Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει συμβουλές εξοικονόμησης στους καταναλωτές, μέχρι να λάβει τις τελικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει συμβουλές εξοικονόμησης στους καταναλωτές, μέχρι να λάβει τις τελικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Σε «χτύπησε» η κρίση; Η ΕΕ γίνεται top expert εξοικονόμησης ενέργειας!

1.365 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Έκκληση για υιοθέτηση 8 μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας απευθύνει προς τους καταναλωτές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΔΟΕ).

Μεταξύ άλλων, η Κομισιόν καλεί τους Ευρωπαίους καταναλωτές, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, να οδηγούν λιγότερο, να χαμηλώσουν τα κλιματιστικά και να δουλεύουν από το σπίτι τρεις ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, αλλά και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης. 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν οι καταναλωτές ακολουθήσουν τις συμβουλές της, τότε τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά θα μπορούσαν, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, να εξοικονομήσουν έως και 500 περίπου ευρώ ετησίως (κατά μέσο όρο). Αν μάλιστα εφαρμόσουν και τα 8 μέτρα που προτείνει, τότε θα μπορούσε να προκύψει εξοικονόμηση από το πετρέλαιο που θα γέμιζε 120 μεγάλα τάνκερ και επαρκές αέριο για να θερμάνει περίπου 20 εκατομμύρια σπίτια.

Τα 8 μέτρα που προτείνουν ΕΕ και ΔΟΕ!
  1. Χαμηλώστε τη θέρμανση τον χειμώνα και χρησιμοποιήστε λιγότερο το κλιματισμό το καλοκαίρι
 
  1. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του λέβητα
 
  1. Οδηγείτε με πιο οικονομικό τρόπο
 
  1. Μειώστε ταχύτητα στους αυτοκινητόδρομους, με χαμηλά το κλιματιστικό
 
  1. Αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι τις Κυριακές στις μεγάλες πόλεις
 
  1. Περπατήστε ή χρησιμοποιείστε ποδήλατο αντί αυτοκινήτου
 
  1. Χρησιμοποιείστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξιδέψτε με τρένο αντί για αεροπλάνο
 
  1. Αν χαμηλώσουμε τους θερμοστάτες κατά έναν βαθμό, θα εξοικονομούσαμε 7% της ενέργειας που δαπανάται για θέρμανση, ενώ αν ανεβάζαμε το ίδιο τις θερμοκρασίες των κλιματιστικών, θα κερδίζαμε περίπου 10% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται τις ζεστές ημέρες.
Η Κομισιόν και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας επισημαίνουν ό,τι αν οι Ευρωπαίοι αρχίσουν να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, τότε θα δουν πιο μειωμένους λογαριασμούς, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουν παράλληλα και την Ουκρανία, καθώς θα μειωθούν οι ανάγκες για εισαγωγή ρωσικού αερίου και πετρελαίου, άρα η Ρωσία θα έχει λιγότερα έσοδα.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »