Το φυσικό αέριο συμφέρει.

Το φυσικό αέριο συμφέρει.

Φυσικό αέριο: Θέρμανση, μαγείρεμα και ζεστό νερό με λιγότερα λεφτά

  • Το φυσικό αέριο συμφέρει.
  • Φυσικό αέριο: Θέρμανση, μαγείρεμα και ζεστό νερό με λιγότερα λεφτά

Φυσικό αέριο: Θέρμανση, μαγείρεμα και ζεστό νερό με λιγότερα λεφτά

4.024 επισκέψεις στο άρθρο (11/03/2024)
Σχολιάστε

- 40-50% λιγότερα έξοδα θέρμανσης
- 70% εξοικονόμηση στο ρεύμα για το μαγείρεμα
- Ζεστό νερό 24/7, 40-60% πιο φθηνό
- Απόλυτη ασφάλεια (με αισθητήρες, διακόπτες, βαλβίδες ασφάλειας)

ECONOMY GREEN ENERGY
ENERGY SAVING - ΜΑΡΚΟΣ Π. ΑΛΙΚΑΡΗΣ

Το φυσικό αέριο ήταν ο νικητής του περσινού χειμώνα, δίνοντας την πιο οικονομική λύση στους καταναλωτές (σε σύγκριση με τα υπόλοιπα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα). Τα πράγματα δείχνουν να είναι ακόμα καλύτερα το φετινό χειμώνα, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου πριν λίγες μέρες έπεσε κάτω από τα 40 ευρώ (μεγαβατώρα). Τιμή δηλαδή που θυμίζει την εποχή προ του πολέμου στην Ουκρανία. Πάμε να δούμε 4 λόγους για να διαπιστώσουμε το αν συμφέρει.
 

40-50% λιγότερα έξοδα θέρμανσης (συγκριτικά με πετρέλαιο)

Το φυσικό αέριο, εκτός του ότι είναι γενικά ένας πολύ οικονομικός τρόπος θέρμανσης, προσφέρει και τη δυνατότητα αυτονομίας στη θέρμανση ενός διαμερίσματος. Έτσι αποφεύγονται οι άσκοπες σπατάλες σε κόστος και ενέργεια αλλά και οι διαφωνίες με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές που ισχύουν μέχρι στιγμής, αν κάποιος καταναλωτής επιλέξει το φυσικό αέριο για τη θέρμανσή του τη φετινή περίοδο θα έχει εξοικονόμηση της τάξης του 40-50% (συγκριτικά με το πετρέλαιο).
 

70% εξοικονόμηση στο ρεύμα για το μαγείρεμα

Οι εστίες δεν χρειάζονται προθέρμανση και η ταχύτητα στο μαγείρεμα εντυπωσιάζει. Η χρήση φυσικού αερίου στο μαγείρεμα μπορεί να επιτευχθεί με αντικατάσταση της παλαιάς κουζίνας με κουζίνα φυσικού αερίου (ελεύθερη ή εντοιχιζόμενη). Οι οικιακές συσκευές φυσικού αερίου φέρουν ασφαλιστικές διατάξεις, ενώ επιτυγχάνουν εξοικονόμηση έως και 70%, σε σχέση με τις ηλεκτρικές κουζίνες.
 

Ζεστό νερό 24/7, 40-60% πιο φθηνό (boiler πετρελαίου ή θερμοσίφωνας)

Τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης  επιτρέπουν τη παροχή ζεστού νερού 24 ώρες το 24ωρο. Συνήθως χρησιμοποιούνται ταχυθερμοσίφωνες φυσικού αερίου ή  boiler αποθήκευσης φυσικού αερίου και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση έως και 40%, σε σχέση με ένα boiler πετρελαίου, αλλά και έως 60% σε σχέση με ένα θερμοσίφωνα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>