Μεταξύ 2018-2020 θα επενδυθούν 300 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για τις ποικιλίες ρυζιού, αραβόσιτου και καρότων που είναι ανθεκτικές στις ξηρασίες, και την υψηλή θερμοκρασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε το ίδρυμα στη δημοσιότητα από το Παρίσι, με την ευκαιρία της συνόδου One Planet Summit.
Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν επίσης για να βρεθεί μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση ασθενειών που πλήττουν τη μανιόκα και τις πατάτες και να αναπτυχθούν τεχνικές για τη διαχείριση του εδάφους, κυρίως σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση και την ευφορία του.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τα γαλλικά ιδρύματα BNP Paribas και Agropolis, που εδρεύει στο Μονπελιέ, το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε την έναρξη ενός ξεχωριστού προγράμματος, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα δοθούν σε 600 Αφρικανούς και Ευρωπαίους ερευνητές οι οποίοι ασχολούνται με τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στην Αφρική και την κλιματική αλλαγή.
Περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι στην υποσαχάρια Αφρική και τη νότια Ασία, εξαρτώνται από τη γεωργία για να επιβιώσουν και αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα να διατηρήσουν την παραγωγή τους σε ικανοποιητικό επίπεδο, κυρίως λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εξήγησε το ίδρυμα. Επικαλούμενος αμερικανικές επιστημονικές μελέτες ο Νικ Όστιν, ο επικεφαλής της ομάδας "αγροτικής ανάπτυξης" του ιδρύματος, είπε ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής η συγκομιδή σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να μειωθεί κατά 23% μέχρι το 2050. Ειδικά για την Αφρική, η παραγωγή αραβόσιτου μπορεί να μειωθεί από 20 έως και 50% στο διάστημα αυτό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Τι συμβαίνει με το ηλεκτρικό σύστημα της Ευρώπης: Οι 5 βασικές προκλήσεις
Θέρμανση με κλιματιστικό - Γιατί η τεχνολογία inverter εξοικονομεί ενέργεια & χρήματα
Παθητικό σπίτι - Η καινοτόμος λύση για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης
Η Βουλγαρία κλείνει τη στρόφιγγα στο ρωσικό αέριο - Τι σημαίνει αυτό για όλους μας
Γιατί η αντλία θερμότητας καίει 6 φορές λιγότερο από το πετρέλαιο;
Net-Billing: Το νέο εργαλείο για φθηνότερο ρεύμα που «κόλλησε» στην πράξη
Κινούμαι Ηλεκτρικά 3: Μπαίνει χρήμα στους λογαριασμούς 940 δικαιούχων
Inverter & φωτοβολταϊκά: Ο «εγκέφαλος» πίσω από την πράσινη ενέργεια
Ψάχνεις; Βρίσκεις. Εξοικονόμηση, ανακαίνιση.
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Πολιτική Cookies |
Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334
Copyright © 2025
4green.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.autotriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη – Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.