Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη συναυλία της Μαρίνας Σάττι.

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

13.082 επισκέψεις στο άρθρο

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για περιβαλλοντικά θέματα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη συναυλία της ερμηνεύτριας και δημιουργού Μαρίνας Σάττι στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 20:30.H νεαρή τραγουδοποιός παρουσιάζει τη νέα της μουσική παράσταση με τίτλο “YALLA!”, που στην αραβική γλώσσα σημαίνει “ΠΑΜΕ!”. Στη σκήνη του “YALLA!”, μαζί με τη Μαρίνα, θα βρεθούν τέσσερις fonέs, που με τη συνοδεία κρουστών, ένα δυνατό μείγμα ήχων, αλλά και χορογραφίες εμπνευσμένες από διαφορετικές κουλτούρες, θα δημιουργήσουν ένα σύγχρονο μουσικό “πανηγύρι”. Ένα θέαμα το οποίο θα παρασύρει το κοινό σε μία συγκλονιστική μουσική εμπειρία, ένα σημείο συνάντησης δεκάδων κόσμων και γλωσσών.

Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 5 Ιουνίου στις 20:30 όπου η κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης θα μεταμορφωθεί σε θερινό κινηματογράφο για να προβληθεί το ντοκιμαντέρ Before the flood, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Oscar ηθοποιό LeonardoDiCaprio. Το ντοκιμαντέρ- διατίθεται δωρεάν από το NationalGeographic που είχε αναλάβει και την παραγωγή του- και  εστιάζει στις ραγδαίες κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα του φαινόμενου του θερμοκηπίου, τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στο οικοσύστημα και στους ανθρώπους, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη μας. Βασική επιδίωξη αποτελεί η αφύπνιση και ευαισθητοποίηση του θεατή γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος.