Δουλειές αυτή την εποχή: 3+1 λύσεις για μείωση εξόδων

Καθαρισμός ηλιακών πάνελ.

Καθαρισμός ηλιακών πάνελ.

  • Δουλειές αυτή την εποχή: 3+1 λύσεις για μείωση εξόδων
  • Καθαρισμός ηλιακών πάνελ.

Δουλειές αυτή την εποχή: 3+1 λύσεις για μείωση εξόδων

16.997 επισκέψεις στο άρθρο (28/05/2024)
Σχολιάστε

- Ήρθε η ώρα να καθαρίσεις το κλιματιστικό και τα ηλιακά πάνελ
- Τα λερωμένα φίλτρα κατεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση
- SOS των ειδικών μετά τη συνεχόμενη αφρικανική σκόνη
- Βάλε τέντες και πέργκολες σε σωστό σημείο

Ήρθε η ώρα να καθαρίσεις τα φίλτρα των κλιματιστικών, είναι εύκολο! Τα λερωμένα φίλτρα κατεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση!
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Με την αλλαγή της λειτουργίας των κλιματιστικών από την θέρμανση στην ψύξη, που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, είναι η κατάλληλη περίοδος για τον καθαρισμό των φίλτρων τους. Η διαδικασία αυτή πρέπει να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τον τύπο του φίλτρου. 

Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται από τα φίλτρα δυνητικά παθογόνοι μικροοργανισμού, αλλά μειώνεται και η κατανάλωση του κλιματιστικού, καθώς ένα «μπουκωμένο» φίλτρο απαιτεί περισσότερη ενέργεια για τη λειτουργία του κλιματιστικού.

Δείτε επίσης: Έξυπνα tips για να επιλέξεις τον σωστό ηλιακό θερμοσίφωνα

Καθάρισε τα ηλιακά πάνελ για να δουλεύουν στο μέγιστο, σίγουρα έχουν μαζέψει σκόνη!

Είτε πρόκειται για ηλιακούς θερμοσίφωνες, είτε για φωτοβολταϊκά πάνελ, ένας απλός καθαρισμός/πλύσιμο μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την απόδοση των συστημάτων. Με το απλό πλύσιμο του απομακρύνονται σκόνες και λάσπες που μπορεί να έχουν επικολληθεί πλέον στα πάνελ με την βοήθεια της βροχής. 

Για την μεγιστοποίηση της απόδοσης τους η διαδικασία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με το κόστος να είναι μηδαμινό.

Βάλε τέντες και πέργκολες σε σωστό σημείο για να κόψεις τον ήλιο αλλά όχι και την θέα

Ένα από τα μέτρα τα οποία μπορεί να επιφέρουν  σημαντική μείωση στα ηλιακά φορτία του σπιτιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι οι τέντες και πέργκολες. Παρότι το κόστος τους είναι μικρό, σε σύγκριση με άλλα μέτρα, όπως η θερμομόνωση, το αποτέλεσμα που προσφέρουν είναι αρκετά  ικανοποιητικό. 

Ανάλογα με τον προσανατολισμό που έχουν, συμβάλουν τόσο στην θερμική άνεση, όσο και στην οπτική άνεση, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα θάμπωσης από την υπερβολική φωτεινότητα, αλλά και την γωνία πρόσπτωσης της ηλιακής ακτινοβολίας. Το κόστος τους εξαρτάται από το είδος σκιάστρων, καθώς υπάρχουν οικονομικές (τέντες), αλλά και πιο ακριβές και αποτελεσματικές λύσεις (κινητά σκίαστρα, πέργκολες κ.α.)

Ρίξε ένα βαψιματάκι  στο σπίτι, θα προσφέρει μόνωση και θα ανανεώσει την διάθεση σου!

Το βάψιμο είτε αυτό πρόκειται για εσωτερικό χώρο είτε για το εξωτερικό του κτιρίου μπορεί να επιφέρει βελτίωση στην ενεργειακή κατάσταση του κτιρίου, αλλά και σημαντική ανανέωση στους χώρους που καθημερινά κατοικούμε, βελτιώνοντας την διάθεσή μας. 

Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί στην αγορά χρώματα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ως επιπλέον στρώμα θερμομόνωσης. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα χρώματα εξωτερικών χώρων, γνωστά και ως ψυχρά χρώματα ή θερμομονωτικά, έχουν πολύ μεγαλύτερο συντελεστή εκπομπής και αντανακλαστικότατα σε σχέση με ένα απλό λευκό επίχρισμα.