Σχέδιο για να συμμετάσχουν πιο ενεργά και πιο γρήγορα οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχέδιο για να συμμετάσχουν πιο ενεργά και πιο γρήγορα οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Απλοποίηση αδειοδότησης για ΑΠΕ & αποθήκευση ενέργειας!

1.383 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Στη Βουλή από το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται πλέον το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απλοποίηση της αδειοδότησης των ΑΠΕ, μαζί με το πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι «Εκσυγχρονισμός της Αδειοδοτικής Διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Β Φάση, Aδειοδότηση Παραγωγής και Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας, Πλαίσιο Ανάπτυξης Πιλοτικών Θαλάσσιων Πλωτών Φωτοβολταϊκών  Σταθμών και Ειδικότερες διατάξεις για την Ενέργεια και την Προστασία του Περιβάλλοντος».

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι στο νομοσχέδιο έχει ενταχθεί επίσης η ρύθμιση με την οποία υιοθετείται μηχανισμός παρέμβασης στη χονδρεμπορική αγορά, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του energypress, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται οι τιμές των πλαφόν ανά τεχνολογία, με βάση τα οποία θα αμείβονται οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βασίζεται σε 3 άξονες:
  • Μείωση του μέσου χρόνου αδειοδότησης νέων έργων ΑΠΕ σε 14 μήνες από 5 χρόνια που είναι τώρα
  • Ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ τουλάχιστον 3,5 GW έως το 2030
  • Αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για την ένταξη περισσότερων μονάδων ΑΠΕ και την προώθηση του ενεργειακού συμψηφισμού
Αυτές οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) για το 2030.

Ειδικότερα:
  • Αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας στο 35%
  • Συμμετοχή 70% των ΑΠΕ στην εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Δείτε αναλυτικά εδώ το νομοσχέδιο του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »