Με τη θερμομόνωση του σπιτιού ή της επιχείρησής σου γλιτώνεις πολλά χρήματα, από όποια πλευρά και αν το δεις. Εμείς στο 4green.gr τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Με τη θερμομόνωση του σπιτιού ή της επιχείρησής σου γλιτώνεις πολλά χρήματα, από όποια πλευρά και αν το δεις. Εμείς στο 4green.gr τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Μόνωσέ το! Εξοικονομείς ενέργεια έως 70%!

Η θερμομόνωση του χώρου σου εξοικονομεί ενέργεια έως 70% χειμώνα - καλοκαίρι, μειώνει δραστικά την εμφάνιση βλαβών, αναβαθμίζει την αξία του ακινήτου, είτε για να το απολαμβάνεις εσύ, είτε για να το αξιοποιήσεις ως πώληση ή ενοικίαση.

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.

Με λίγα λόγια, κερδίζεις χρήματα από όποια πλευρά και αν το δεις! Σίγουρα έχεις επισκεφτεί ένα σπίτι φίλων,  το οποίο είναι νέας κατασκευής. Έχεις παρατηρήσει ό,τι το χειμώνα είναι ζεστό ακόμα και όταν δεν είναι ανοιχτή η θέρμανση και το καλοκαίρι δροσερό ακόμα και όταν το κλιματιστικό είναι κλειστό.

Kοινοποίησε το »


Δεν είναι περίεργο, ούτε κρύβει κάποιο μυστικό. Είναι θέμα θερμομόνωσης, είτε εσωτερικής, είτε εξωτερικής. Πρόσφατα είχαμε γράψει και για τη θερμοπρόσοψη, η οποία είναι μία win-win κατάσταση (διάβασε περισσότερα εδώ).

Οι καινούριες κατασκευές είναι εξοπλισμένες με δομικά υλικά νέας τεχνολογίας (διάβασε περισσότερα εδώ) , με αποτέλεσμα να έχουν αυτό που λέμε ισχυρή θερμομόνωση. Δεν είσαι όμως τεχνικός και θέλεις να μάθεις απλά και κατανοητά το τι είναι αυτή η περίφημη θερμομόνωση. Πάμε να δώσουμε έναν ορισμό με απλά λόγια.

Τι είναι η θερμομόνωση

Mε τον όρο θερμομόνωση εννοούμε τη μόνωση ενός κτιρίου από το κρύο και τη ζέστη με θερμομονωτικά υλικά (πολυστερίνη, πετροβάμβακας κ.α.) που εφαρμόζουμε στους τοίχους, κυρίως εξωτερικά του κτιρίου (κέλυφος). Με αυτό το τρόπο πετυχαίνουμε σημαντική μείωση των απωλειών θερμότητας από το εσωτερικό του κτιρίου το χειμώνα, αλλά και την είσοδο των υψηλών θερμοκρασιών στο εσωτερικό του τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 70% αν θερμομονώσεις σωστά το χώρο σου!

Συμφέρει τη τσέπη σου! Χωρίς πολλά λόγια, μπορείς να εξασφαλίσεις εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 70% ! Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια που θα χρειάζεσαι για να πετύχεις μια ιδανική θερμοκρασία για το σπίτι σου είτε το χειμώνα, είτε το καλοκαίρι ελαττώνεται τουλάχιστον στο μισό, με αποτέλεσμα να έχεις σταθερά λιγότερα έξοδα.

Η τεχνογνωσία της θερμομόνωσης  στην Ελλάδα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες και εταιρείες που κάνουν ποιοτική δουλειά με τη κατάλληλη εμπειρία. Θα βρεις εύκολα καλές προσφορές και επιλέγοντας αυτό που σου ταιριάζει μπορείς να εξασφαλίσεις τη προστασία του σπιτιού και τη δική σου, ποιοτικά και για πολλά χρόνια!

Η εξωτερική θερμομόνωση μειώνει την εμφάνιση βλαβών και προβλημάτων!


Η εξωτερική θερμομόνωση προστατεύει κάθε κτίριο από όλες  τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία  μειώνοντας έτσι την εμφάνιση βλαβών και προβλημάτων. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μειώνονται και οι εργασίες που χρειάζονται για τη συντήρηση και επισκευή αυτών, άρα ακόμα περισσότερη οικονομία για εσένα!

Ένα κτίριο που δεν είναι μονωμένο σωστά δημιουργεί και άλλα προβλήματα πέρα από τα οικονομικά!

Με απλά λόγια, όταν ο χώρος μας δεν μπορεί να μας προσφέρει θερμική άνεση, τότε  δυσκολεύει κάθε δραστηριότητά είτε αυτό είναι διασκέδαση, είτε εργασία. Επίσης όταν ζούμε μέσα σε ένα χώρο που «μπάζει», αυτό πέρα από όλα τα άλλα, αποτελεί κίνδυνο για την υγεία μας προκαλώντας αρθριτικά, ρευματισμούς, πονοκεφάλους και πολλά ακόμα.

Σύνοψη ή αλλιώς to sum up (που λέμε και στο χωριό)

• Με τη θερμομόνωση αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο μειώνοντας το κόστος κατανάλωσης για ψύξη/θέρμανση έως 70%.
• Αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος ζωής του κτιρίου και η προστασία του από διάβρωση, υγρασία, ακόμα και από το παγετό.
• Η ισχυρή θερμομόνωση μόνο των τοίχων και της ταράτσας μπορεί να προσφέρει μείωση των ενεργειακών αναγκών κατά 60% για θέρμανση και ψύξη. Η εξωτερική θερμομόνωση είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να θερμομονώσει κάποιος τους τοίχους, τις ταράτσες, τις οροφές, τους πυλώνες κλπ.
• Το κόστος για τη θερμομόνωση ενός κτιρίου εξαρτάται από τα τετραγωνικά, τη γεωγραφική περιοχή, την εποχή και το πάχος θερμομονωτικού υλικού. Ένα τέτοιο σύστημα έχει ένα κόστος περίπου 40 ευρώ + ΦΠΑ ανά τετραγωνικό μέτρο και μέσο χρόνο απόσβεσης, από την εξοικονόμηση ενέργειας και μόνο, τα 4- 6 χρόνια.
• Αυξάνεται σημαντικά η εμπορική αξία του κτιρίου, με αποτέλεσμα τη μεγάλη μεταπωλητική του αξία ή την ενοικιαστική του αξία.

Τέλος, ακόμα και αν το κτίριό σου δεν είναι νέας κατασκευής, αλλά θέλεις να απολαύσεις όλα τα προνόμια που αναλύσαμε παραπάνω, υπάρχουν καλά νέα. Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης εφαρμόζεται εύκολα και σε παλαιότερα κτίρια!

Συνεπώς, δεν έχεις λόγο πια να μην έχεις κι εσύ ένα σπίτι, όπως αυτό των φίλων σου, το οποίο να έχει στο maximum θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις μία περιουσία.

Εσύ έχεις μονώσει το σπίτι σου; Αν όχι, το σκέφτεσαι;

Δες περισσότερα και ενημερώσου με ένα κλικ στη Digital Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξοικονόμησης 2021!
 
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »

MAPEI HELLAS S.A.