Η νέα γενιά ενεργειακών κουφωμάτων θωρακίζει το σπίτι σου. Δες τι επιλογές έχεις, τι σε συμφέρει και tips.

Η νέα γενιά ενεργειακών κουφωμάτων θωρακίζει το σπίτι σου. Δες τι επιλογές έχεις, τι σε συμφέρει και tips.

Βάζεις νέα κουφώματα; Οπωσδήποτε διπλό τζάμι!

  • Η νέα γενιά ενεργειακών κουφωμάτων θωρακίζει το σπίτι σου. Δες τι επιλογές έχεις, τι σε συμφέρει και tips.
  • Βάζεις νέα κουφώματα; Οπωσδήποτε διπλό τζάμι!

Βάζεις νέα κουφώματα; Οπωσδήποτε διπλό τζάμι!

4.509 επισκέψεις στο άρθρο (02/12/2023)
Σχολιάστε

- Τα ενεργειακά κουφώματα νέας γενιάς προσφέρουν άριστη θερμομόνωση
- Το αλουμίνιο προσφέρει ασφάλεια & μεγάλη αντοχή!
- Τα PVC είναι αρκετά οικονομικά & εξαιρετικά ως θερμομονωτικά!
- Tα ξύλινα είναι θερμομονωτικά, ηχομονωτικά, με υψηλή αισθητική!

Τα ενεργειακά κουφώματα νέας γενιάς έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Χωρίς κόστος συντήρησης και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Αντι-διαρρηκτικά για αίσθημα ασφάλειας στο μέγιστο. Αδιαπέραστα από ήχο, ενοχλητικούς θορύβους. 

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Αυτό που «δυσκολεύει» την απόφασή σου είναι το ποια ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες. Να είναι από αλουμίνιο, ξύλο ή PVC; Δεν ξέρεις τι να διαλέξεις; Πάμε να δούμε τις επιλογές, αλλά χωρίς να ξεχνάμε ό,τι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση διπλού τζαμιού.

Κούφωμα από αλουμίνιο, PVC ή ξύλο; Τα συν & πλην κάθε λύσης!
  • Αλουμινίου, όμορφα, ασφαλή, ανθεκτικά, μειωμένη μόνωση
  • Ξύλου, ομορφιά & θερμομόνωση, προσοχή στην υγρασία
  • PVC, οικονομικά, οικολογικά, ευάλωτα στον ήλιο
  • Για max αποτέλεσμα (θερμομόνωση) οπωσδήποτε διπλά τζάμια
Έχεις αποφασίσει ό,τι ήλθε ο καιρός να τοποθετήσεις στην οικία σου ενεργειακά κουφώματα. Έχεις ξεκινήσει ήδη την έρευνα αγοράς, αλλά δυσκολεύεσαι να διαλέξεις ανάμεσα από τις 3 κατηγορίες ενεργειακών κουφωμάτων (αλουμίνιο, PVC, ξύλo). Η ομάδα του 4green.gr συγκέντρωσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από κάθε κατηγορία, μαζί με κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις στη σωστή επιλογή, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σου.

Το αλουμίνιο προσφέρει ασφάλεια & μεγάλη αντοχή!

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι πολύ ανθεκτικά & ασφαλή, ενώ το υλικό κατασκευής τους είναι  ανακυκλώσιμο. Προσφέρουν όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν τα επηρεάζει η ηλιακή ακτινοβολία, ούτε οι κλιματικές αλλαγές! Προτιμώνται ιδιαίτερα για μεγάλα ανοίγματα, λόγω της ανθεκτικής κατασκευής τους.

Στα αρνητικά ότι δεν είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας, οπότε χρειάζονται την επιπρόσθετη τοποθέτηση θερμοδιακοπής, η οποία επιβαρύνει οικονομικά την αξία τους. 

Τα PVC είναι αρκετά οικονομικά & εξαιρετικά ως θερμομονωτικά!

Είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του αλουμινίου, από κατασκευής θερμοδιακοπτόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον. Μετά από την αφαίρεσή τους ανακυκλώνονται εξ ολοκλήρου και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ. Εξασφαλίζουν άριστη ηχομόνωση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στα αρνητικά ότι είναι πιο ευάλωτα στον ήλιο.  
 
Tα ξύλινα είναι θερμομονωτικά, ηχομονωτικά, με υψηλή αισθητική!

Τα ξύλινα κουφώματα προσφέρουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Το ξύλο, όντας κακός αγωγός της θερμότητας, δεν επιτρέπει στη ζέστη ή το κρύο να εισέλθει, εξασφαλίζοντας ιδανική θερμοκρασία στο χώρο σας. Υπάρχει επίσης τεράστια ποικιλία σε σχέδια για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Στα αρνητικά ότι τα ξύλινα κουφώματα υφίστανται καταπονήσεις (θεωρούνται τα πιο ευάλωτα στην υγρασία). Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζονται τακτική συντήρηση!

3 tips, κάνουν την επιλογή σου ακόμα πιο εύκολη!
  1. Η θέση του κουφώματος είναι ακόμα μια παράμετρος που επηρεάζει σημαντικά την επιλογή. Η έκθεση στον ήλιο και τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός του κουφώματος είναι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για παράδειγμα, σε βορινό παράθυρο δεν ενδείκνυται η εφαρμογή κουφώματος αλουμινίου χωρίς θερμομόνωση, γιατί θα υπάρχουν μεγάλες απώλειες ενέργειας.
  1. Στην τελική επιλογή θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα να ιεραρχήσεις τις ανάγκες σου: θερμομόνωση, ασφάλεια, εξοικονόμηση χώρου και ηχομόνωση.
  1. Ο ρόλος του κατασκευαστή και του τεχνικού που θα εφαρμόσει το κούφωμα είναι πολύ σημαντικός. Όποιον και να επιλέξεις σιγουρέψου ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στο χώρο σου, ότι διαθέτει πιστοποιητικά για τα κουφώματα (αναζήτησε τη σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους.
Συμβουλή!

Η μέγιστη θερμομόνωση δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών. Το μεταξύ τους διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) είναι παράγοντες που δεν πρέπει να αγνοήσεις. 

Αν έχεις ήδη αποφασίσει, ειδικά τώρα που βλέπεις τι γίνεται με την ενεργειακή κρίση, να τοποθετήσεις ενεργειακά κουφώματα στο χώρο σου και ήδη έχεις μία ιδέα, τώρα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Πού καταλήγεις; Αλουμίνιο, PVC ή ξύλο;