Αυτή η εφεύρεση απορροφά περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση από ένα μικρό δάσος!

2.576 επισκέψεις στο άρθρο

Λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό φυτών και βρύων που απομακρύνουν φυσικά τη σκόνη, το διοξείδιο του αζώτου και τα αέρια του όζοντος από τον αέρα του περιβάλλοντος.

Δεν είναι μυστικό ότι ο αέρας του Λονδίνου είναι βρώμικος σαν κόλαση. Μέσα σε ένα μήνα, ο «Μεγάλος καπνός» έφθασε στο όριο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που όρισε η ΕΕ για το σύνολο του 2018. Αλλά ένα νέο κομμάτι αστικών "επίπλων" ελπίζει να χρησιμεύσει στη μεγάλη μάχη της πρωτεύουσας για «πράσινο».

Η Green City Solutions, που εδρεύει στη Γερμανία, έχει πρόσφατα "φυτεύσει" CityTree έξω από  παμπ και οργανικά σούπερ μάρκετ της Glasshouse Street στο Λονδίνο, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το περίφημο Piccadilly Circus. Είναι ένα είδος υβριδίου, ένα φίλτρο ρύπανσης-απορρόφησης και μια έξυπνη συσκευή παρακολούθησης περιβάλλοντος.

Λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό φυτών και βρύων που απομακρύνουν φυσικά τη σκόνη, το διοξείδιο του αζώτου και τα αέρια του όζοντος από τον περιβάλλοντα αέρα. Είναι επίσης συνδεδεμένο με το "Διαδίκτυο των πραγμάτων", παρέχοντας δεδομένα σχετικά με τα επίπεδα μόλυνσης, την υγρασία του εδάφους, τη θερμοκρασία του αέρα και την ποιότητα του νερού. Πάνω από όλα, έχει σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικό στους βανδαλισμούς και διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρόλο που είναι μικρή εγκατάσταση, η συσκευή αυτή έχει το ίδιο πλεονέκτημα για έως και 275 πραγματικά δέντρα φιλτράροντας τον αέρα μέχρι 240 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, καθώς και όλα τα άλλα δυσάρεστα σωματίδια και διοξείδιο του αζώτου που βρέθηκαν σε ρύπανση εσωτερικών πόλεων.

Αν και αυτό το "έπιπλο" δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει όλες τις θλίψεις του Λονδίνου, χρησιμεύει ως ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το σχέδιο και η τεχνολογία αναλαμβάνουν την πρόκληση της επίλυσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη μας.