Μόνωση, για 70% λιγότερα χρήματα σε θέρμανση και ψύξη!

Διαβάστηκε από 15330 αναγνώστες -

Η θερμομόνωση αναβαθμίζει την αξία του ακινήτου σας, σας "εξοικονομεί" 70% των χρημάτων από θέρμανση/ψύξη & βελτιώνει την ποιότητα σας ζωής σας, σε ένα χώρο απαλλαγμένο από υγρασία και μούχλα!

SCHUCO
ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ
Με θερμομόνωση εξοικονομείτε το 60% των χρημάτων που θα σπαταλούσατε για θερμάνετε ή να δροσίσετε το χώρο σας σε ένα μη θερμομονωμένο σπίτι! 

Σε σπίτια χωρίς επαρκή θερμομόνωση, είναι συχνό το φαινόμενο οι ιδιοκτήτες να παραπονιούνται ότι κρυώνουν τον χειμώνα ακόμα και όταν το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί ασταμάτητα και τα σπίτια τους εσωτερικά έχουν ικανοποιητική θερμοκρασία. Αυτό συμβαίνει γιατί μια τεράστια ποσότητα θερμικής ενέργειας στην ουσία χάνεται μέσα από την οροφή, τους τοίχους και την πυλωτή. Εσείς δαπανάτε πάρα πολλά χρήματα για να θερμάνετε το χώρο σας, τα καλοριφέρ δουλεύουν ασταμάτητα, αλλά στην ουσία ένα ποσοστό περίπου 60% των χρημάτων σας απλά το σπαταλάτε χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 
 Σε ένα μη θερμομονωμένο σπίτι ακόμα και 21-22 βαθμοί δεν είναι αρκετοί για να αισθανθείτε ζεστά και άνετα ενώ μετά τη θερμομόνωση του κτιρίου σας θα αισθάνεστε θερμικά άνετα περίπου στους 19 βαθμούς  τους χειμερινούς μήνες) η εξοικονόμηση αυτή μπορεί να φτάσει σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και στο 65-70% Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι θερμομονώνοντας σωστά το σπίτι σας, θα γλυτώσετε πολλά χρήματα από την τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας που θα έχετε.

Η αξία του ακινήτου σας ανεβαίνει και αναβαθμίζεται σε περίπτωση που επιθυμείτε να το πουλήσετε ή να το νοικιάσετε! 

Εξίσου σημαντικό όφελος για εσάς, είναι η υπεραξία που αποκτάει το ακίνητο σας.  Εκτός από την ενεργειακή ανακαίνιση που προσφέρει η θερμομόνωση και η υγρομόνωση στο κτίριο σας, θα πάρετε και μια πλήρη αισθητική – οπτική ανακαίνιση του εξωτερικού του κτιρίου σας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ένα καινούριο, πλήρες ανακαινισμένο κτίριο εξωτερικά.

Εάν το κτίριο σας δεν έχει θερμομόνωση και υγρομόνωση, είστε υποχρεωμένοι να το συντηρείτε συχνά, δαπανώντας υπέρογκα ποσά, ανάλογα και την ηλικία του. Μερικές από τις συνέπειες που αποφέρει η μη ύπαρξη θερμομόνωσης είναι οι εξής: 
  • Εμφάνιση υγρασίας στις εσωτερικές επιφάνειες. Θα δείτε σταγόνες να τρέχουν από τους τοίχους σας και τα ταβάνια σας ή/και δημιουργία γκρίζων και μαύρων κηλίδων και στιγμάτων (δηλαδή την εμφάνιση μύκητα). Το φαινόμενο έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες να χρειάζεται να βάφουν πολύ συχνά το σπίτι τους (ακόμα και κάθε χρόνο) ή σε περιπτώσεις έντονης υγροποίησης, να παρουσιάζονται σημαντικότερες φθορές (οξείδωση οπλισμού, ρηγματώσεις στους σοβάδες ή ακόμα και αποκόλληση σοβάδων από τα ταβάνια).
  • Θερμικές Καταπονήσεις! Η μόνωση προστατεύει τα δομικά στοιχεία του κτιρίου σας. Η θερμομόνωση στην ταράτσα, στους τοίχους σας και στην πυλωτή, προστατεύει το ακίνητο σας από τις έντονες θερμικές καταπονήσεις, χειμώνα - καλοκαίρι! 

Εκτός από το ακίνητό σας, αναβαθμίζεται και η ποιότητα της ζωής σας! Με τη θερμομόνωση θα βάλετε ένα τέλος σε αλλεργίες και άλλες ενοχλήσεις λόγω της υγρασίας! 

Εκτός από τα χρηματικά οφέλη που θα έχετε, από την ενεργειακή ασφάλεια που θα νιώσετε επιτέλους, εξίσου σημαντική είναι και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής που θα έχετε μέσα στο σπίτι σας. Η θερμική άνεση που θα απολαμβάνετε εσείς και η οικογένεια σας πλέον τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι είναι αξία ανεκτίμητη και ίσως μερικές φορές αξία ισχυρότερη και από το οικονομικό όφελος.
 

 

Ακολουθήστε το 4green στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
ECONOMY GREEN ENERGY
ENERGY SAVING - ΜΑΡΚΟΣ Π. ΑΛΙΚΑΡΗΣ
ΤΕΡΚΟΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ (TAIRCON ENERGY)
ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ
MAPEI HELLAS S.A.