Η επιλογή δομικών υλικών νέας γενιάς και ο σωστός συνδυασμός σου μπορούν να σου προσφέρουν σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση στο σπίτι ή την επιχείρηση!

Η επιλογή δομικών υλικών νέας γενιάς και ο σωστός συνδυασμός σου μπορούν να σου προσφέρουν σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση στο σπίτι ή την επιχείρηση!

Δομικά υλικά από τον ειδικό ή από ένα γνωστό;

17.976 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Με το σωστό συνδυασμό δομικών υλικών νέας γενιάς, εξοικονομείς ενέργεια έως και 70%. Η κακή συνήθεια του «γκουγκλαρίσματος» ή το «μου είπε ένας …γνωστός». Αν δεν έχουν σήμανση CE, απλά αλλάζεις γωνία ό,τι και αν σου πουν. Χαμένος από χέρι, χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη από μηχανικό.

KEBE
ΧΑΛΚΙΣ / ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ

Τα δομικά υλικά νέας γενιάς μπορούν να σου προσφέρουν σπίτι ή επιχείρηση με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση. Η αποτελεσματικότητά τους είναι πιστοποιημένη. Εσύ θα εμπιστευτείς απλά έναν …γνωστό σου ή τους ειδικούς; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Δομικά υλικά νέας γενιάς. Το Α και το Ω στη σύγχρονη οικοδομή & ανακαίνιση!
  • Με το σωστό συνδυασμό, εξοικονομείς ενέργεια έως και 70%
  • Η κακή συνήθεια του «γκουγκλαρίσματος» ή το «μου είπε ένας …γνωστός»
  • Αν δεν έχουν σήμανση CE, απλά αλλάζεις γωνία ό,τι & αν σου πουν
  • Χαμένος από χέρι, χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη από μηχανικό
Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το ζητούμενο!

Ψάχνεις διαρκώς -και σωστά κάνεις- να βρεις τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για το σπίτι ή την επιχείρησή σου. Ποιον θα εμπιστευτείς; Μία μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, έναν γνωστό που συνήθως τα ξέρει όλα ή έναν έμπειρο μηχανικό που αυτό είναι το επάγγελμά του;

Γνωρίζεις ό,τι δεν αρκούν τα ημίμετρα, αλλά χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πακέτο για να έχεις ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι, χωρίς να πληρώνεις μία περιουσία για όλα αυτά. Το Α και το Ω είναι η επιλογή των σωστών δομικών υλικών. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μείωσε την ενέργεια που καταναλώνει το σπίτι ή η επιχείρησή σου επιλέγοντας τα σωστά δομικά υλικά. Με το συνδυασμό τους και τη τεχνογνωσία ενός έμπειρου κατασκευαστή θα πετύχεις σχεδόν μηδενική κατανάλωση!

Ακόμα πιο απλά, η ενεργειακή αναβάθμιση μέσω των δομικών υλικών μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%  (διάβασε περισσότερα εδώ)

Η κακή συνήθεια του «γκουγκλαρίσματος» ή το «μου είπε ένας γνωστός»!

Προτού πάμε στο τι μπορεί να σου προσφέρει ο σωστός συνδυασμός δομικών υλικών με τις οδηγίες ενός ειδικού, πάμε να δούμε μια κακή συνήθεια που έχουμε αρκετοί και μας οδηγεί σε κακές αποφάσεις για την τσέπη μας, αλλά και την ασφάλειά μας.

Στην Ελλάδα έχουμε μία τάση να εμπιστευόμαστε το διαδίκτυο, στο οποίο μπορούμε να βρούμε τα πάντα, αλλά χωρίς καμία εγγύηση για αυτά που διαβάζουμε ή να χρησιμοποιούμε τη φράση «μου το είπε ένας γνωστός και αυτός ξέρει», χωρίς βέβαια να έχει την ειδικότητα για το θέμα που μας ενδιαφέρει.

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα απογοητευτικό, όπως δείχνει η εμπειρία και όχι βέβαια μόνο για τα δομικά υλικά. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο.

Η σωστή προσέγγιση

Σήμερα, έχεις στη διάθεσή σου τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να μοντελοποιήσεις ένα κτίριο με πολύ καλή προσέγγιση, να ληφθούν υπόψη μας πολύ συγκεκριμένα κλιματικά δεδομένα, να προσεγγίσεις με ακρίβεια όλους εκείνους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου και να έχεις υπεύθυνες και αποτελεσματικές λύσεις για την ενεργειακή του αναβάθμιση.

Αυτή η αναβάθμιση μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%, ιδιαίτερα σε κτίρια που είναι κατασκευασμένα πριν την δεκαετία του 80 (όταν και θεσμοθετήθηκε ο Κανονισμός Θερμομόνωσης) και είναι ως επί το πλείστον αμόνωτα.

Είναι γεγονός ότι η αντικατάσταση δομικών υλικών, όπως τα τζάμια, τα κουφώματα, τα χρώματα, κ.α., μπορεί να αναβαθμίσει ενεργειακά ένα κτίριο και να συντελέσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το σημαντικό όμως είναι να γίνει με το σωστό τρόπο, ύστερα από ενεργειακή επιθεώρηση και προσομοίωση του κτιρίου από έμπειρο μηχανικό.

Συνδύασε τα υλικά για σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση!

Η συμμετοχή των δομικών υλικών στην κατασκευή ενός κτιρίου σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης είναι καθοριστική και προκύπτει από τη σωστή προσομοίωση του κτιρίου. Για παράδειγμα, ένα νέου τύπου τούβλο, μια αυξημένη μόνωση, ένα καλύτερης ποιότητας κούφωμα, ένας ενεργειακός υαλοπίνακας, ένας συνδυασμός τελικά αυτών και άλλων υλικών και συστημάτων, μπορούν να οδηγήσουν στο Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης Κτίριο (ΣΜΕΚ).

Αν δεν έχουν σήμανση CE δεν είναι τα σωστά!

Η επιλογή των κατάλληλων δομικών υλικών, βάσει των προδιαγραφών που απαιτούνται για ένα κτίριο ΣΜΕΚ, είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη του στόχου. Η αγορά είναι πλήρης και εξελίσσεται συνέχεια, η τεχνογνωσία υπάρχει και διαδίδεται. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι μονόδρομος γιατί απλά είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να κρατήσουμε χρήματα στη τσέπη σου, ειδικά σε τέτοιους καιρούς.

Οι γενικές απαιτήσεις για τη σήμανση CE:

1.Μηχανική αντοχή και ευστάθεια
2.Πυρασφάλεια
3.Υγιεινή, υγεία και περιβάλλον
4.Ασφάλεια και προσβασιμότητα χρήσης
5.Προστασία κατά του θορύβου
6.Εξοικονόμηση ενέργειας και διατήρηση της θερμότητας
7.Βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων (νέα απαίτηση)

Η σήμανση CE υποδηλώνει ό,τι το προϊόν πληροί αυτές τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και αποτελεί για τις εταιρίες απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτραπεί η χρήση του στην ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς προσαρμογή ή επανέλεγχο των προϊόντων τους.

Πήγαινε σε εξειδικευμένο μηχανικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Αυτό που οφείλεις να κάνεις -αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να εξασφαλίσεις το σωστό αποτέλεσμα- είναι να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο μηχανικό - ενεργειακό σύμβουλο. Ξέρει καλύτερα από οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο ή από έναν γνωστό σου, γιατί πολύ απλά είναι η δουλειά του.

Εσύ τελικά ποιον θα εμπιστευτείς; Μία μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, ένα γνωστό που συνήθως τα ξέρει όλα ή έναν έμπειρο μηχανικό που αυτό είναι το επάγγελμά του;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Β. ΜΑΛΙΟΥΡΗΣ Α.Β.Ε. ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ
ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.