Η LG απέκτησε την Athom για την ανάπτυξη δραστηριότητας «Intelligent Space» με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Η LG απέκτησε την Athom για την ανάπτυξη δραστηριότητας «Intelligent Space» με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

(08/07/2024)

- Η εταιρεία θα αποκτήσει βαθύτερες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής & τα μοτίβα χρήσης των πελατών
- Θα επιταχύνει την LG ThinQ AI Home Business
- Η ενσωμάτωση αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σπιτιού AI που θα παρέχει βέλτιστες λύσεις χώρου
- Οι πελάτες θα συνεργάζονται με τη τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα διαχειρίζεται τις συσκευές

Η LG Electronics (LG) απέκτησε πρόσφατα το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Athom, μιας κορυφαίας στον κλάδο εταιρείας ανάπτυξης έξυπνων οικιακών πλατφορμών με έδρα το Enschede της Ολλανδίας. Η συμφωνία περιλαμβάνει σχέδια για την απόκτηση του υπόλοιπου 20% εντός των επόμενων τριών ετών. Αυτή η στρατηγική κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας της LG στο πλαίσιο των ανοικτών οικοσυστημάτων έξυπνου σπιτιού. Ενσωματώνοντας τις δυνατότητες της Athom με την τεχνολογία Affectionate Intelligence της LG, η LG φιλοδοξεί να ηγηθεί της εποχής καινοτομίας στο σπίτι με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη.
 
Η LG σχεδιάζει να ενσωματώσει την εκτεταμένη συνδεσιμότητα της Athom - η οποία συνδέει χιλιάδες συσκευές, αισθητήρες και συσκευές φωτισμού - με την πλατφόρμα LG ThinQ με δυνατότητα δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Η ενσωμάτωση αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σπιτιού AI που θα παρέχει βέλτιστες λύσεις χώρου, αποκτώντας βαθύτερη κατανόηση του πελάτη. Στο AI home της LG, οι πελάτες θα συνεργάζονται με τη τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα διαχειρίζεται τις συσκευές και τις συσκευές IoT για να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο περιβάλλον προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις τους.
 

Η LG οραματίζεται την επέκταση της διαφοροποιημένης εμπειρίας του πελάτη από τα σπίτια με τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορους χώρους όπου οι πελάτες περνούν το χρόνο τους, όπως εμπορικοί χώροι και περιβάλλοντα κινητικότητας, υλοποιώντας και προωθώντας τελικά την έννοια του "ευφυούς χώρου".
 
Η Athom είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που διαθέτει τον έξυπνο οικιακό κόμβο "Homey", ο οποίος συνδέεται με οικιακές συσκευές και συσκευές IoT, και προσφέρει επίσης συνδρομητικές υπηρεσίες cloud. Το 'Homey' ιδρύθηκε το 2014 και την τελευταία δεκαετία επεκτάθηκε κυρίως στην Ευρώπη, αποκτώντας μια πιστή πελατειακή βάση εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών. Από το 2023, οι συσκευές 'Homey' είναι διαθέσιμες στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και στην Ευρώπη.
 

Η Athom έχει αναπτύξει τον δικό της διανομέα και το δικό της λειτουργικό σύστημα για να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο οικοσύστημα έξυπνου σπιτιού. Η ναυαρχίδα της, το Homey Pro, μπορεί να συνδεθεί σε περισσότερες από 50.000 συσκευές και υποστηρίζει διάφορες μεθόδους σύνδεσης, όπως Wi-Fi, Bluetooth, Z-Wave, Matter και Thread, καθιστώντας το ιδιαίτερα ευέλικτο και αυτόνομο.
 
Το Homey App Store, το οποίο διαχειρίζεται η Athom, προσφέρει περίπου 1.000 εφαρμογές για τη σύνδεση και τον έλεγχο οικιακών συσκευών από εταιρείες όπως η Philips Hue και η IKEA. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές βασίζονται σε επίσημες συνεργασίες, παράλληλα με έναν μεγάλο αριθμό εφαρμογών που αναπτύσσονται από την κοινότητα του Homey. Αυτή η κοινότητα προγραμματιστών συμβάλλει ενεργά στην ανοικτή πλατφόρμα του Athom, διευρύνοντας συνεχώς το σύνολο των εμπορικών σημάτων και των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα έξυπνο οικιακό περιβάλλον κατεβάζοντας εφαρμογές από το κατάστημα και συνδέοντας τις συσκευές τους.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>