Ξύλινα υπόστεγα: Πώς σε γλιτώνουν από τη ζέστη το καλοκαίρι

Ξύλινα υπόστεγα: Πώς σε γλιτώνουν από τη ζέστη το καλοκαίρι

  • Ξύλινα υπόστεγα: Πώς σε γλιτώνουν από τη ζέστη το καλοκαίρι
  • Ξύλινα υπόστεγα: Πώς σε γλιτώνουν από τη ζέστη το καλοκαίρι

Ξύλινα υπόστεγα: Πώς σε γλιτώνουν από τη ζέστη το καλοκαίρι

11.815 επισκέψεις στο άρθρο (15/05/2024)
Σχολιάστε

- Οι ξύλινες κατασκευές σε προφυλάσσουν από την ενοχλητική ζέστη
- Διατηρούν τη θερμοκρασία του σπιτιού σου σταθερή, μειώνοντας τα έξοδα κλιματισμού
- Κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία, μιας και σχεδιάζονται ηλεκτρονικά
- Φτιάξε το όπως ακριβώς το φαντάζεσαι

KEBE
ΧΑΛΚΙΣ / ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ

Τα ξύλινα υπόστεγα και οι περσίδες είναι η οικονομικότερη προστασία από τον ήλιο και την ενοχλητική ζέστη του καλοκαιριού!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Ένα ακόμα φοβερό πλεονέκτημα των ξύλινων κατασκευών στον σχεδιασμό Παθητικών Ηλιακών Συστημάτων είναι η δημιουργία ξύλινων υπόστεγων, περγκολλών ή ξύλινων περσίδων σκιασμού.

Εμποδίζουν τον ήλιο να περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μειώνοντας έτσι την ενέργεια και τα χρήματα για κλιματισμό. Ενώ ξύλινα μπαλκόνια είναι ειδικά σχεδιασμένοι για τον θερινό σκιασμό. Η θερμομόνωση μπαίνει μεταξύ σκελετού και ξύλινης επένδυσης.

Επιπλέον, με βάση τη σημερινή νομοθεσία κανονισμών του ΚΕΝΑΚ ( Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) δεν απαιτείται επιπλέον θερμομόνωση.

Με ξύλινα ανοίγματα μπορείς να εκμεταλλεύεσαι τον ήλιο καλοκαίρι & χειμώνα.

Ο σωστός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός σήμερα ακολουθεί τις αρχές ενός Βιοκλιματικού Σχεδιασμού με Παθητικά Ηλιακά Συστήματα (Π.Η.Σ.). Εάν προτείνεται μια ξύλινη κατασκευή, το αποτέλεσμα δίνει κομψές αρχιτεκτονικές λύσεις με ελαχιστοποίηση του κόστους του κτιρίου και με ασυγκρίτως καλύτερη ποιότητα ζωής. Κατασκευάζοντας  μεγάλα ξύλινα ανοίγματα ηλιοσυλλογής, επιτρέπεις στον ήλιο να μπαίνει τον Χειμώνα στο εσωτερικό του σπιτιού και να το θερμαίνει με φυσικό τρόπο.

Οι ξύλινες κατασκευές κρατούν τη θερμοκρασία σταθερή. Το ξύλο είναι κακός αγωγός της θερμότητας, οπότε το σπίτι σου δεν θα «χάνει» δροσιά ή ζέστη!

Το ξύλο ως υλικό έχει την ικανότητα να μην μεταδίδει την θερμότητα, είναι δηλαδή κακός αγωγός της θερμότητας. Αυτή η ιδιότητα του ξύλου έχει ως αποτέλεσμα οι ξύλινες κατασκευές να ανθίσταται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του περιβάλλοντος, διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία στο εσωτερικό τους.

Ο σχεδιασμός τους γίνεται με υπολογιστές, για αυτό μπορείς να επιλέξεις μέσα από πάρα πολλά σχέδια. Το φτιάχνεις όπως το φαντάζεσαι!

O αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των ξύλινων κατασκευών γίνεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μετά από προσεκτική αρχιτεκτονική μελέτη για την ακρίβεια των στοιχείων τους και των ηλεκτρομηχανολογικών τους εγκαταστάσεων, όπως σχεδιάζεται ένα βιομηχανικό έπιπλο ή ένα κτίριο προκατασκευής.

Ο πλήρης αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των ξύλινων κτιρίων μας δίνει την δυνατότητα ελέγχου της κατασκευής, μείωση του χρόνου άρα και του κόστος κατασκευής, μείωση του κόστους της θέρμανσης κλπ. Η δε τεχνολογία των βερνικιών (εμποτισμού) δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής του φυσικού χρώματος και μικρό κόστος συντήρησης.

Ο σχεδιασμός των ξύλινων κατασκευών προτείνεται λοιπόν ως η σύγχρονη λύση στην σημερινή οικονομική κρίση, γιατί προσφέρει οικολογικές κατασκευές, ενταγμένες στο περιβάλλον που δεν οδηγούν σε οικονομικά αδιέξοδα.


 

MAPEI HELLAS S.A.
Β. ΜΑΛΙΟΥΡΗΣ Α.Β.Ε. ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ