μέτρα. Σήμερα, συνειδητοποιεί ότι τα εργαλεία αυτά, ως προϊόντα βέλτιστου σχεδιασμού, πρέπει να εξυπηρετούν μία βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα Building Materials Awards 2022 έρχονται να αναδείξουν καινοτόμα δομικά υλικά και συστήματα δόμησης ελληνικής επινόησης, σχεδιασμού και παραγωγής και να επιβραβεύσουν τις εταιρείες που επενδύουν σε δράσεις έρευνας και ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής τους δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό θεσμό, καθώς προωθεί την ευγενή άμιλλα μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου για την παραγωγή ακόμη περισσότερο ποιοτικών και περιβαλλοντικών υλικών στο άμεσο μέλλον, με στόχο την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κλάδου των κατασκευών.

Τα βραβευμένα προϊόντα δύναται να λειτουργήσουν ως τροχιοδεικτικά των επικείμενων εξελίξεων στον τομέα των δομικών υλικών και προϊόντων δόμησης αποτελώντας παράδειγμα καλής πρακτικής τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και εφαρμογής στο πεδίο. Νέα προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον και έχουν σαφή τεχνικά πλεονεκτήματα, ανανεώνουν τη σημαντική Ελληνική παραγωγική δυναμικότητα και καθιστούν την Ελλάδα περισσότερο ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.

Τη Κριτική Επιτροπή των βραβείων στελεχώνουν καταξιωμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής θα είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, Αντωνία Μοροπούλου.
Τα Building Materials Awards 2022 απευθύνονται σε: Όλες τις εταιρείες παραγωγής, εισαγωγής και εμπορίας δομικών υλικών και στοιχείων, καθώς και start – ups και spin -offs.

Διεκδικήστε την διάκριση υποβάλλοντας υποψηφιότητες σε μια από τις αναλυτικές κατηγορίες βράβευσης μέχρι τη Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και μάθετε περισσότερα για τους όρους συμμετοχής ΕΔΩ
 
 

Kοινοποίησε το »

Β. ΜΑΛΙΟΥΡΗΣ Α.Β.Ε. ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ
ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.