Αρχισε η 23η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, με έκκληση του πρωθυπουργού των Φίτζι να αναληφθεί ισχυρότερη δράση κατά της κλιματικής απορρύθμισης, ενώ το 2017 περιλαμβάνεται στα τρία θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί. Το 2017 πρόκειται να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί χωρίς το φαινόμενο Ελ Νίνιο από τότε που τηρούνται τα σχετικά αρχεία, αναφέρει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός σε απολογισμό που έδωσε χθες στη δημοσιότητα στη Βόννη με την ευκαιρία της έναρξης της 23ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα.
Η διάσκεψη άρχισε με έντονες εκκλήσεις, κυρίως από τον πρόεδρό της, τον πρωθυπουργό των Φίτζι, να αναληφθεί ισχυρότερη δράση κατά της κλιματικής απορρύθμισης.
«Το συλλογικό αίτημά μας προς τον κόσμο είναι να διατηρήσει την πορεία που ορίστηκε στο Παρίσι με τη συμφωνία που υιοθετήθηκε στα τέλη του 2015 κατά της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Φίτζι και πρόεδρος της COP23 Φρανκ Μπαϊνιμαράμα κατά την εναρκτήρια τελετή.
Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Πέτερι Τααλάς, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως «τα τρία τελευταία χρόνια είναι τα θερμότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ και εγγράφονται στη μακροπρόθεσμη τάση ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη».
Υπό την επίδραση ενός ισχυρού φαινομένου Ελ Νίνιο, το 2016 αναμένεται ότι θα παραμείνει το θερμότερο έτος, ενώ το έτος 2015, κατά το οποίο σημειώθηκε επίσης αυτό το μετεωρολογικό φαινόμενο, και το έτος 2017 διεκδικούν τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Το Ελ Νίνιο επηρεάζει κάθε τρία έως επτά χρόνια τις θερμοκρασίες, τα ρεύματα και τις βροχοπτώσεις. Σε μία ακόμη σαφέστερη ένδειξη ότι η άνοδος της θερμοκρασίας δεν είναι περιστασιακή, τα έτη από το 2013 έως το 2017 είναι πιθανό να αποτελέσουν τη θερμότερη πενταετία που έχει καταγραφεί ποτέ, σημειώνει η υπηρεσία του ΟΗΕ σε αυτόν τον προσωρινό απολογισμό της χρονιάς.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έφθασαν σε αριθμό-ρεκόρ το 2017, κατά το οποίο σημειώθηκαν επίσης καταιγίδες πρωτοφανούς έντασης στην Καραϊβική, θερμοκρασίες πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου στην Ασία, μια διαρκής ξηρασία στην ανατολική Αφρική. «Πολλά από τα φαινόμενα αυτά –εμπεριστατωμένες επιστημονικές μελέτες θα εντοπίσουν τον ακριβή αριθμό τους– φέρουν ασυζητητί το σημάδι της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από την αύξηση των συγκεντρώσεων αερίων τα οποία προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οφείλονται στις ανθρώπινες δραστηριότητες», υπογραμμίζει ο Τααλάς.
Στη Βόννη, οι αντιπρόσωποι 196 χωρών θα επιδιώξουν να συμφωνήσουν στους κανόνες εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού, η οποία έχει στόχο να διατηρήσει την άνοδο της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και κάτω από 1,5 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, οι σημερινές δεσμεύσεις των χωρών δεν αρκούν και οδηγούν σε αύξηση 3 βαθμών Κελσίου.
Οι μακροπρόθεσμες τάσεις βαίνουν όλες προς τη λάθος κατεύθυνση, υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Οι συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα των κυριότερων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνουν.
Πηγή: Η Καθημερινή ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΨΥΞΗ |
ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ |
ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ |
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ |
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΑ - ΝΕΡΟΥ |
|
Ψάχνεις; Βρίσκεις με 1 κλίκ εδώ >> |
|
Εξοικονόμηση έως 70% με ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού 2025
Αντλία θερμότητας & ενδοδαπέδια: Aνεση και οικονομία όλο τον χρόνο
Έτσι θα ρίξετε τον λογαριασμό ρεύματος, τι να αλλάξετε στις οικιακές συσκευές
Υγραέριο παντού: Πώς εξασφαλίζεις πάνω από 40% οικονομία σε σπίτι, επιχείρηση και αυτοκίνητο
Ενεργειακά Τζάμια: Μείωση λογαριασμών και μεγαλύτερη άνεση στο σπίτι
Καθαρά φωτοβολταϊκά πάνελ για μέγιστη απόδοση & εξοικονόμηση
Μπαταρίες φωτοβολταϊκών για αυτόνομα και αποδοτικά συστήματα
Ψάχνεις; Βρίσκεις. Εξοικονόμηση, ανακαίνιση.
Βρες με 1 κλίκ: ΟΛΑ τα Κλιματιστικά της αγοράς!
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Πολιτική Cookies |
Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334
Copyright © 2025
4green.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.autotriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη – Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.