Η συζήτηση και το ενδιαφέρον για το υδρογόνο φουντώνουν. Ήλθε η ώρα για να αποτελέσει το υδρογόνο το βασικό καύσιμο για την ανθρωπότητα;

Η συζήτηση και το ενδιαφέρον για το υδρογόνο φουντώνουν. Ήλθε η ώρα για να αποτελέσει το υδρογόνο το βασικό καύσιμο για την ανθρωπότητα;

Είναι το υδρογόνο το καύσιμο του μέλλοντος;

1.973 επισκέψεις στο άρθρο

Μέσα στη δεκαετία που διανύουμε η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για το πράσινο και χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα υδρογόνο αναμένεται να είναι κατακόρυφη και να ανέλθει ακόμα και στο 50%!

Η συζήτηση για το υδρογόνο ολοένα και «φουντώνει» (διάβασε περισσότερα εδώ), καθώς αυτό φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στο τραπέζι των συζητήσεων παγκοσμίως. Αναμένεται να είναι το καύσιμο του μέλλοντος (διάβασε περισσότερα εδώ) και δικαίως συγκεντρώνει επάνω του τεράστιο ενδιαφέρον.

Κοινοποίησέ το »

Αύξηση 50% στη ζήτηση υδρογόνου!
  • Η νέα έκθεση του Hydrogen Council
  • Ο ρόλος του υδρογόνου στην απανθρακοποίηση παγκοσμίως
  • Η δράση και οι υποδομές στο επίκεντρο
  • Η ρεαλιστική λύση για  μείωση της θερμοκρασίας μέχρι 1,5 βαθμό Κελσίου
Η νέα έκθεση του Hydrogen Council

Η παγκόσμια ζήτηση αύξησης πράσινου και χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, υδρογόνου, η οποία αναμένεται να ανέλθει ακόμα και στο 50%, καταγράφεται στη νέα έκθεση του Hydrogen Council, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του energypress. Επισημαίνεται ό,τι η ανάπτυξη της οικονομίας του υδρογόνου πηγαίνοντας χέρι-χέρι με τον εξηλεκτρισμό, είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς θα επιτρέψει τη σε βάθος απανθρακοποίηση παγκοσμίως, με ένα προσιτό και αποτελεσματικό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην έκθεση με τίτλο «Hydrogen for Net Zero», το υδρογόνο μπορεί να παρέχει λύσεις απανθρακοποίησης με το χαμηλότερο κόστος για το 1/5 της τελικής ενεργειακής ζήτησης μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα. Η συμβολή του θα οδηγήσει σε μια συνολική μείωση κατά 80 Gt CO2, κάτι που σημαίνει ό,τι αποτελεί μία ρεαλιστική λύση για την επίτευξη του στόχου για  μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας μέχρι 1,5 βαθμό κελσίου.

Δράση και υποδομές τώρα! – Το μήνυμα προς τους πολιτικούς ηγέτες


Σε κάλεσμά του προς τους πολιτικούς ηγέτες παγκοσμίως ο Διευθύνων Σύμβουλος του Hydrogen Council, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών για την ανάπτυξη του υδρογόνου, καθώς αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία της επίτευξης των στόχων για τη κλιματική αλλαγή.

Για αυτό το λόγο, τονίζεται ό,τι θα πρέπει οι πολιτικοί ηγέτες των χωρών του κόσμου να προχωρήσουν σε γενναία βήματα σε ό,τι αφορά τις υποδομές, τη παραγωγή, αλλά και τις τελικές χρήσης του υδρογόνου και αυτά τα βήματα θα πρέπει να γίνουν από τώρα.
 
 
 
 
 
 

Κοινοποίησέ το »