Ξύλινα σπίτια με super θερμομόνωση, για όλα τα γούστα!

36.594 επισκέψεις στο άρθρο

Οι ξύλινες κατασκευές προσφέρουν super θερμομόνωση χειμώνα/ καλοκαίρι, εκτοξεύοντας την αισθητική του σπιτιού σου!

KEBE
ΧΑΛΚΙΣ / ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ
  • Οι ξύλινες κατασκευές σχεδιάζονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έτσι  μπορείς να επιλέξεις όποιο σχέδιο επιθυμείς!
O αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των ξύλινων κατασκευών γίνεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μετά από προσεκτική αρχιτεκτονική μελέτη για την ακρίβεια των στοιχείων τους και των ηλεκτρομηχανολογικών τους εγκαταστάσεων, όπως σχεδιάζεται ένα βιομηχανικό έπιπλο ή ένα κτίριο προκατασκευής.

Ο πλήρης αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των ξύλινων κτιρίων μας δίνει την δυνατότητα ελέγχου της κατασκευής, μείωση του χρόνου άρα και του κόστος κατασκευής, μείωση του κόστους της θέρμανσης κλπ. Η δε τεχνολογία των βερνικιών (εμποτισμού) δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής του φυσικού χρώματος και μικρό κόστος συντήρησης. Ο σχεδιασμός των ξύλινων κατασκευών προτείνεται λοιπόν ως η σύγχρονη λύση στην σημερινή οικονομική κρίση, γιατί προσφέρει οικολογικές κατασκευές, ενταγμένες στο περιβάλλον που δεν οδηγούν σε οικονομικά αδιέξοδα.
 
  • Με τα ξύλινα υπόστεγα και τις περσίδες προστατεύεσαι το Καλοκαίρι από τον ήλιο.  Δεν χρειάζεσαι extra θερμομόνωση, κάνουν μόνα τους τη δουλειά!
Ένα ακόμα φοβερό πλεονέκτημα των ξύλινων κατασκευών στον σχεδιασμό Παθητικών Ηλιακών Συστημάτων είναι η δημιουργία ξύλινων υπόστεγων, περγκολλών ή ξύλινων περσίδων σκιασμού.  Εμποδίζουν τον ήλιο να περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μειώνοντας έτσι την ενέργεια και τα χρήματα για κλιματισμό. Ενώ ξύλινα μπαλκόνια είναι ειδικά σχεδιασμένοι για τον θερινό σκιασμό. Η θερμομόνωση μπαίνει μεταξύ σκελετού και ξύλινης επένδυσης.
 Επιπλέον, με βάση τη σημερινή νομοθεσία κανονισμών του ΚΕΝΑΚ ( Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) δεν απαιτείται επιπλέον θερμομόνωση.
  • Μειώνεις τα έξοδα θέρμανσης, μιας και το ξύλο έχει την ιδιότητα να κρατά σταθερή την θερμοκρασία!
Το ξύλο ως υλικό έχει την ικανότητα να μην μεταδίδει την θερμότητα, είναι δηλαδή κακός αγωγός της θερμότητας. Αυτή η ιδιότητα του ξύλου έχει ως αποτέλεσμα οι ξύλινες κατασκευές να ανθίσταται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του περιβάλλοντος, διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία στο εσωτερικό τους.
  • Πλέον υπάρχουν ξύλινα ανοίγματα ηλιοσυλλογής για να εκμεταλλεύεσαι τον ήλιο και τον Χειμώνα!
Ο σωστός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός σήμερα ακολουθεί τις αρχές ενός Βιοκλιματικού Σχεδιασμού με Παθητικά Ηλιακά Συστήματα (Π.Η.Σ.). Εάν προτείνεται μια ξύλινη κατασκευή, το αποτέλεσμα δίνει κομψές αρχιτεκτονικές λύσεις με ελαχιστοποίηση του κόστους του κτιρίου και με ασυγκρίτως καλύτερη ποιότητα ζωής. Κατασκευάζοντας  μεγάλα ξύλινα ανοίγματα ηλιοσυλλογής, επιτρέπεις στον ήλιο να μπαίνει τον Χειμώνα στο εσωτερικό του σπιτιού και να το θερμαίνει με φυσικό τρόπο.
 
Πηγή από το άρθρο της κ. Πεπέ Αναστασίας, Αρχιτέκτονα Βιοκλιματικού Σχεδιασμού, Στελέχους του αρχιτεκτονικού γραφείου STUDIO 3+1 ARCHITECTS, www.studio3plus1architects.gr
 

Β. ΜΑΛΙΟΥΡΗΣ Α.Β.Ε. ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ
ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.