Αυτές είναι οι νέες τιμές του μήνα για ρεύμα σε σπίτι και επιχείρηση

Αυτές είναι οι νέες τιμές του μήνα για ρεύμα σε σπίτι και επιχείρηση

1.766 επισκέψεις στο άρθρο (02/04/2024)
Σχολιάστε

- Μπήκε «φρένο» στην πτωτική πορεία των τιμών
- Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκαν οι τιμές Μαρτίου-Απριλίου με μικρές αυξομειώσεις
- Φθηνότερο τιμολόγιο για ρεύμα στο σπίτι το πράσινο της ΕΛΙΝΟΙΛ για τρίτο συνεχόμενο μήνα
- Στο επαγγελματικό ρεύμα τα πράσινα τιμολόγια παίζουν χωρίς (μπλε) αντίπαλο

Η τιμή της χονδροεμπορικής έπεσε, αλλά αυτό δεν αποτυπώθηκε στην τιμή λιανικής

Μπαίνοντας στον τέταρτο μήνα του χρόνου ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές των παρόχων για τα πράσινα και τα μπλε οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια, ενώ αναμένονται και οι τιμές των αντίστοιχων κίτρινων τιμολογίων για τον Μάρτιο (υπενθυμίζεται ότι η τιμή των κίτρινων ανακοινώνεται στο τέλος του μήνα και όχι στην αρχή όπως συμβαίνει με τα πράσινα και τα μπλε τιμολόγια).
Όπως προκύπτει, η υποχώρηση των χονδρεμπορικών τιμών ηλεκτρισμού στα 67,50 ευρώ/μεγαβατώρα τον Μάρτιο (από 73,61 ευρώ/μεγαβατώρα τον Φεβρουάριο) δεν αποτυπώθηκε στα περισσότερα τιμολόγια ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι μετά από τρεις μήνες μπήκε «φρένο» στην πτωτική πορεία των τιμών λιανικής με τις τιμές στα τιμολόγια ρεύματος να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τις τιμές του προηγούμενου μήνα. Οι διαφοροποιήσεις στις τιμές είναι μικρές και οφείλονται κυρίως στις αυξήσεις των εκπτώσεων από μεριάς των παρόχων ώστε να μην υπάρξουν αξιοσημείωτες αυξήσεις στις τιμές.

Η ΕΛΙΝ έχει το φθηνότερο πράσινο οικιακό τιμολόγιο για τρίτη συνεχόμενη φορά, ακολουθεί το μπλε της PROTERGIA

Ας δούμε αναλυτικά πως διαμορφώθηκαν οι τιμές των παρόχων στα πράσινα και μπλε οικιακά τιμολόγια.

Το πράσινο οικιακό τιμολόγιο της ΕΛΙΝΟΙΛ είναι σταθερά το πιο φθηνό τιμολόγιο όλων κάθε μήνα, αφού έχασε την πρώτη θέση μόνο προσωρινά όταν ανακοινώθηκαν τα μπλε τιμολόγια 6μηνης διάρκειας της PROTERGIA και της ΗΡΩΝ. Ειδικότερα, το πράσινο τιμολόγιο της ΕΛΙΝ ήταν το φθηνότερο τιμολόγιο για ρεύμα στο σπίτι τόσο τον Φεβρουάριο, όσο και τον Μάρτιο, ενώ διατηρεί την πρωτιά και για τον Απρίλιο παρά την αύξηση της τιμής του συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Η τιμή του διαμορφώθηκε στα 0,091 ευρώ/κιλοβατώρα (από 0,082 ευρώ/κιλοβατώρα που είχε τον Μάρτιο) και 5 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Την δεύτερη θέση των φθηνότερων τιμολογίων για ρεύμα στο σπίτι διατηρεί το 6μηνης διάρκειας μπλε οικιακό τιμολόγιο της PROTERGIA (Οικιακό Ν - Value Safe) που κράτησε ακέραιη την τιμή των 0,097 ευρώ/κιλοβατώρα που είχε και τον Μάρτιο και το πάγιο των 9,90 ευρώ τον μήνα. Με την αύξηση της τιμής του φθηνότερου πράσινου οικιακού τιμολογίου (της ΕΛΙΝ) και την ταυτόχρονη διατήρηση της τιμής του φθηνότερου μπλε (της PROTERGIA) μείωνεται ακόμα περισσότερο η ψαλίδα μεταξύ πράσινων και μπλε τιμολογίωνΤην τρίτη θέση καταλαμβάνει το πράσινο οικιακό τιμολόγιο της VOLTERRA, η οποία βρισκόταν εκτός δεκάδας τον Μάρτιο, αλλά πλέον επιστρέφει δυναμικά προσφέροντας την ανταγωνιστική τιμή των 0,099 ευρώ/κιλοβατώρα και μηνιαίο πάγιο στα 4,50 ευρώ. Το top 5 των φθηνότερων τιμολογίων για ρεύμα στο σπίτι συμπληρώνουν το 6μηνης διάρκειας μπλε οικιακό τιμολόγιο της ΗΡΩΝ (Fix Genius Home 3) με 0,099 ευρώ/κιλοβατώρα (με 20% έκπτωση συνέπειας) και 9,50 ευρώ μηνιαίο πάγιο και το πράσινο οικιακό τιμολόγιο της VOLTON που δεν σπάει το φράγμα των 10 λεπτών ανά κιλοβατώρα, προσφέροντας τιμή στα 0,105 ευρώ/κιλοβατώρα (με 35% έκπτωση συνέπειας) και 4,90 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Αξίζει να σημειωθεί πως το τιμολόγιο της VOLTON κάνει δώρο το ρεύμα του πρώτου μήνα (μέχρι 500 kwh) για όλες τις νέες αιτήσεις.

ΟΙΚΙΑΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΗ  kWh (με έκπτωση) ΕΥΡΩ ΓΙΑ 500 kWh
ΕΛΙΝΟΙΛ Ειδικό 0,091 € 45,50 €
PROTERGIA Οικιακό Value Safe (6μηνο προϊόν) 0,097 € 48,50 €
VOLTERRA Ειδικό 0,099 € 49,50 €
ΗΡΩΝ Fix Genius Home 3 0,099 € 49,50 €
VOLTON Ειδικό 0,105 € 52,50 €
Οι τιμές που αναγράφονται στο τελευταίο πεδίο δεν είναι οι τελικές, καθώς δεν έχουν υπολογιστεί παράγοντες όπως π.χ. το μηνιαίο πάγιο ή οι προσφορές.

Πλήρη κυριαρχία των πράσινων τιμολογίων για ρεύμα στην επιχείρηση, εκτός 10αδας το φθηνότερο μπλε

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στα επαγγελματικά τιμολόγια ρεύματος, μόνο που εδώ τα πράσινα τιμολόγια κυριαρχούν αφού παίζουν χωρίς αντίπαλο. Την φθηνότερη τιμή του Απριλίου για ρεύμα στην επιχείρηση προσφέρει η VOLTERRA με 0,099 ευρώ/κιλοβατώρα και 4,50 ευρώ μηνιαίο πάγιο, όντας ο μόνος πάροχος που προσφέρει επαγγελματικό τιμολόγιο ρεύματος με τιμή κάτω από 10 λεπτά την κιλοβατώρα. Την δεύτερη πιο φθηνή τιμή του μήνα έχει η το πράσινο τιμολόγιο της SOLAR ENERGY, η οποία έχασε την πρωτιά που κατείχε τον προηγούμενο μήνα, με 0,112 ευρώ/κιλοβατώρα και 5 ευρώ μηνιαίο πάγιο, ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το πράσινο επαγγελματικό τιμολόγιο της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (Επαγγελματικό 1 & ΦΟΠ) με την ίδια τιμή (0,112 ευρώ/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας 34%). Το top 5 των φθηνότερων τιμολογίων για ρεύμα στην επιχείρηση συμπληρώνουν το πράσινο τιμολόγιο της ΕΛΙΝΟΙΛ με 0,114 ευρώ/κιλοβατώρα και μηδενικό(!) μηνιαίο πάγιο και το πράσινο τιμολόγιο της ELPEDISON (Γ23) με 0,110 ευρώ/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες του μήνα και 0,117 ευρώ/κιλοβατώρα για όλες τις υπόλοιπες (πέραν των πρώτων 100 που θα κάψετε) και 5 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και το πράσινο επαγγελματικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για αγροτικό ρεύμα που παρέχει τιμή στα 0,108 ευρώ/κιλοβατώρα και 5 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Τέλος, για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα μπλε σταθερό τιμολόγιο για την επιχείρησή του, το φθηνότερο μπλε επαγγελματικό τιμολόγιο του Απριλίου είναι το 6μηνης διάρκειας τιμολόγιο της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (ΜΑΧΙ Business 1 Fixed) με τιμή 0,120 ευρώ/κιλοβατώρα (με έκπτωση συνέπειας 25%) και 9 ευρώ μηνιαίο πάγιο.

Συνέχεια του άρθρου >>>