Κουφώματα με χρηματοδότηση από το «Εξοικονομώ Κατ` Οίκον»

8.069 επισκέψεις στο άρθρο

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ Οίκον ΙΙ» μας δίνει την δυνατότητα για αλλαγές στο σπίτι και κυρίως για τα κουφώματα, σημείο που «πονάνε» οι περισσότερες κατοικίες στην Ελλάδα.

REHAU
  • Μπορείς να πάρεις χρηματοδότηση από το  «Εξοικονομώ Κατ΄οίκον» για να αλλάξεις τα παλιά σου κουφώματα μέχρι και 70%!
Η αντικατάσταση κουφωμάτων βρίσκεται μεταξύ των παρεμβάσεων που είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον» και ως εκ τούτου χρηματοδοτείται από το κράτος. Λόγω της απαίτησης του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, η παρέμβαση αφορά κατά βάση, αλλά όχι αποκλειστικά, σε θερμομονωτικά/ θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες. Επιλέξιμη είναι και η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα με την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται ενεργειακή αναβάθμιση. Επιλέξιμη, επίσης, είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία. Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτιρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων και κινητών προστατευτικών εξωφύλλων στα ανοίγματα (παντζούρια, ρολά).
 
  • Δίνεις 20% λιγότερα για θέρμανση και ψύξη
Έρευνες δείχνουν πως το 35% των ενεργειακών απωλειών ενός διαμερίσματος, προέρχονται από τα παλιά κουφώματα. Εκτός από την υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία φτάνει έως και 65% σε σύγκριση με τα κουφώματα παλαιού τύπου (ξύλινο πλαίσιο - μονό τζάμι), τα κουφώματα νέας γενιάς προσφέρουν επιπλέον μεγαλύτερη ασφάλεια, ηχομόνωση, αντοχή και ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες
 
  • Τεράστια ποικιλία
-Κουφώματα αλουμινίου 
Είναι πολύ ανθεκτικά, ασφαλή, life time το υλικό κατασκευής τους και  ανακυκλώσιμο και διαθέτουν υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα και τεχνικές. Προτιμώνται ιδιαίτερα και για μεγάλα ανοίγματα, λόγω της ανθεκτικής κατασκευής τους. Μειονεκτούν στο ότι είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας, οπότε χρειάζονται την επιπρόσθετη τοποθέτηση θερμοδιακοπής, η οποία επιβαρύνει οικονομικά την αξία τους.
-Συνθετικά κουφώματα 
Είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του αλουμινίου, από κατασκευής θερμοδιακοπτόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον. Επίσης, μετά από την αφαίρεσή τους ανακυκλώνονται εξ ολοκλήρου και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ. Η ηχομόνωση δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στα κουφώματα αλουμινίου και τα συνθετικά
 
  • Πώς να διαλέξεις
  1. Ιεράρχηση αναγκών.
Επιλέξτε βάσει: θερμομόνωσης, ασφάλειας, εξοικονόμησης χώρου ή ηχομόνωσης.
  1. Επιλογή κατασκευαστή και τεχνικού.
Σιγουρευτείτε ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στον εκάστοτε χώρο, πιστοποιητικά για τα κουφώματα (σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους
  1. Τοποθέτηση κουφώματος.
Δώστε προσοχή στη θέση του κουφώματος, καθώς, η έκθεση στον ήλιο, τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
  1. Γέμισμα τζαμιών.
Η χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών είναι απαραίτητη για τη σωστή θερμομόνωση. Το διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα τους, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) πρέπει να προβλεφθούν.